Furată ca-n codru! Poli Timișoara a scos doar o remiză cu Minaur, după ce arbitrul Olaru i-a refuzat trei penalty-uri. Fanii și Mera și-au vărsat nervii pe arbitri

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 17:31 Liga 2

Câte un gol de fiecare echipă și mulți nervi la Poli Timișoara – Minaur Baia Mare, meci terminat cu scorul de 1-1, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Bănățenii au fost inexistenți în prima repriză, dar introducerile lui Benzar și Zaluschi au schimbat cu totul fața meciului în a doua repriză.

Chiar și așa, după mai multe penalty-uri cerute de alb-violeți, trei la număr, nu s-a acordat nici măcar unul, iar la final nervii au cedat: directorul sportiv Ioan Mera a fost oprit de jandarmi să nu ajungă la arbitri, iar fanii i-au împins și au aruncat cu apă, cu scene cu adevărat reprobabile pentru o viitoare capitală culturală europeană.

Poli Timișoara nu a jucat mai nimic în prima repriză, Minaur a profitat înainte de pauză

Dacă anterior acestei etape, Poli jucase bine mai ales în prima repriză, după care conduma ”benzina”, acum echipa a arătat lamentabil în prima parte a jocului.

Minaur a avut o posesie covârșitoare și a controlat jocul, pe care, și când mingea ajungea la bănățeni, o duceau spre flancul stâng, unde Taub și Oanea nu reușeau să facă nimic pentru a ajuta atacurile gazdelor.

Elevii lui Mihai Iosf au avut ocazii prin Doncea sau Stanciu, în debutul meciului, însă doar pe final de repriză au reușit să fie concreți. După o ocazie mare a lui Chinde, în minutul 45 a venit și golul băimărenilor. Ciprian Stanciu a tras de la 20 de metri pe poartă, iar Murariu părea ”plecat după țigări”, căci nu a avut absolut niciun fel de reacție.

Poli a renăscut în repriza a doua și nu i-au fost acordate trei penalty-uri

De la pauză, Octavian Benga l-a introdus pe Daniel Benzar și jucătorul tehnic a făcut diferența în minutul 63, când a marcat direct dintr-o lovitură liberă care s-a dus prin zid și l-a păcălit pe portarul Costache.

După egalare, pe teren a fost trimis și Adrian Zaluschi, iar imediat cum a intrat a fost faultat în careu, împins evident de Lazăr. Nu s-a fluierat nimic, iar după nu mai puțin de un minut, Mada l-a lansat pe Tsvetkov, iar bulgarul a fost busculat evident de Mondragon și împiedicat să joace mingea, însă nici de această dată arbitrul Constantin Olaru nu a dictat penalty. A lăsat jocul să continue și Bîrnoi l-a faultat pe Mondragon, iar cei doi aproape că au sărit la bătaie.

Zaluschi și Popescu au avut prim-planul pentru gazde, iar Bakare Ouato, pentru oaspeți. În minutul 87, Poli putea da lovitură, deoarece Costache a fost pus în dificultate de Tsvetkov, dar nu a avut cine să reia mingea. Poliștii au terminat meciul furioși, deoarece în minutul 90+5, același Mondragon a oprit șutul lui Zaluschi cu brațul departat de corp, în careu, și tot nu s-a dat lovitură de la 11 metri.

Furată ca în codru, fiindcă arbitrul Olaru i-a refuzat Politehnicii trei penalty-uri evidente în partea secundă, echipa timișoreană rămâne fără victorie sub comanda lui Octavian Benga și e tot penultima în clasament.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – MINAUR BAIA MARE  1-1

Daniel Benzar 63 / Ciprian Stanciu 45

Poli Timișoara: Murariu – Mada (Bakoș 80’), Bocșan (cpt.), Germinio, Taub (D. Benzar 46’) – Tsvetkov, Pureca (D. Olariu 63’) – Bîrnoi, Ignea (Zaluschi 63’), Oanea – P. Popescu (Tudoran 90+2′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Milea, C. Jurj, Țurcaș
Antrenor: Octavian Benga

Minaur Baia Mare: Al. Costache – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu – Gneba, Donca (Bakare Ouato 80’) – Ciocan, Raph. Stănescu (Oiță 69’, Muacir 80’), Chinde (Chitaș 85’) – Cip. Stanciu (Rotar 69’)
Rezerve neutilizate: Băilă – Dav. Simion, Potcoavă, Gherman
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator de arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Poli Timișoara, tot penultima. Minaur, pe locul 14

Poli Timișoara are trei egaluri consecutive și cu 8 puncte e tot pe locul 19 în Liga 2. Minaur Baia Mare, cu 13 puncte, e pe locul 14.

Runda viitoare, a 13-a a sezonului regular, Poli joacă pe Electrica derby-ul local cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00. În schimb, Minaur va evolua pe teren propriu, tot sâmbătă, de la ora 11:00, cu Progresul Spartac.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă