Pandurii, învinsă de o echipă de „județ”! Cojocaru a tunat după eșecul cu Bustuchin: „Dacă nu te respecți, nu poți trece nici strada.” Sunt zile decizive pentru echipa gorjeană

Ultima clasată din Liga 2, Pandurii Târgu Jiu, a fost învinsă, sâmbătă, în ultimul amical al iernii, de ocupanta locului 2 din Liga a 4-a Gorj, Petrolul Bustuchin. Pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, echipa de „județ” s-a impus cu 1-0, prin golul lui Ion Gâlcescu (’23), rezultat în urma căruia antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, a răbufnit.

„Am pierdut, iar cu atitudinea asta nu batem nici o echipă de liga a șasea! Am ieșit pe vârfuri, i-am luat la preț de matineu, iar lucrul acesta ne-a costat. Nu-mi convine, vreau altceva de la ei. Dacă nu te respecți în viață, nu poți să treci nici strada. Orice antrenament am fi făcut înaintea acestui meci, trebuia să arătăm altceva. Vreau altceva de la ei. Vreau să se respecte, pentru că trebuie să bați adversari de acest gen chiar dacă te trezești la 12:00 noaptea”, a declarat Cojocaru.

Acesta a mizat pe: Cătălin Iovicin – Alexandru Cuțitoiu, Alexandru Catrici, Daniel Ciobanu, Alexandru Vasilescu, Patrick Popescu, Andrei Șendroiu, Kazuki Takahashi, Alexandru Trancă, Adrian Tănăsoiu și Alexandru Bodea, iar în repriza a doua au mai evoluat: Alexandru Achiriloaei, Alexandru Oprița – Emmanuel Okeke, Horațiu Peia, Albert Cornicioiu, Nicolae Cotolan, Leonard Gheorghe, Aurel Pirciu, Cristian Ștefan, Matei Babaua, Borisav Zlataric și Steven Goma.

Săptămână crucială pentru Pandurii

Pe lângă evoluțiile oscilante din amicale. Pandurii se confruntă cu o problemă și mai gravă: încă n-a legitimat niciun jucător, deși a pierdut mai mulți dintre componenții de bază.

Echipa gorjeană are interdicție la transferuri și află zilele acestea dacă poate să înregimenteze jucătorii aduși în această iarnă. Luni noapte e termenul limită de legitimare a jucătorilor la FRF. Majoritatea vin sub formă de împrumut de la Rapid sau FCSB, dar echipa gorjeană a adus și patru străini! Dacă hotărârea este nefavorabilă, Pandurii are șanse foarte mici să își continue activitatea.

De altfel, din cauza incertitudinilor, fundașul gorjean Robert Dănescu, aflat sub contract cu Campionii FC Argeș, a preferat în cele din urmă să meargă în Liga 3, la Gilortul Târgu Cărbunești, deși echipa piteșteană îl trimisese inițial la Pandurii. Dănescu chiar jucase pentru Pandurii în două amicale.

„Clubul noastru a primit această sancțiune pentru că a făcut unele greșeli (n.r – restanțe către ANAF și foștii jucători, în cuantum de peste 1 milion de euro). Știm acest lucru, dar sancțiunea este prea dură. Să nu lăsăm niște copii să joace fotbal, mi se pare prea mult. Nu suntem absurzi, vrem să legitimăm doar juniori și avem acordul majorității cluburilor. Nu știu de ce nu am avea ok-ul să putem să legitimăm. Dacă se retrage echipa din Liga 2, juniori tot nu pot fi legitimați, deși sancțiunea s-a primit pentru acest eșalon. Speranța moare ultima, eu cred că acești copii merită să joace fotbal și trendul federației a fost acesta, să le dea posibilitatea mai multor tineri să joace la un nivel cât mai bun, ca să crească”, a spus Cojocaru.

Liga 2 se reia la finalul săptămânii, vineri, iar Pandurii va întâlni, sâmbătă, de la ora 17:00, pe teren propriu, CSM Reșița.

Amicalele susținute de Pandurii Târgu Jiu în această iarnă:

Pandurii – Vulturii Fărcășești ( locul 3 în Liga 4 Gorj), scor 1-1
Pandurii – Jiul Rovinari ( locul 7 în Liga 4 Gorj), scor 4-1
Pandurii – ACSO Filiași (locul 14 în Liga 3, seria 4), scor 1-0
Pandurii – Viitorul Dăești (locul 11 în Liga 3, seria 4), scor 1-2
Pandurii – CS Hunedoara (locul 7 în Liga 3, seria 4), scor 2-0
Pandurii – All Stars Targu Jiu Minifotbal, scor 1-1
Pandurii – CS Hunedoara (locul 7 în Liga 3, seria 4), scor 5-1
Pandurii – CSM Slatina ( locul 2 în Liga 3, seria 3), scor 2-3
Pandurii – Petrolul Bustuchin (locul 2 în Liga 4 Gorj), scor 0-1

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu JIU

Pe aceeași temă