Poli Timișoara s-a reunit fără antrenor, aflat în concediu. Costel Pantilimon: ”Îmi place să cred că la fotbal nu ai timp de vacanțe așa lungi”

Anda DELIU 11 Jul. 2023, 14:13 Liga 3
Poli Timișoara s-a reunit fără antrenor, aflat în concediu. Costel Pantilimon: ”Îmi place să cred că la fotbal nu ai timp de vacanțe așa lungi”

O nouă premieră a neseriozității și amatorismului a fost bifată în fotbalul timișorean, de Poli Timișoara. Echipa s-a reunit fără antrenorul principal, Paul Codrea, aflat liniștit și fără stres în concediu.

Au fost multe plecări din staff,  mai ales a lui Ioan Mera, căruia Costel Pantilimon i-a oferit un salariu foarte mic pentru a continua.

Poli Timișoara, fără antrenor principal, în cel mai ”fierbinte” loc din oraș

Poli s-a reunit fără vreo noutate răsunătoare, chiar pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, arenă aflată aproape de o iminentă demolare și loc în care, pe caniculă, temperaturile devin de nesuportat. Deși exista alternativa Știința (cu multă umbră) sau Baza 2, se pare că cei de al Poli au tendințe cu adevărat ”masochiste”.

Cel mai caraghios este că a lipsit antrenorul Paul Codrea, aflat în concediu în ziua reunirii, lucruri care nu se întâmplă nici la echipe de campionat județean. Din staff nu mai fac parte nici Mădălin Smaranda sau Miodrag Todorov, astfel că jucătorii au fost cu Toni Foale și Remus Datcu.

Iată ce spune Costel Pantilimon despre conceptul de concediu-vacanță.

Ne-am reunit astăzi, a fost o vacanţă destul de lungă. Îmi place să cred că la fotbal nu prea ai timp de vacanţe aşa de lungi, dar situaţia, în momentul de faţă, ne-a făcut să avem o vacanţă mai lungă, dar în acelaşi timp avem şi o perioadă de pregătire destul de lungă”, a spus președintele, citat pe site-ul clubului.

Ioan Mera nu mai e la Poli Timișoara

Ioan Mera nu mai face parte din club. Conform informațiilor Liga 2.ro, Mera nu a acceptat propunerea de a continua cu salariul pe care i l-a oferit Costel Pantilimon. Suma propusă a fost de 2500 de lei.

Reamintim, Mera a fost ”pensionat” forțat vara trecută, la dorința expresă a unor băieți ”deștepți”din galerie, în frunte cu Mircea ”Greblă” Muntean. El a devenit director sportiv, iar apoi, la venirea lui Costel Pantilimon, a stat inclusiv pe bancă, cu rol de delegat de joc.

Definitoriu pentru starea extrem de proastă a clubului Poli Timișoara, care a pierdut mulți sponsori după retrogradare, e că Mera nu și-a dat băiețelul la fotbal la clubul alb-violet, ci la Auto Timișoara, de unde fotbalistul a și publicat o filmare recent pe rețelel sociale.

Fără noutăți prea răsunătoare la Poli Timișoara

Poli Timișoara a avut un lot de 31 de jucători la antrenament,e dar nimic ce ar putea face suporterii să spere la o revenire în Liga 2 prea curând. Dintre jucătorii seniori din sezonul trecut au rămas foatre puțini, precum Cristian Bocșan sau Denis Radu, ultimul mai ales în contextul în care mai are contract cu clubul.

Cele mai cunoscute nume, precum Andrei Mura, Andrei Făgărășanu, Cristian Pădurariu sau David Popa au fost deja prezentate de club. Robert Mikloș, despre a cărui situație vom reveni cu un articol separat, a venti și el de la Dumbrăvița al Poli.

Alte nume noi sunt Cristian Lazăr de la Plopeni, Radu Ciurel de la Ripensia sau jucători aduși de la Progresul Ezeriș, club care sezonul trecut a retrogradat din Liga 3, aspect ce arată cât se vrea și se mai poate la Poli Timișoara, nume ajuns într-un derizoriu total cu o asemenea reunire.

Iată lotul prezent la reunirea echipei Poli Timișoara:

Portari: Murariu, R. Miklos (CSC Dumbrăvița), Balica
Fundași: Bocșan, D. Radu, Vlaicu, Huminic, Curescu (Viitorul Șimian), A. Mada, M. Mircea (Phoenix Buziaș – revenire), Taub, Bain (CSU UVT), R. Ciurel (Ripensia), Porav (CSC Ghiroda și Giarmata Vii)
Mijlocași: Pureca, D. Olariu, Butar (toți Phoenix Buziaș – revenire), Boariu, M. Oprea, E. Adam, Marincu, Erceanu, Careba (Progresul Ezeriș), I.L. Rotariu (Progresul Ezeriș)
Atacanți: Făgărășanu, Mura (ambii CSC Ghiroda și Giarmata Vii), R. Țurcaș, Pădurariu (Phoenix Buziaș), D. Popa (Crișul Chișineu-Criș), Ehling (CSC Ghiroda și Giarmata Vii – revenire), Cr. Lazăr (CSO Plopeni)

Costel Pantilimon a binevoit să vorbească din nou public

După ce vreme de mai multe luni nu a mai răspuns la telefon nici reporterilor Liga 2, nici de la alte publicații din Timișoara, în absența lui Codrea, Costel Pantilimon a ieșit să dea declarații.

Probabil a contat și faptul că la reunire a fost prezent doar purtătorul de cuvânt al clubului, care e și ziarist la televiziunii Universității Politehnice, alt ziarist local, fost ofițer de presă la echipă, și un cameraman, un număr foarte redus de reporteri față de ceea ce există în presă timișoreană.

După ce clubul a acuzat Liga 2 despre dezvăluirile despre Mura și Făgărășanu, anchetați pentru pariuri,  într-un comunicat plin de limbaj de lemn, Pantilimon a fost nevoit să recunoască faptul evidența: că cei doi vor fi pedepsiți cât joacă pentru Poli. Iată ce a declarat președintele, care vorbește cu presa doar atunci când se ”aliniază” planetele:

Situaţia lui Mura şi Făgărăşanu este puţin, aşa, incertă în momentul de faţă. Aşteptăm, avem speranţe ca azi, dacă nu mâine cel târziu, să avem o decizie finală. În momentul de faţă nu putem să ne pronunţăm nici noi.

Nu-mi place situaţia. Sunt lucruri din trecut, dar cumva să zicem că le-am preluat şi noi. Ştiu în mare parte despre ce e vorba. Subiectul e puţin mai complex. Le dau crezare jucătorilor pentru că am mai spus, am mare încredere în toţi băieţii care au intrat în vestiarul lui Poli azi.

Mai multe aştept din partea comisiilor, să vedem ce fel de sentinţe urmează pentru. Orice se poate, nu vreau să fiu pus în faţa faptului împlinit, de aşa natură să reziliez cu unii pe care cumva îi văd jucători importanţi în angrenajul echipei. Dar, am încredere că tot ce mi-au spus ei de la bun început şi tot ce comisiile în momentul de faţă analizează, cred că se poate duce la un final ok şi să nu avem probleme de a nu-i avea printre noi.

Eu din câte ştiu o să aibă voie să participe la şedinţele de pregătire, meciurile amicale, cred că totul se ia în considerare din momentul în care începe campionatul. Înseamnă o lună de zile, dacă e să fie o lună de zile cum se vehiculează, ar însemna un număr de meciuri.

Nu-mi doresc aşa ceva, dar cel puţin băieţii noştri ştiu că nu ar trebui să se expună în situaţii de genul acesta. În momentul în care devii jucător profesionist şi tinzi să devii jucător profesionist, nu ai ce să cauţi într-o casă de pariuri sau să pariezi. Cei doi, cumva, şi-au dat seama de naivitatea avută, am discutat, lucrurile sunt înţelese şi din punctul nostru de vedere.

Am văzut situaţia… atâta tot, în momentul de faţă ce putem noi spune e că aşteptăm un verdct final şi apoi să analizăm împreună care e cea mai bună soluţie pentru club

Liga 3 începe în ultimul weekend din august.

Foto și video: Poli Timișoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ripensia-dispare-rusinos-clubul-s-a-desfiintat-19277097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-succes-in-amicalul-cu-acs-muscelul-campulung-elite-19277074

https://liga2.prosport.ro/special/dinastia-nemtescu-nepotul-andrei-a-dus-dunarea-giurgiu-in-liga-3-19277057

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vlad-mihalcea-a-ajuns-in-liga-3-19277038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-bate-tot-in-amicale-19277033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-succes-la-scor-cu-olimpic-zarnesti-19277015

 

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 11 Jul. 2023, 14:13 Liga 3
Pe aceeași temă