ASU Politehnica, în căutare de juniori și la alte cluburi din țară. Cinci juniori ai timișorenilor au semnat contracte de profesioniști

Anda DELIU 29 Jun. 2020, 12:24 Liga 2

ASU Politehnica lucrează la definitivarea lotul în perioada aceasta, în zilele premergătoare reunirii. Clubul timișorean caută juniori eligibili pentru echipa mare și în zonă, în speță, la Reșița. De asemenea, trei jucători născuți în 2003 au semnat primele lor contracte de profesioniști.

Clubul Politehnica a anunțat că cinci tineri fotbaliști au semnat primele lor contracte de profesioniști. Toți sunt de la grupa de 2003. Vizați sunt Denis Radu (mijlocaș lateral născut la Caransebeș), Demetris Cristodulo (atacant născut la Reșița), Rareș Bîrlovan (fundaș central născut la Petroșani), Ralf Kuhn (jucător cu profil ofensiv născut la Timișoara) și Denis Bot (fundaș stânga născut tot la Timișoara).

Toți cei cinci făceau parte din anturajul echipei mari, cu care s-au mai pregătit.

Noul președinte al ASU Poli, Viorel Șerban (foto, al patrulea de la stânga la dreapta), i-a prezentat pe cei cinci tineri jucători care au semnat contracte de profesioniști cu prima echipă a clubului timișorean: Ralf Roland Kuhn, Rareş Petru Bîrlovean, Denis Casian Bot, Denis Răzvan Radu și Demetris Cristodulo (de la stânga la dreapta).

Grupa de 2003 va trece în bloc la Fortuna Becicherecu Mic

ASU Politehnica este în negocieri avansate cu Fortuna Becicherecu Mic pentru un parteneriat. Grupa de junior născuți în 2003, cu tot cu antrenorul Iulian Prodana, ar urma să joace în Liga 3, la Fortuna, club care vrea să facă economii la echipa masculină, pentru a investi mai mult în echipa feminină de fotbal.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă alb-violeții vor primi și loc în Liga Elitelor, dar și câți dintre puștii de la 2003 vor mai fi, în viitorul sezon, în anturajul echipei mari în aceste condiții.

Se caută juniori și la Reșița

În noul sezon, în Liga 2 va fi obligatoriu utilizarea unui jucător născut cel mult în 2000 și a altuia născut cel mult în 2002. În aceste condiți, multe cluburi caută jucători care anul acesta își serbează majoratul. ASU Poli, mai precis, antrenorul Octavian Benga, a discutat și cu juniori care în ultimul sezon au fost legitimați la CSM Reșița. Este vorba de mijlocașii Victor Lolea și Alexandru Giurica.

Ultimul este format la școala de fotbal din Drobeta Turnu-Severin a lui Marian Balaci, dar a fost împrumutul în ultimul sezon la juniorii din Calea Domanului. Lolea jr. a avut și convocări la naționala U17.

Rămâne de văzut dacă jucătorii vor accepta oferta alb-violeților, mai ales că pentru ambii urmează clasa a XII-a, fiind născuți în 2002.

Anda DELIU 29 Jun. 2020, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă