Poli Iași, fără trei jucători la debutul în 2023. Cum ar putea arăta echipa lui Leo Grozavu în primul meci oficial al anului, contra Șelimbărului

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2023, 18:32 Liga 2
Poli Iași, fără trei jucători la debutul în 2023. Cum ar putea arăta echipa lui Leo Grozavu în primul meci oficial al anului, contra Șelimbărului

Două zile o mai despart pe Poli Iași de debutul oficial în 2023. La două luni și trei săptămâni de la ultimul meci disputat în campionat, cu Unirea Constanța (scor 2-1), echipa ieșeană debutează în noul an pe teren propriu, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00, împotriva formației sibiene CS Comunal Șelimbăr.

Trei absențe pentru Leo Grozavu la meciul cu Șelimbăr

Antrenorul echipei ieșene, Leo Grozavu, nu va conta în primul meci din acest an pe trei jucători: Viorel Lică, Antonio Dumitru și Bogdan Istratie.

Fundașul Viorel Lică a ratat toată pregătirea din cauza unei fracturi la falanga unui deget de la piciorul stâng și cu siguranță nu se va regăsi pe teren în primele partide ale anului. În cazul în care va recupera rapid din handicapul fizic, Lică ar putea prinde ultimele meciuri ale sezonului, foarte probabil din play-off.

La rândul său, mijlocașul lateral Antonio Dumitru nu a prins cantonamentul din Antalya, din cauza faptului că s-a îmbolnăvit de varicelă chiar înainte de plecarea în Turcia. Ghinion teribil pentru tânărul mijlocaș, care avusese evoluții apreciate în meciurile amicale disputate înaintea plecării în Antalya. După ce se va pune pe picioare, Dumitru va deveni cu siguranță o soluție în flancul drept al liniei mediane, acolo unde Musi pare să aibă prima șansă la titularizare în momentul de față.

În fine, a treia absență din lotul Iașiului pentru primul meci este atacantul Bogdan Istratie. Acesta nu a jucat deloc în cantonamentul din Antalya, după ce a suferit o leziune fibrilară în amicalul din Copou cu Ceahlăul Piatra Neamț și încă nu este apt de joc.

Alți doi jucători cu probleme medicale în pregătire, Tudor Telcean și Robert Ion, au fost refăcuți și sunt apți de joc pentru partida cu CS Comunal Șelimbăr.

Schimbări în primul ”11” față de ultimul meci din 2022

Față de echipa cu care Poli a încheiat anul 2022, în meciul cu Unirea Constanța, sâmbătă vor apărea în primul unsprezece câteva noutăți.

Dintre cei opt jucători aduși în această iarnă (Gău, al nouălea, va avea drept de joc doar din vară), cele mai mari șanse la titularizare le au stoperul Matija Katanec, mijlocașul central Cătălin Itu și exrema dreaptă Alexandru Musi.

Șanse ridicate să se regăsească pe teren au, de asemenea, Robert Ion și Jakub Vojtus, dar și Alexandru Mogoș, tânărul venit de la Ripensia fiind golgeter în meciurile amicale, cu 4 goluri.

În plus, Poli ar putea evolua și într-un sistem modificat față de anul trecut, antrenorul Leo Grozavu testând în meciurile amicale modulul 4-3-3.

Echipa probabilă a Iașiului pentru primul meci oficial al anului: Jankov – Martac, Plămadă, Katanec (Tincu), Finica – Vașvari, Itu (Fr. Cristea), A. Roman – Musi, Harrison (Vojtus), Hlistei.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duel-tare-inca-din-primul-meci-din-2023-pentru-poli-iasi-antrenorul-claudiu-niculescu-revine-in-copou-dar-ca-adversar-are-o-ambitie-personala-sa-obtina-ceva-19260844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-alexandru-mogos-surpriza-politehnicii-iasi-in-perioada-de-pregatire-este-golgheterul-echipei-cum-l-a-marcat-contactul-cu-fotbalul-italian-la-doar-15-ani-19260749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-increzator-ca-poli-iasi-va-arata-mai-bine-in-partea-a-doua-a-sezonului-sunt-convins-ca-la-finalul-campionatului-ne-vom-bucura-de-promovare-secretul-pregatirii-fizi-19260680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Narcis POHOAȚĂ 22 Feb. 2023, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă