Dan Spătaru, împrumutat la FCSB! ”Am ajuns la echipa cu care țineam de mic”

Adi MARICA 01 Sep. 2023, 15:01 Liga 3

Mijlocașul brașovean Dan Spătaru a fost împrumutat de echipa din Liga 3 Kids Tâmpa Brașov pentru un sezon la FCSB, în SuperLigă!

Dan Spătaru, împrumutat de Kids Tâmpa Brașov la FCSB după ce s-a remarcat la FC Brașov

Fotbalistul de 18 ani care s-a remarcat în sezonul trecut al Ligii 2 la FC Brașov s-a întors în această vară, după ce trupa antrenată de Dan Alexa a fost retrogradată în Liga 3 fiindcă nu a obținut certificarea de Liga 2 și și-a desființat echipa de seniori, la Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), club care îl deține în coproprietate cu ACS Steagul Roșu Brașov (Liga 4).

În iarnă, Dan Spătaru a mai fost dorit de Rapid și Dinamo, iar în această vară Farul, Petrolul, Steaua, Gloria Buzău și Concordia Chiajna au fost echipele care s-au arătat interesate de serviciile fotbalistului brașovean. În cele din urmă a ajuns la FCSB.

”Astăzi am semnat actele, după ce am ajuns la un acord cu FCSB pentru un împrumut pe un an, urmând ca finalul acestei perioade, ei să poată activa clauza de cumpărare a jucătorului nostru. Ne bucurăm că un fotbalist de la Kids Tâmpa face pasul către o echipă atât de mare, de altfel interesul pentru el a fost ridicat în această vară, mai multe formatii din liga întâi fiind interesate de transferul lui. Suntem fericiți pentru el și îi dorim multă baftă. Pentru noi este un motiv de mândrie că un jucător care s-a format la noi la club, are acum are șansa de a demonstra că talentul lui merită să se facă văzut la nivel și mai înalt. De asemenea, este și motivație pentru tinerii fotbaliști pe care îi avem la noi la academia de fotbal”, a spus Adrian Zahariea, președinte Kids Tâmpa Brașov.

Dan Spătaru: ”Merg cu capul sus, plin de dorința de a demonstra ce pot”

Dan Spătaru, utilizat în 22 din cele 25 de meciuri disputate de FC Brașov în ediția trecută a Ligii 2, în care a marcat de 4 ori, spune că a avut mai multe oferte în această vară și că este fericit că a ajuns la FCSB.

”A fost o decizie greu de luat, pentru că au fost mai multe oferte în această vară. Sunt însă fericit că am ajuns la echipa cu care țineam de mic și al cărei tricou am șansa să îl îmbrac acum. Merg cu capul sus, plin de dorința de a demonstra ce pot. Am încredere în mine și abia aștept să încep treaba acolo. Le mulțumesc celor care m-au antrenat până acum, și trebuie să recunosc, perioada petrecută la Tâmpa m-a ajutat enorm, pentru că mi-a oferit șansa de a debuta la seniori, la o vârstă fragedă”, a spus Spătaru, care va merge luni la București pentru a semna cu FCSB, iar apoi va merge la lotul național U19.

Săptămâna trecută, părinții lui Dan Spătaru au fost la București pentru a purta negocieri cu reprezentanți ai cluburilor FCSB și U Craiova.

Ciprian Anghel: ”Avem mare încredere în el, este un băiat foarte serios”

Ciprian Anghel, directorul tehnic Kids Tâmpa, spune că trecerea lui Spătaru la FCSB este un pas mare în cariera talentatului jucător.

”Este un pas foarte important pentru el. Am avut doi ani în care l-am pregătit și îi cunosc foarte bine talentul. Este un jucător cu multe calități, pe care îmi doresc să le demonstreze din plin și la noua sa echipă. Noi avem mare încredere în el, este un băiat foarte serios și dacă va continua cum îl știm noi, vom auzi de el și în fotbalul mare. Mult succes și ce e cel mai important, să fie sănătos ca să poată avea cariera pe care și-o dorește”, a spus Anghel (foto, alături de Spătaru).

Dan Spătaru este component al naționalei U19 a României. El a început fotbalul la ACS Steagu Roșu, s-a transferat la 14 ani la Kids Tâmpa, unde a fost antrenat de Nicolae Văduva și Florin Nistoroschi, iar sezonul trecut a fost împrumutat la FC Brașov, unde a fost jucător de bază în angrenajul echipei lui Dan Alexa.

Menținerea lui Spătaru în lot a fost una dintre pretențiile lui Dan Alexa pentru a rămâne ca antrenor la FC Brașov. După retrogradarea în Liga 3 a echipei, totul s-a dus pe apa sâmbetei, jucătorii și antrenorii devenind liberi de contract.

  • Vlad Mihalcea, Rareș Enceanu și Andreas Chirițoiu sunt alți jucători brașoveni care au fost achiziționați în trecut de FCSB, niciunul nemaifiind acum la vicecampioană. Mihalcea este acum la Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3), Enceanu este la Steaua (Liga 2), iar Chirițoiu, singurul care nu a apucat să debuteze la prima echipă a bucureștenilor, activează la CS Tunari (Liga 2).
  • Tot de la FC Brașov l-a luat în trecut FCSB și pe Alexandru Chipciu, însă acesta este originar din Brăila.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-de-la-zalau-dupa-victoria-bomba-cu-prim-divizionara-poli-iasi-19283305

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-dat-o-caruta-de-goluri-in-primul-amical-de-90-de-minute-jucat-in-aceasta-vara-dan-alexa-disperat-sa-nu-l-piarda-pe-dan-spataru-este-una-dintre-conditiile-sa-continuam-impreuna-19276574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dan-spataru-laureat-la-gala-campionilor-de-la-brasov-premiul-primit-de-mijlocasul-echipei-fc-brasov-muncesc-din-greu-si-sunt-constient-ca-rezultatele-vor-veni-curand-19256780

Adi MARICA 01 Sep. 2023, 15:01 Liga 3
Pe aceeași temă