A refuzat Dinamo și U Craiova și ajunge la FCSB după întâlnirea la ”Palat” cu Gigi Becali. Dan Spătaru, despre discuția cu latifundiarul: ”Mi-a inspirat încredere și nu am ezitat.” Dan Alexa, despre transferul fostului său elev de la FC Brașov în SuperLigă

Adi MARICA 01 Sep. 2023, 18:37 Liga 2
A refuzat Dinamo și U Craiova și ajunge la FCSB după întâlnirea la ”Palat” cu Gigi Becali. Dan Spătaru, despre discuția cu latifundiarul: ”Mi-a inspirat încredere și nu am ezitat.” Dan Alexa, despre transferul fostului său elev de la FC Brașov în SuperLigă

Dan Spătaru (18 ani), ultima dată la FC Brașov, în Liga 2, spune că a fost convins de Gigi Becali să semneze cu FCSB. De ce a refuzat Universitatea Craiova și Dinamo.

Dan Spătaru, după transferul la FCSB și discuția cu Gigi Becali

Mijlocașul brașovean împrumutat de FCSB de la Kids Tâmpa Brașov, club de care aparține contractual și care l-a împrumutat în ultimul sezon la FC Brașov, a precizat pentru Liga2.ro că întâlnirea cu Gigi Becali de la ”Palat” l-a convins să semneze.

”M-au dorit mult în această vară și Dinamo, și U Craiova. Cu Ovidiu Burcă am discutat, am simțit că mă dorește foarte mult, dar nu a fost să fie. Cu cei de la U Craiova am discutat, dar nu am vrut să merg acolo, nu cred că m-aș fi simțit bine la Craiova. Miercuri m-am întâlnit cu Gigi Becali la Palat. Mi-a spus că mă știe și că voi avea șanse să joc la FCSB. Mi-a inspirat încredere și nu am ezitat să accept propunerea dânsului. Toți cei din familie țin cu Steaua, asta explică și alegerea mea”, a spus Spătaru pentru Liga2.ro.

Luni merge la club, iar apoi se prezintă la naționala U19

Acesta a explicat și faptul că așteaptă în această periadă să-și ia carnetul de conducere: ”Am luat sala, sper să dau în scurt timp și traseul. Am mașină de câteva luni și abia aștept să iau carnetul.”

Dan Spătaru va merge luni la București, după care se va prezenta la acțiunea lotului U19 al României. În perioada 3-12 septembrie, naționala pregătită de Adrian Dulcea va efectua un stagiu de pregătire unde va juca și două meciuri cu reprezentativa similară a Israelului. În intervalul 3-8 septembrie, lotul U19 se va pregăti la București, urmând ca ulterior continue stagiul în Israel.

  • 22 de meciuri din totalul de 25 disputate de FC Brașov în ediția trecută a Ligii 2 a evoluat Dan Spătaru sub comanda lui Dan Alexa. A strâns 1460 de minute pe teren și a marcat de 4 ori

Dan Alexa, despre trecerea lui Dan Spătaru la FCSB: ”Gigi Becali a făcut o afacere bună”

Dan Alexa, antrenorul care l-a pregătit pe Dan Spătaru la FC Brașov în Liga 2, în ultimul sezon, nu este surprins de trecerea fotbalistului la gruparea lui Gigi Becali.

”Dan Spătaru este un jucător special, eu chiar l-am considerat cel mai bun junior din Liga 2. Are calitate, este și marcator și pasator și nu degeaba au fost echipe din Superliga interesate de el. Gigi Becali a făcut o afacere bună prin acest transfer, acum totul depinde doar de ei să-i dea încredere și continuitate. Este adevărat că la FCSB va avea o concurență acerbă, dar eu sunt convins că se poate impune prin calitățile sale. Cel mai bun randament îl dă ca inter dreapta”, a spus Alexa, cel care astăzi a fost prezentat oficial ca antrenor la FC Botoșani.

Întrebat dacă l-ar dori pe Dan Spătaru la FC Botoșani, ținând cont de relațiile foarte bune dintre cele două cluburi, ”Chirurgul” a răspuns ferm: ”Cu siguranță aș dori să-l antrenez pe Dan Spătaru și în SuperLigă, dar nu depinde de mine acest lucru.”

  • Dan Spătaru a fost împrumutat de echipa din Liga 3 Kids Tâmpa Brașov pentru un sezon la FCSB, în SuperLigă! Fotbalistul în vârstă de 18 ani care s-a remarcat în sezonul trecut al Ligii 2 la FC Brașov s-a întors în această vară, după ce trupa antrenată de Dan Alexa a fost retrogradată în Liga 3 fiindcă nu a obținut certificarea de Liga 2 și și-a desființat echipa de seniori, la Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), club care îl deține în coproprietate cu ACS Steagul Roșu Brașov (Liga 4).

Dan Alexa, la FC Botoșani: ”O scoatem la capăt”

Dan Alexa a fost prezentat oficial, astăzi, în cadrul unei conferință de presă, la stadionul Municipal din Botoșani.

”Am venit la FC Botoșani foarte motivat. Nu este un moment foarte fericit dar am încredere că putem să o scoatem la capăt. Am apucat să văd echipa la meciul din Cupa Românie. Până luni noaptea, încercăm să mai aducem doi-trei jucători. Sper să reușim. Îmi doresc o echipă foarte motivată, cu o atitudine foarte bună. Avem nevoie de un număr 9 pentru că a plecat Roman. Camara s-a accidentat și e foarte greu să revină repede. Vreau doar jucători care să vină pregătiți. Mă ajută pauza asta de două săptămâni, putem lua și un joc amical”, a declarat Dan Alexa, care a semnat cu FC Botoșani până la sfârșitul sezonului. În stafful său îl va avea ca antrenor secund pe Ștefan Grigorie, cu care a colaborat și la Rapid, CSM Reșița și FC Brașov.

Foto: Răzvan Păsărisă (Sport Pictures) și Kids Tâmpa Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-imprumutat-la-fcsb-19283336

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/dicameronul-19283373

Adi MARICA 01 Sep. 2023, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă