Petrolul și-a întrerupt seria victoriilor la primul test din al doilea stagiu din Turcia. Motivul pentru care Younes n-a fost utilizat cu Nizhny Novgorod

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 15:11 Pregătiri, amicale

Petrolul a terminat la egalitate, scor 1-1, primul amical desfășurat în al doilea cantonament pe care îl dispută în acest început de an în Turcia, acum la Side. Echipa ploieșteană a remizat cu ocupanta locului 11 din 20 din liga secundă a Rusiei, FC Nizhny Novgorod. „Lupii” câștigaseră precedentele patru amicale.

Dacă în primele patru meciuri amicale din 2020, trei în Turcia și unul pe „Ilie Oană”, Petrolul a obținut tot atâtea victorii, primul disputat în al doilea stagiu de pregătire i-a adus o remiză.

Prima jumătate a confruntării desfășurate pe unul dintre terenurile de la „Kamelya Collection” din Side le-a aparținut rușilor, Nizhny având și cele mai clare situații de gol ale primei reprize, însă Raul Avram a salvat, de lângă bara din stânga sa, la lovitura de cap a lui Maksimenko (32), iar apoi l-a blocat, în marginea careului mic, pe Sagitov (34), a notat site-ul oficial al Petrolului.

Raportul de forțe s-a inversat după pauză, echipa ploieșteană fiind cea care a avut posesia și a inițiat mai multe acțiuni ofensive. Drept răsplată, „lupii” au deschis scorul, atunci când, după un corner bătut de către Marinescu, de pe dreapta, Gabriel Deac (77) a reluat cu capul, de la 6-7 metri, învingându-l pe Smirnov.

Rușii au reușit, totuși, să restabilească echilibrul șapte minute mai târziu, după ce Zuev (84) a profitat de o nesiguranță a defensivei „galben-albaștrilor” și a parafat rezultatul final.

Petrolul, prima repriză: R. Avram – Olaru, Andr. Răuță, Sîrghi, Țicu – Pierce – M. Bratu, R. Enache, Saim Tudor, Vajushi – Arnănutu
Petrolul, repriza a doua: R. Avram (Apostolachi 70) – Bărboianu, Andr. Răuță (Mih. Constantinescu 70), Ad. Nicolae, Manolache – Meza Colli – Gab. Deac, Laur. Marinescu, Nițescu, Roige – Șt. Blănaru

Younes Hamza, menajat

Singurul jucător menajat de Costel Enache a fost Younes Hamza, care, după antrenamentele de ieri, a acuzat o durere la picior.

În schimb, portarul Cezar Lungu nu a fost folosit acum, urmând a apăra în jocurile următoare. Enache a preferat să îi utilizeze în acest joc pe Raul Avram, în special, și pe Cristian Apostolachi.

Următorul meci amical al Petrolului va avea loc vineri, tot în compania unei divizionare secunde din Rusia, SC SKA Khabarovsk.

În precedentele jocuri test, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria) și 5-0 cu SR Brașov.

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 15:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă