Pandurii a învins Hunedoara și se pregătește de cantonamentul local. Cojocaru a renunțat la trei jucători: „Mulți vin la recomandarea impresarilor și nu-mi place acest lucru”

Pe același teren sintetic din cadrul Complexului Sportiv Târgu Jiu, Pandurii a învins, vineri după-amiaza, cu 2-0, CS Hunedoara, echipă situată pe locul 7 în Seria a 4-a a Ligii 3.

Golurile jocului amical de la Târgu Jiu au fost marcate de francezul Stephen Gomas, în minutul 55, și de Patrick Popescu, în minutul 57, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.

Cojocaru a triat din jucătorii veniți în probe la Pandurii

După acest test, antrenorul Călin Cojocaru a renunțat la nou-sosiții Alexandru Stan (U Craiova 2), Lică Mândrean (Gaz Metan Mediaș) și Pape Gasama (Sima Aguilas).

De altfel, pe nigerianul născut în 1996, crescut de US Creteil, Pandurii oricum nu-l putea legitima, deoarece are interdicție la transferuri de jucători care depășesc vârsta de 20 ani. Se pare că Pape va rămâne în Liga 2 din România, urmând să fie trimis de impresarul său la Turris Oltul Turnu Măgurele.

Pandurii i-a oprit, în schimb, pe nigerianul de 19 ani Korade Adedoyin, care provine de la Hamilton Academical, unde fusese împrumutat de Everton, și pe francezul Stephene Gomas.

„Au venit foarte mulți în probe, deși nu prea îmi convine acest lucru. Dacă tot aducem jucători, vreau să aducem jucători care cred eu că ne-ar ajuta. Mulți dintre ei vin la recomandarea unor impresari. De aceea spun că nu prea accept acest lucru, pentru că vreau să aducem jucători pe care eu îi știu deja. Suntem conștienți că nu putem să-i aducem pe Messi și Ronaldo, dar vrem să aducem jucători care au un potențial și care pot să crească la Pandurii. La fel cum i-am luat și pe cei de la juniori republicani, pe Peia, Cuțitoiu sau Cornicioiu. În același timp, am găsit jucători la echipa mare, care, și din punct de vedere fotbalistic, dar și al seriozității, stăteau mult mai rău ca juniorii. De asta nici nu vreau să îmi aducă altcineva jucători, pentru că eu caut să facem un lot competitiv, să putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă, cu toate că este foarte dificil acest lucru”, a declarat Cojocaru.

După testul de vineri, jucătorii au primit liber până luni, când vor intra în așa-zisul cantonament de la Centru de Copii și Juniori al clubului. Sâmbăta viitoare, Pandurii va juca, din nou, cu CS Hunedoara!

În testul de vineri, Pandurii a jucat în prima repriză în formula: Iovicin (Achiriloaiei 30) – Zlataric, Catrici, Ciobanu, Vasilescu, Pirciu, Takahashi, Trancă, Dinu-Ivănescu, Tănăsoiu, Bodea. În partea secundă au jucat: Achitiloaiei (Oprita 60) – Cuțitoiu, L. Gheorghe, Ciobanu, Stan, Dinu-Ivănescu, Cr. Ștefan, K. Adedoyin, Cornicioiu, P. Popescu, S. Gomas.

În acest an, Pandurii a mai disputat amicale cu ACSO Filiași (1-0), Jiul Rovinari (4-1), Vulturii Fărcășești (1-1) și Viitorul Dăești (1-2).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă