Antrenor nou la CSM Jiul Petroșani. Conducerea a convins un ”principal” care în 2021 a fost aproape de promovarea în Liga 2

Andrei PASCU, Loredana JUGLEA 12 Jul. 2022, 12:50 Liga 3
Antrenor nou la CSM Jiul Petroșani. Conducerea a convins un ”principal” care în 2021 a fost aproape de promovarea în Liga 2

CSM Jiul Petroșani va începe noul sezon al Seriei 7 din Liga 3 cu un nou antrenor.

Conducerea a reușit să îl convingă pe George Zima (32 de ani) să accepte oferta de a veni la un club care a terminat campionatul precedent pe locul 3 în play-out, deși în urmă cu două sezoane ”principalul” a fost la un pas de promovarea în Liga 2 cu SCM Zalău.

CSM Jiul Petroșani, acord cu antrenorul George Zima

CSM Jiul a fost pregătită până spre finalul campionatului precedent de către Aurel Moldovan, antrenor care și-a dat demisia în urma eșecului din etapa a 7-a a play-out-ului, cu Viitorul Şimian, de la Petroșani, scor 0-1.

Acum, pentru stagiunea următoare de Liga 3, formația din Petroșani își pune baza în George Zima, care le-a pregătit până acum, din postura de ”principal”, pe Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), Sportul Şimleu Silvaniei, SCM Zalău sau Luceafãrul Oradea.

E drept că ultimele experiențe nu au fost prea lungi pentru Zima. La SCM Zalău a stat doar șase luni, iar la Luceafãrul Oradea din februarie acest an până la finalul întrecerii trecute de Liga 3.

George Zima este noul antrenor principal al echipei JIUL PETROŞANI.

Posesor al licenţei UEFA B, domnul Zima a mai antrenat pe bãncile unor echipe ca: Energeticianul, Şimleul Silvaniei, SCM Zalãu sau Luceafãrul Oradea.

Pe aceastã cale, vrem sã-i urãm mult succes noului antrenor, în sezonul competiţional 2022/2023.

FAMILIA JIUL”, a anunțat Jiul Petroșani pe pagina de Facebook.

George Zima, după acordul cu CSM Jiul: ”Şansa este de partea celor puternici”

Din această vară, ”principalul” a început un proiect mult mai ambiţios şi a dat curs ofertei de la CSM Jiul Petroşani, o echipă cu nume din fotbalul românesc. Zima îşi doreşte la echipa din Petroşani şi un jucător de la SCM Zalău, Leo Mureşan, cel pe care antrenorul l-a debutat în Liga a 3-a anul trecut.

Datorită istoriei şi numelui Jiul, suntem obligaţi la performanţa. Obiectivele pot fi mărețe în ideea în care vom avea răbdare și vom fi dispuşi cu toţii să ne punem în slujba clubului. Îmi doresc foarte mult să reuşim împreună și să construim o echipă care să urmeze cursul pe care îl merită cu adevarăt suflarea.

(Care e sentimentul pe care îl aveţi revenind în Vale, de data aceasta la Jiul?) Am avut o perioadă frumoasă în Petroşani, încununată cu o promovare şi cu debutul meu ca antrenor principal în Liga 2. Mereu am spus că Petroșani a fost oraşul potrivit pentru un asemenea succes.

M-am reîntors cu mult dor față de oamenii cu care am lucrat atunci și sunt încrezător că putem să reînviem cu adevărat spiritul Jiului.

(Câteva cuvinte pe care ați vrea sã le transmiteţi suporterilor alb negrii?) Îi asigur pe suporterii Jiului de implicarea şi devotamentul meu sută la sută, voi insufla acest aspect şi jucătorilor, iar dincolo de obiectivele sportive acest scop vreau să fie atins.

O importanță mare în venirea mea aici o are şi faptul că acest club a fost, este și va fi iubit mereu de suporteri. Fac un apel de la început, ca să avem răbdare că lucrurile merg spre bine şi vrem să fim susţinuţi. Aştept lumea din Vale la stadion, să fie mereu aproape de noi, iar în momentele grele să ne critice, dar să nu se detaşeze de noi.

Doar împreună cu fanii noștri putem să reușim!”, a declarat Zima la prezentare.

Cine este George Zima

Un antrenor studios, Zima are 34 de ani si este originar din Oradea. El a urmat Facultatea de Științe Politice și Științele Comunicării Oradea și este posesor al Licenței A UEFA. Zima a jucat fotbal la nivelul Ligii 2 si Ligii 3, apucându-se de antrenorat după ce și-a rupt ligamentele încrucișate la un turneu de fotbal în sală.

A început să practice meseria de antrenor în Liga 5, apoi a promovat în Liga 4 cu FC Bihor și a fost adus, în martie 2018, la actuala echipă de preparatorul fizic Dan Vasilică, colegul său de la școala de antrenori.

Tânărul antrenor avea pe atunci propria echipa de fotbal în sală, CS Dinamo Leonardo Oradea, care evolua în ligile inferioare. Povestea sa amintește de cea a lui Julian Nagelsmann, antrenorul care a fost numit la vârsta de 28 de ani antrenor principal al lui Hoffenheim.George Zima a fost în stafful Șirinesei două luni de zile și a fost mâna dreaptă a lui Dan Vasilică.

Cei doi s-au întâlnit pe vremea când frecventau cursurile pentru Licența B. S-au împrietenit și au păstrat legătura. Drumul lor s-a întâlnit tocmai în Liga a 3-a la Petroșani, la ACS Șirineasa. În anul 2017 George Zima a fost declarat cel mai bun antrenor din Bihor, urmare a promovării avute din Liga a 5-a în Liga a 4-a și a muncii prestate la clubul de fotbal în sală.

CSM Jiul Petroșani, amicale puternice, cu echipe din Liga 2

CSM Jiul Petroșani a stabilit, în mare măsură, și perioada de pregătire pentru această vară, înainte de prima rundă din Liga 3. A programat trei meciuri amicale importante în primă fază, care vor avea loc în decurs de numai câteva zile, cu trei formații care activează în Liga 2.

La 22 iulie, CSM Jiul va juca împotriva Politehnicii Timișoara, iar apoi, la 27 iulie și 28 iulie, va întâlni încă două echipe din divizia a doua, Steaua și Progresul Spartac. Toate confruntările vor avea loc în deplasare pentru formația din Petroșani.

Foto: Jiul Petrosani 1919

https://liga2.prosport.ro/liga-3/schimbari-drastice-la-foresta-suceava-dupa-esecul-din-sezonul-trecut-presedintele-si-vicepresedintele-si-au-dat-demisiile-dar-va-fi-numit-si-un-nou-antrenor-clubul-pasibil-de-fuziune-19237163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-continua-campania-puternica-de-transferuri-galatenii-si-au-adus-un-mijlocas-din-liga-3-fost-adversar-in-play-off-ul-de-promovare-19237105

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-si-a-numit-noul-antrenor-dupa-ce-contractul-cu-dacian-nastai-n-a-fost-prelungit-clubul-din-seria-10-a-ligii-a-3-a-merge-pe-mana-lui-danut-somcherechi-19237052

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-din-etapa-a-doua-a-fazei-regionale-a-noii-cupa-romaniei-stim-deja-sase-echipe-care-si-au-castigat-grupa-dar-si-prima-finala-regionala-19236954

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-schimba-antrenorul-contractul-cu-mihai-ianc-nu-a-fost-prelungit-desi-clubul-a-fost-aproape-de-o-performanta-istorica-19236882

Andrei PASCU, Loredana JUGLEA 12 Jul. 2022, 12:50 Liga 3
Pe aceeași temă