Poli Timișoara va aborda meciul cu Metaloglobus, ultimul din Liga 2, cu cea mai bună echipă pe care o are. Paul Codrea: ”Nu vrem să fim acuzați că nu am tratat competiția serios”

Anda DELIU 04 May. 2023, 19:45 Liga 2
Poli Timișoara va aborda meciul cu Metaloglobus, ultimul din Liga 2, cu cea mai bună echipă pe care o are. Paul Codrea: ”Nu vrem să fim acuzați că nu am tratat competiția serios”

Poli Timișoara e deja retrogradată și va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus București, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 2, doar pentru onoare.

Echipa din Capitală se poate agața de speranța evitării barajului de menținere cu Progresul Spartac, iar, în acest context, Paul Codrea spune că va folosi mai puțin tinerii, pe care i-a utilizat, paradoxal, când încă mai erau șanse de salvare de la retrogradare pentru echipa sa!

Meci cu Metaloglobus doar pentru onoare pentru Poli Timișoara, aflată la ultima prezență în Liga 2

CSM Slatina poate cădea pe loc de baraj de menținere în Liga 2 dacă va fi învinsă acasă de Minaur Baia Mare și Metaloglobus câștigă la Timișoara, prima variantă fiind însă puțin probabilă.

Astfel, Paul Codrea spune că va juca cu cea mai bună echipă contra bucureștenilor. Vor lipsi accidentații Bocșan, Oanea, dar și finlandezul Tiihonen, care a părăsit echipa.

”Suntem triști, practic, ne luăm la revedere de la Liga 2. Cred că a fost o aventură destul de pozitivă, până la ceea ce s-a întâmplat în ultimele două sezoane. Dar după rău în viață vine și bine. După furtună iese și soarele. Dacă reușim să inversăm gândirea și să gândim pozitiv, după experiența negativă cred că anul viitor vom reuși să facem lucrurile mult mai bine, pe un termen lung. E un meci complicat, pentru că ei mai au obiectiv să scape direct de retrogradare. E un meci cu o echipă destul de motivată, dar și noi suntem destul de motivați. A fost destul de ușor să-i capacitez pe băieți. Au înțeles, s-au pregătit bine și vrem să abordăm cu fruntea sus meciul”, a spus Codrea.

Nu vor să fie acuzați

Tocmai pentru că jocul din Grupa A de play-out mai are miză, poliștii vor juca cu o cea mai bună echipă a lor.

”Va fi cea mai bună echipă pe care o avem la dispoziție. Tinerii vor fi pe bancă, vor intra în funcție de cum evoluează jocul. Nu vrem să fim acuzați că nu tratăm competiția serios. Am două victorii și două înfrângeri de când am venit, meciul acesta va înclina balanța de o manieră sau alta. Vreau să trecem de pragul de 19 puncte. Nu se poate ca Poli Timișoara să retrogradeze cu 19 puncte! Mi-aș dori ca oamenii să vină la stadion, atâți cât vor fi. Ne-am chinuit să ajungem în Liga 2”, a precizat Codrea, care a mai antrenate echipa și în ligile județene.

Evident, și jucătorii doresc să termine sezonul cu un succes. ”E un ultim meci în acest sezon. Vine o echipă care are două victorii în ultimele meciuri, cu așteptări foarte mari să evite barajul. Dar și noi ne dorim să facem un joc bun și să terminăm cu fruntea sus. A fost un sezon dezamăgitor, dar, pentru mine personal, a fost un sezon în care am avut și meciuri bune”, a spus Denis Radu, care în multe rânduri în acest sezon a purtat banderola de căpitan.

Poli Timișoara va terminat pe ultimul loc chiar și dacă va câștiga

Poli Timișoara e pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 19 puncte, de unde nu mai poate urca, chiar dacă o egalează la puncte pe Minaur Baia Mare (22 puncte).

Metaloglobus are 29 de puncte și ocupă locul 5, de baraj de menținere.

Meciul de la Timișoara are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Știința.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-incep-sa-si-anunte-plecarea-de-la-poli-timisoara-dupa-retrogradare-unul-dintre-cei-mai-experimentati-componenti-ai-lotului-mesaj-chiar-de-ziua-sa-de-nastere-nu-as-fi-vrut-sa-se-19268430

 

 

Anda DELIU 04 May. 2023, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă