Poli Timișoara a testat jucători străini, în contextul ”hemoragiei” din lot, cu ocazia amicalului cu Avântul Periam

Anda DELIU 13 Nov. 2021, 18:50 Liga 2

Poli Timișoara a disputat sâmbătă dimineața, în contextul pauzei competiționale din Liga 2, un amical cu Avântul Periam, câștigat cu 5-2 de alb-violeți. Cu acest prilej, antrenorul Nicolae Croitoru a testat doi fotbaliști, Stefan Vukoje și Balsa Rogasic, primul chiar liber de contract în luna noiembrie (!), în contextul în care numărul fotbaliștilor din lot este destul de redus, după ce de când a început sezonul, au tot fost plecări.

Meci jucat pe o ceață densă la Timișoara

Partida s-a jucat pe o ceață destul de densă, pe Știința. Poli a abordat reprizele cu două echipe diferite, iar aspectul inedit este că pe tricourile Periamului, care ar fi avut meci în Liga 3 cu exclusa ACS Poli, avea tricouri pe care, în gerul de noiembrie, scria ”Dubai”.

Din minutul 2, cu un șut cu pământul de la distanță, Adrian Zaluschi a deschis scorul. În minutul 21, Periamul a beneficiat de penalty după o ieșire hazardată a lui Păduraru, dar Alexandru Gașpar, împrumutat de la Poli, a tras în bara laterală. Poliștii au dat trei goluri în șase minute, prin Rogosic și Alin Ignea, de la distanță și din fază fixă.

Periamul a marcat doar de la punctul cu var

În minutul 36, Periamul a reușit să deschidă scorul. A fost din nou lovitură de pedeapsă, executată tot de Gașpar, de data aceasta în plasă pentru ultima clasată din Seria a 8-a din Liga 3.

Până la pauză, Poli a marcat pentru 5-1, prin italianul Erik Gerbi.

În repriza a doua, ”garnitura” schimbată a alb-violeților nu a mai putut înscrie. A reușit însă adversarul, în minutul 72, prin Ologu, tot de la punctul cu var. Finalul partidei, jucată la 3 grade, a adus și momente de nervozitate la timișoreni. Daniel Prodan a strigat mai mult la colegi, din defensivă, iar Samuel Costea i-a spus să nu mai facă acest lucru.

Poli Timișoara prima repriză: Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – D. Radu, Zaluschi, Ignea, Vukoje – Rogosic, Gerbi
Echipa din a doua repriză: Murariu – Moțiu, Bocșan, Rz. Prodan, D. Bot – Hațegan, D. Olariu, R. Lazăr, S. Costea – Bîrnoi, Oct. Ursu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Avântul Periam: Bîlc – Buzdugan, Petric, Artimon, A. Ciobănică – Mînecan, Gașpar – Viașu, Gălățan, Mager – Chistrugă
Au mai intrat: Holca – Tămaș, Siminiceanu, Iovanov, Bode, Periat, Olteanu, Grimmer, Dan Denis, Ologu
Antrenor: Cosmin Mînecan

Doi juniori, aduși lângă echipa mare a lui Poli

Pentru a mai completa lotu, stafful a adus la antrenamentele echipei mari încă doi copii din propria academie, Denis Bot, născut 2003, și Daniel Olariu, născut în 2004.

”Un joc de antrenament. Am încheiat o săptămână în care am încercat să reglăm anumite probleme din joc. Unele ne-au ieșit, unele nu ne-au ieșit. Am vrut să vedem și jucătorii care nu au evoluat până acum, să le dăm minute să joace. Au venit și doi jucători din Academie. Ei se pregătesc cu echipa de două săptămâni”, a declarat Nicolae Croitoru.

Jucători din Anglia și Muntenegru, testați

Alb-violeții au avut în teste și doi jucători străini fără cine știe ce CV.

Stefan Vukoje e mijlocaș ofensiv, are 20 de ani și a crescut în Anglia, deși are origini sârbe. A fost legitimat la Luton Town și Brighton, iar acum este fără echipă.

Balsa Rogosic este atacant, are 25 de ani și aparține de Zeta Golubovac. A jucat până acum doar în Muntenegru, țara natală, și a mai fost legitimat la Petrovac, Jezero, Karioke, Drezga, și Mladost.

”Sunt doi jucători care s-au ptregătit săptămâna aceasta împreună cu noi. Sunt jucători interesanți, rămâne să facem o analiză săptămâna viitoare o analiză și vom decide ce se va întâmpla în privința lor. Doar unul dintre ei are echipă, Rogosiv, celălalt e liber”, a punctat antrenorul despre ei.

Croitoru nu știe nimic de Daniel Benzar

După ce Liga2.ro a scris că Daniel Benzar a plecat în SUA, antrenorul Nicolae Croitoru a spus că la fel de multe știe și el de situație.

”Am înțeles că au încercat să-l contacteze, nu a răspuns la telefoane, după aceea am aflat că el este plecat în State. Mai multe nu pot să vă spun. Imediat după ce el a dispărut de la echipă, eu am făcut un referat către Consiliul Director, s-a discutat atunci. Rămâne ca acum să ia o decizie finală. Probabil săptămâna aceasta se va lua o decizie finală în ceea ce-l privește. Din punctul meu de vedere, nu e normal, ca un jucător profesionist, aflat sub contract, să plece când vrea”, a spus antrenorul Politehnicii.

Periamul va rejuca partida cu Cermei, la care nu a avut ambulanță

Periamul nu avea meci etapa aceasta în Liga 3, întrucât era programată cu defuncta ACS Poli, dar marți va juca, și nu prea că e intermediară în al treilea eșalon. Amicalul cu Poli a fost ”încălzirea”.

”Am jucat cu o echipă de nivel superior, o echipă bună de Liga 2. Le mulțumim pe această cale că ne-au invitat, iar noi chiar dacă avem marți o etapă intermediară, pe care o rejucăm, nu avem cum să refuzăm o invitația din partea echipei-fanion a orașului. A fost o primă repriză în care scorul, până la urmă, este undeva normal. S-a văzut diferența de valoare, dar până urmă, noi ne-am urmărit obiectivul: să ne facem antrenamentul și să ne pregătim pentru jocul de campionat, cu Cermei”, a spus antrenorul-jucător Cosmin Mînecan.

Deși la final de septembrie, când era meciul Periam-Cermei, nu era valabilă regula ca ambulanța poate întârzia 30 de minute, partida a fost reprogramată, deoarece s-a dovedit cu acte un accident pe traseu al mașinii.

”Din cauză că atunci când trebuia să jucăm nu a venit ambulanța în timpul necesar am făcut toate demersurile pentru a se rejuca meciul. Până la urmă, s-a reprogramat pentru ziua de marți. A venit ambulanța, am trimis actele necesare. Am făcut dovada că mașina s-a și stricat la Șandra atunci în ziua meciului. S-au făcut dovezi și de la Poliție, de la platforma mașinii care a ridicat ambulanța. Am făcut toate demersurile necesare pentru a se reprograma acest joc și, până la urmă, am avut câștig de cauză. Marți ne așteaptă o etapă cu o echipă din parte de a jos a clasamentului. Sperăm să ne revenim, pentru că, din păcate, nu aducem puncte și situația nu este roz la Periam din prisma rezultatelor”, a explica Mînecan.

Poli va juca sâmbăta viitoare la Brașov, de la ora 12:30, în etapa a 14-a a Ligii 2. Avântul Periam are meci acasă marți, de la ora 14:00, restanța din etapa a 14-a cu arădenii din Gloria Lunca Teuz Cermei.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-benzar-a-plecat-in-statele-unite-dupa-iubita-sa-desi-e-sub-contract-cu-poli-timisoara-ce-spune-conducerea-clubului-despre-situatia-incredibila-a-jucatorului-19209791

Anda DELIU 13 Nov. 2021, 18:50 Liga 2
Pe aceeași temă