Poli Timișoara nu mai bate pe nimeni, Octavian Benga scoate în evidență lucrurile pozitive. Antrenorul, despre scenele violente de la final: ”Nu suntem în junglă. Suntem oameni civilizați aici și știm să ne comportăm”

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 23:46 Liga 2

Octavian Benga a fost mulțumit cu remiza obținută sâmbătă de Poli Timișoara, la scorul de 1-1 cu Minaur Baia Mare, după ce formația bănățeană a fost condusă pe teren propriu.

Antrenorul principal al Politehnicii a comentat și arbitrajul slab al lui Constantin Olaru, după ce poliștii nu au primit nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri, toate fazele controversate petrecându-se în repriza secundă, la scorul de 1-1.

Despre scenele violente de la final, la care a participat și directorul sportiv Ioan Mera, Benga a spus că nu a fost nimic grav, cu toate că realitatea îl cam contrazice.

Octavian Benga rămâne optimist și contabilizeză progresul

Antrenorul Politehnicii spune că se simte o evoluție în joc. De când a preluat echipa de la Bogdan Andone aceasta a înregistrat două înfrângeri și trei remize, în această ordine.

”Aș începe cu lucrurile pozitive. Avem trei rezutate pozitive, unul după celălalt. Ne-am fi dorit să câștigăm, bineînțeles, cele trei puncte. S-a și văzut că am luptat până la final și am luptat pentru a câștiga, nu ne-am mulțumit cu egalul. Aș mai enumera alte lucruri pozitive: am revenit după un gol primit, pentru că mental, după fiecare gol primit, cedau. Alt lucru pozitiv, am început să arătăm foarte bine fizic și am dominat repriza a doua pe cei din echipa adversă. Se vede munca, se văd progresele. Din păcate, ne lipsește victoria, acest lucru fiind negativ. Avem nevoie de victorii ca să urcăm în clasament”, a declarat Benga.

Schimbări inspirate, formulă de start, nu prea

Poli a arătat rău în prima repriză, când a și primit gol de la Ciprian Stanciu, în minutul 45, iar nevoia unor jucători tehnici, ca Benzar sau Zaluschi s-a văzut. Benga spune că nu i-a băgat de la început pentru a nu risca.

Denis Radu și Silviu Pană sunt accidentați, iar săptămâna viitoare vor face RMN, astfel că nu au putut fi nici rezerve.

”Nu a arătat rău. Eu știu… s-au făcut câteva greșeli. Ei nu erau bine fizic. Benzar vine după două rupturi musculare și era normal să nu riscăm. Încă nu este 100 la sută. Zaluschi și-a câștigat dreptul de a intra, pentru că s-a pregătit foarte bine. Cred că toate schimbările pe care le-am făcut au adus un plus. Și acest lucru este un lucru pozitiv. Am jucat și cu mulți juniori de la academie. S-a simțit puțin lipsa lui Denis Radu, titularul postului, cu o accidentare, dar Mada, chiar dacă nu a jucat pe poziția lui, pentru că nu am avut dublură pe post, am jucat cu el și cred că s-a achitat bine de sarcini. E un copil născut în 2005 și cred că merită felicitat. Dacă era 0-0 la pauză, schimbările erau la fel. Am avut programate toate schimbările, care au ieșit. Jocul ar fi decurs la fel. A fost o greșeală în lanț, din nou un cadou. E bine că au revenit mental. Ne dă totuși speranță pe viitor. Singurul lucru care ne lipsește e victoria. Am avut și ghinion, sau, ca să mă exprim altfel, n-am avut noroc. La mingea șutată în Bocșan sare peste poartă în loc să intre în poartă”, a mai punctat Benga.

Poli Timișoara în meciul cu Minaur: Murariu – Mada (Bakoș 80’), Bocșan (cpt.), Germinio, Taub (D. Benzar 46’) – Tsvetkov, Pureca (D. Olariu 63’) – Bîrnoi, Ignea (Zaluschi 63’), Oanea – P. Popescu (Tudoran 90+2′). Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Milea, C. Jurj, Țurcaș.

Critic la adresa arbitrajului Constantin Olaru

Arbitrul din Râmnicu Vâlcea Constantin Olaru a avut o prestație slabă la acest meci. Pe lângă penalty-urile neacordate, a lăsat și multe contacte nefluierate, de ambele părți, probabil crezând că arbitrează în stil ”englezesc”.

”Consider că jucătorii au dat totul azi pe teren și am fost și privilegiați (n.r. privați). Eu nu prea vorbesc de abitraj, cred că nu m-ați auzit niciodată să vorbesc de arbitraj. Dar cred că astăzi am avut trei penalty-uri și niciunul nu a fost acordat. Un penalty l-am văzut eu clar, celelalte două le-am văzut pe imagini, am luat mingea cu mâna. E păcat că se întâmplă lucrurile acestea, dar măcar din trei, meritam și noi unul”, a fost părerea lui Benga.

Fanii foarte nervoși

Deși pe Știința vine tot mai puțină lume, cei care mai vin sunt tot mai frustrați. Mai mulți fani au vrut să îmbrâncească arbitrii la drumul spre vestiare și doar jandarmii au împiedicat acest lucru, la fel ca și faptul că l-au oprit pe Ioan Mera, care se îndrepta nervos spre brigadă.

Reprobabil a fost faptul că ”secundul” Srgian Luchin i-a spus lui Mera să ”le dea” arbitrilor, dar și faptul că printre fani, un copil înjura de o manieră șocantă și pentru un adult, iar lumea stropea cu sticle de apă și spre cei din presă sau jucători.

”Nu cred că l-a lovit nimeni pe arbitru. Nu suntem din junglă. Normal că sunt nervi. Ne aflăm într-o situație grea, atât în clasament și din alte puncte de vedere. E clar că toată lumea pune suflet și când ești privat de numite lucruri pe care le meriți, e normal să reacționezi cumva. Dar departe… Nu a fost nicio luptă. Suntem oameni civilizați aici și știm să ne comportăm”, a punctat Benga despre acest aspect, deși ceea ce a spus el a fost contrazis flagrant de realitate.

Poli Timișoara are 8 puncte și e tot pe locul 19 în clasamentul Ligii 2 după 12 etape. Runda viitoare, a 13-a, joacă pe Electrica, derby-ul cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-multumit-de-egalul-obtinut-de-minaur-cu-poli-timisoara-fostul-rapidist-n-a-vazut-niciun-penalty-ul-pentru-banateni-atatea-tipete-urlete-nu-stiu-pentru-ce-19251714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furata-ca-n-codru-poli-timisoara-a-scos-doar-o-remiza-cu-minaur-dupa-ce-arbitrul-olaru-i-a-refuzat-trei-penalty-uri-fanii-si-mera-si-au-varsat-nervii-pe-arbitri-19251677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 23:46 Liga 2
Pe aceeași temă