Poli Timișoara, bună de plată după scandalul de la finalul meciului cu Minaur Baia Mare. Alb-violeții nu au reușit să joace niciun amical în weekendul liber, deși ar fi dorit

Anda DELIU 20 Nov. 2022, 16:11 Liga 2
Poli Timișoara, bună de plată după scandalul de la finalul meciului cu Minaur Baia Mare. Alb-violeții nu au reușit să joace niciun amical în weekendul liber, deși ar fi dorit

Poli Timișoara are de plătit o amendă la FRF, după ce Comisia de Disciplină și Etică a luat act de incidentele de la partida cu Minaur Baia Mare, terminată la scorul de 1-1, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Carențele stadionului Știința din zona securității s-au resimțit din plin, iar clubul e acum bun de plată.

Altfel, dacă săptămâna asta alte echipe din Liga 2 au jucat amicale, alb-violeții nu au reușit acest lucru.

5000 de lei amendă pentru Poli Timișoara, dată inclusiv pentru rasism

Cei de la Poli fuseseră citați la ședința de săptămâna aceasta a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și s-au ales cu o amendă de 5000 de lei, pentru că spectactorii au aruncat cu apă spre brigada de arbitri condusă de Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea), au dorit să-i împingă și au jignit copios, dar și pentru mesaje rasiste, despre care se pomenește la articolul 54 din Regulamentul disciplinar al FRF.

Articolele 82 și 83 fac referire la nerespectarea măsurilor de securitate, iar după acel meci, Poli a adus garduri de la Jandarmerie în zona de trecerea spre vestiare, tocmai pentru ca situația să nu se mai repete.

”În temeiul art. 82.3.b și art. 83.2.c coroborat art. 54 din RD, SSU Politehnica Timișoara se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei”, se arată printre deciziile Comisiei de Disciplină ale FRF.

Dacă aceste abateri se repetă, conform regulamentului. clubul riscă să aibă terenul suspendat!

Ioan Mera a scăpat!

De remarcat că, deși a mers spre tunel nervos spre brigada de arbitri, care nu a acordat trei lovituri de la 11 metri pentru Poli, Ioan Mera nu apare printre sancționați și în articolele citate pentru amendarea clubului nu se face referire la faptele oficialilor clubului.

Conform mai multe voci din fotbal, în situații de gen, când nu este vorba de un oficial trecut pe raport, adică ce stă pe bancă, cu ID, arbitrii nu trec mereu nominal persoana în raportul de după joc despre incidente, chiar dacă o recunosc.

Partida a fost condusă de la centru de vâlceanul Constantin Olaru, ajutat de asistenții George Suciu și Ramona Udrea, plus rezerva Tudor Jurca. Observator de arbitri a fost Ionel Popa, din Pașcani, care, cel mai probabil l-a sancționat cu notă mică pe Olaru, căci, ulterior, el a mai arbitrat un meci de Campionat Național U19 și un joc de Liga 3.

Observator de joc a fost Mihai Prunariu, din Târgu Jiu, și este posibil să fi consemnat anumite scandări care au fost apreciate ca rasiste.

Octavian Benga nu a putut găsi adversar

Poli Timișoara se află într-o situație foarte ingrată sportiv și e pe ultimul loc în Liga 2, 20, după 14 etape.

Octavian Benga dorea foarte mult să joace un amical la finalul acestei săptămâni, să mai facă reglaje pentru ultimele două etape din acest an, ca echipa să mai adune puncte înainte de sărbători.

Clubul a propus atât Ripensiei, cât și Dumbrăviței să joace amicale. Ambele cluburi au refuzat, invocând că nu doresc să joace amicale, ceea ce a fost adevărat, deoarece nu au acontat alte partide.

Antrenorului principal i s-a propus să joace cu CSO Deta, formație de Liga 4 care a stat săptămâna aceasta, după retragerea Unirii Tomnatic, dar Benga nu a dorit un meci cu un adversar de acest nivel.

Poli nu s-a orientat nici spre alt club de prima ligă sau vreo colegă de competiție din țară, care au jucat între ele. De pildă, adversarul de sâmbăta viitoare, CSM Slatina, a triumfat într-un amical cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Nici Serbia și Ungaria, țări vecine, nu au fost o variantă.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-amical-contra-sloveniei-pelici-a-inceput-cu-9-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-19254172

https://liga2.prosport.ro/nationale/ceva-mai-bine-in-fata-azzurinilor-romania-u20-cu-trei-jucatori-din-liga-2-titulari-a-cedat-la-limita-in-fata-italiei-la-arad-19254039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furata-ca-n-codru-poli-timisoara-a-scos-doar-o-remiza-cu-minaur-dupa-ce-arbitrul-olaru-i-a-refuzat-trei-penalty-uri-fanii-si-mera-si-au-varsat-nervii-pe-arbitri-19251677

Anda DELIU 20 Nov. 2022, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă