Poli Timișoara e tot blocată din cauza interdicției la transferuri dictată pentru fapte petrecute la echipa de fete. Mirel Albon explică ce s-a întâmplat și consideră ”nedreaptă” decizia Comidiei de Disciplină a FRF

Anda DELIU 16 Dec. 2022, 13:55 Liga 2
Poli Timișoara e tot blocată din cauza interdicției la transferuri dictată pentru fapte petrecute la echipa de fete. Mirel Albon explică ce s-a întâmplat și consideră ”nedreaptă” decizia Comidiei de Disciplină a FRF

Unele cluburi din Liga 2 au început deja să anunțe primele transferuri. Poli Timișoara a anunțat acum o săptămână primele plecări, însă nu poate face, deocamdată, o strategie clară pentru luna ianuarie, când se va reveni la pregătire, din cauza interdicției de transferuri.

Antrenorul și președintele recunosc asta, în timp ce persoana care a creat această situație, Mirel Albon, a dat niște explicații halucinante despre sancțiunea venită din partea FRF și cum speră să scape clubul de ea.

Două fete de 13 ani au blocat transferurile la Poli Timișoara!

Pe scurt, din vara lui 2021, echipa prim-divizionară de fotbal feminin Fortuna Becicherecu Mic a primit numele de Poli și s-a mutat cu meciurile la Timișoara, pe Știința. În vara lui 2022, mutarea a fost definitivată și pe Certificatul de Identitate Sportivă, mai precis, în iunie, luna în care se și pot face aceste mutări. În mai, antrenorul echipei de fete, fostul selecționer Mirel Albon, le-a luat pe gemenele de 13 ani Bucșa, originare din Brașov, la un turneu în Franța fără acordul clubului lor, Kids Tâmpa. A urmat o reclamație și acum sancțiunea.

Albon, poate și pentru a calma suporterii, spune că clubul din Becicherecu Mic a făcut abaterea, dar el ignoră (în mod șocant pentru experiența sa în fotbal) un aspecte-cheie: clubul cesionar preia și sancțiunile dictate, ca și pasivul contabil. De altfel, sancțiunea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în ședința din 28 noiembrie 2022, a venit în numele Politehnicii, nu Fortunei.

”În primul rând, noi considerăm că decizia Comisiei de Disciplinși Etică este una total neconformă cu realitatea. Așteptăm motivarea, cu certitudine vom face Recurs. Noi considerăm că avem acte clare care să ateste două lucruri: unu, nu s-a comis o ilegalitate, o greșeală, cum consideră cei de la Comisia de Disciplină, doi, și cel mai important dintre toate, clubul SSU Politehnica nu a fost deloc implicat în acel caz. La vremea respectivă, când a avut loc acel turneu noi eram clubul Fortuna Becicherecu Mic. Eram înscriși în campionat sub alt CIS. Clubul SSU Poli nu are nimic de-a face. Într-adevăr, noi aveam dreptul să folosim numele, culorile și brandul Politehnica. Însă clubul era separat. În acel protocol era un paragraf în care se spunea că clubul Fortuna Becicherecu Mic se obligă să respecte legile și regulamentele FRF. Dacă ei consideră că s-a făcut o greșeală, clubul sancționat ar trebui să fie Fortuna Becicherecu Mic”, a spus Albon la emisiunea Tribuna Polisportivă, a Teleuniversității, canal TV al Universității Politehnice din Timișoara.

Mirel Albon recunoaște senin că a încălcat regulamentul

Și mai șocant este că fostul selecționer al naționalei de senioare și antrenor al Olimpiei Cluj, echipa ce domină campionatul feminin de peste un deceniu, recunoaște în emisiune că a luat fetele în Franța, deși Nicu Văduva, patronul Kids Tâmpa, i-a spus foarte clar că nu este de acord.

Deși el a încălcat regulamentul, tot Albon îi acuză pe brașoveni de manevre. De altfell, din vară, cei de la Poli l-au avertizat că o comite, dar Albon nu a vrut să asculte. ”La turneul respectiv noi am mers cu două echipe. Am fost mai multe fete care nu erau la Fortuna Becicherecu Mic. Am luat de la Lugoj, de la Brad, de la Baia Mare, de la Cluj, de la Târgoviște. Eu am avut o discuție cu ei. Nu am avut un acord scris. Am avut o discuție cu domnul Văduva, care mi-a spus că nu este de acord, pe principiul că fetele vor vedea ce e la Timișoara și în Franța. Am sunat-o pe mama fetelor și le-am spus că nu le pot lua. Mama fetelor mi-a spus că va avea ea o discuție cu domnul Văduva după care m-a sunat și mi-a spus că și-au încheiat socotelile cu clubul Kids Tâmpa, pentru că domnul Văduva a spus că el nu le poate opri să plece. Cred că a fost o strategie ieftină! Dar, în condițile în care pleacă, nu mai au ce căuta la clubul dânsului. Am avut o discuție, am stabilit lucrurile. Ei ca probe au niște poze de pe Facebook. Dar noi nu am negat ce am făcut. Ci am spus adevărul, le-am explicat celor de la comisie cum stau lucrurile”, a mai spus Albon.

Teorii ale conspirației

Litigiul a durat foarte mult, iar Albon pare să sugereze o conspriație, în condițiile în care Kids Tâmpa nu are echipe de seniori în ligile unde joacă timișorenii, și a propus în cazul litigiului o înțelegere amiabilă ca Poli să participe trei ani la turneele lor de copii, solicitare la care timișorenii nu au răspuns.

”Din păcate pentru mine, există un foarte mare semn de întrebare: unu, decizia și doi, de ce decizia au dat-o în decembrie? În condițile în care cei de la Kids Tâmpa au depus în luna iulie, când mama fetelor a depus la comisia pentru statul jucătorului, este acea perioadă, între 1-10 iulie, când jucătorii sub 16 ani pot depune și deveni liberi… Când au văzut că fetele pleacă, atunci au reclamat acest lucru. Este, din punctul meu de vedere, o decizie nedreaptă. Noi am vrut să ajutăm niște fete talentate să se dezvolte. I-am spus și președintelui acelui club care a fost scopul, i-am spus și președintelui comisiei același lucru, că noi am vrut să ajutăm niște fete să crească fotbalsitic. Acum, în noiembrie, a fost o acțiune a naționalei U15 și fetele au fost chemate prima dată. Fetele în vară au fost în cantonament la Sepsi Sfântu Gheroghe, ca să vedeți că lucrurile nu au fost premeditate, apoi au fost în probe la Olimpia Cluj. După care, fetele au decis să vină la Poli Timișoara și în septembrie s-au mutat aici cu școala”, a mai spus Albon.

Echipa masculină a Politehnicii e blocată!

Altfel, antrenorul echipei masculine de seniori a Politehnicii, Octavian Benga, spune că nici nu-și face planuri privind campania de achiziții.

”Nu-mi fac nicio strategie deocamdată. Ce strategie să-mi fac? Trebuie să așteptăm”, a declarat Benga pentru Liga2.ro.

Președintele Ovidiu Cuc spune că e optimist. ”Deocamdată, din ce știu eu, din păcate, încă nu am primit motivarea. Așteptăm. Cu siguranță vom face Recurs. Eu sunt optimist, sper să se rezolve. Jucătorii care au plecat oricum ar fi plecat, pentru că fie aveau probleme și trebuiau să se repatrieze, fie erau foarte scumpi și nu dădeau randament”, a spus Cuc.

Ultimele plecări de la Poli Timișoara au fost ale bulgarului Aleksandar Tsvetkov, croatului Marin Mudrazija și italianului Matteo Kucich. Echipa se va reuni în data de 9 ianuarie 2023.

Emisiunea ”Tribuna polisportivă” cu Mirel Albon invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=4x2KEkq7ETM

Foto: Politehnica Timișoara Femina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-dezlantuit-fata-de-ce-a-gasit-la-poli-timisoara-si-ce-a-adus-clubul-in-actuala-situatie-desi-a-avut-buget-istoric-s-au-adus-soferi-de-tir-si-eu-stiu-ce-genu-19256498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-desparte-de-trei-jucatori-inclusiv-de-probabil-cel-mai-bine-platit-din-lot-19256096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-incheiat-anul-penultima-in-liga-2-si-are-interdictie-la-transferuri-octavian-benga-se-fac-greseli-luna-de-luna-an-de-an-la-acest-club-unii-oameni-trebuie-sa-si-asume-nu-19255899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

Anda DELIU 16 Dec. 2022, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă