Pandurii a câștigat al doilea amical al iernii. Călin Cojocaru a testat un sârb și un jucător de la U Craiova

După remiza cu Vulturii Fărcăsești, scor 1-1, Pandurii Târgu Jiu a dispus, miercuri, cu 4-1, de ocupanta locului 7 din Liga a 4-a Gorj, Jiul Rovinari.

Testul s-a disputat pe terenul III din cadrul Complexului Sportiv Târgu Jiu, iar echipa oaspete a intrat în avantaj la pauză, datorită golului izbutit de George Bozianu. În partea secundă, Andrei Șendroiu, în două rânduri, și Alexandru Stan, jucător adus de la U Craiova 2, au marcat pentru Pandurii, care a beneficiat și de un autogol al Jiului.

Călin Cojocaru, dezamăgit de prima repriză

În prima parte a confruntării, Pandurii i-a trimis pe teren pe: Oprița – Cuțitoiu, Catrici, Ciobanu, Vasilescu – Trancă, Babaua, Peia – Tănăsoiu, Pîrciu și Bodea. După pauză au mai evoluat Krupenschi și Iovicin – A. Stan, L. Gheorghe, P. Popescu, Cr. Ștefan, Șendoriu, Cornicioiu, Zlataric și Mândrean.

„Cum am spus și după meciul cu Fărcășești, mă interesează, în primul rând, efortul fizic. Mă interesează și mișcarea băieților în teren, vreau atitudine de la ei la fiecare meci. Chiar dacă am dominat jocul, am început mai greoi. Am făcut un fault în careu și le-am dat posibilitatea adversarilor să marcheze, lucru care nu-mi convine. Vreau de la aceste meciuri să nu luăm goluri și să stăm foarte bine în teren. Nu mi-a plăcut prima repriză, fiindcă nu ne-am creat ocazii așa cum îmi doresc, mai ales că am jucat cu un adversar de ligă inferioară. Vreau să ne dominăm adversarii și mai avem mult de muncă. Băieții au acumulat o oboseală, dar eu aștept altceva de la ei. Mi-a plăcut atitudinea din repriza a doua, nu neapărat că am marcat de mai multe ori, dar am jucat mai repede, mai în viteză, cam ce vreau eu de la toți”, a declarat Cojocaru.

Acesta a avut în probe și un apărător sârb – Borislav Zlataric, asupra căruia antrenorul se va edifica în perioada următoare. „Am avut în probe un fundaș dreapta sârb, pe moment l-am oprit să îl mai văd. E născut în 2001. Momentan, nu putem transfera decât juniori. Așteptăm o decizie favorabilă să putem transfera și jucători cu experiență mai mare. Pe moment l-am oprit și pe Alexandru Stan, de la Craiova. La prima vedere mi-a lăsat o impresie destul de ok, dar este puțin supraponderal și o să vedem dacă reușește să slăbească în aceste zile; i-am mai acordat o șansă”, a precizat Cojocaru.

Toate amicalele echipei Pandurii se joacă la Târgu Jiu

Sâmbătă, de la ora 11:00, tot la Târgu Jiu, Pandurii va susține un alt meci de verificare, cu ACSO Filiași. În funcție de vreme, oficialii echipei gorjene vor decide dacă amicalul se joacă pe terenul sintetic sau pe iarbă, pe stadionul Municipal.

„O să jucăm toate amicalele acasă, fiindcă în primele trei etape jucăm doar la Târgu Jiu, cu CSM Reșița, Viitorul Pandurii (n.r. – în calitate de echipă oaspete), și FC Argeș”, a spus Cojocaru. Echipa sa va mai întâlni în pauza de iarnă Viitorul Dăești (29 ianuarie), FC Hunedoara (1 și 8 februarie) sau CSM Slatina (12 februarie). Adversarul din ultimul amical al iernii încă nu a fost stabilit.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă