Gabriel Vașvari, încrezător că Poli Iași va arăta mai bine în partea a doua a sezonului: ”Sunt convins că la finalul campionatului ne vom bucura de promovare.” Secretul pregătirii fizice ireproșabile la aproape 37 de ani

Narcis POHOAȚĂ 18 Feb. 2023, 16:56 Liga 2
Gabriel Vașvari, încrezător că Poli Iași va arăta mai bine în partea a doua a sezonului: ”Sunt convins că la finalul campionatului ne vom bucura de promovare.” Secretul pregătirii fizice ireproșabile la aproape 37 de ani

Politehnica Iași va intra, de luni, în linie dreaptă cu pregătirea primului meci oficial al anului, cel de sâmbătă, de pe teren propriu, cu CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular.

Reveniți joi noapte din Turcia, unde au efectuat un cantonament de zece zile, ieșenii au primit trei zile de odihnă din partea antrenorului Leo Grozavu, iar de luni după-amiază se vor concentra pe meciul cu Șelimbăr.

Gabriel Vașvari este optimist după stagiul din Antalya

Mijlocașul Gabriel Gașvari (36 de ani), cel mai experimentat fotbalist al Iașiului, este de părere că Politehnica va arăta mai bine în primăvară decât în prima parte a campionatului. Vașvari consideră că au fost aduși jucători valoroși în această iarnă, care vor aduce un plus în echipă.

”Am avut un cantonament reușit, care ne dă speranțe pentru ceea ce urmează. Au fost antrenamente intense și patru meciuri utile, cu adversari foarte buni, care ne-au pus probleme, am văzut unde mai avem de lucrat. Am urmărit să ne îmbunătățim jocul, să facem ceea ce ne cere domnul Leo Grozavu și în mare am reușit. Dar degeaba am făcut bine ce am făcut în Antalya, dacă nu vom reuși și în campionat. Cu siguranță echipa arată mai bine față de anul trecut. A trecut ceva timp, am reușit să facem și această pregătire împreună, am avut mai mult timp să punem în practică ceea ce vrea antrenorul. Jucătorii noi s-au intregrat, au valoare, cu siguranță ne vor ajuta. Nu pot fi chiar toți din start adaptați la cerințele noului staff, dar încet-încet cu toții vor fi la nivelul echipei”, a declarat Gabriel Vașvari, care speră ca echipa să facă față presiunii în meciurile oficiale: ”Acum rămâne să vedem cum ne vom descurca și în meciurile oficiale. Pentru că nu se compară amicalele cu meciurile oficiale. Acolo, mai ales la o echipă care tinde să promoveze, este o presiune mare, și atunci trebuie să vedem cum vom juca și sub presiune, dacă vom pune în practică ce am acumulat. Eu chiar sunt optimist după acest stagiu și vreau să rog publicul să vină în numar cât mai mare la stadion să ne susțină. Sunt convins că la finalul campionatului ne vom bucura împreună de promovare.”

Secretul unei pregătiri fizice ireproșabile, la aproape 37 de ani

Deși în toamnă va împlini 37 de ani, Gabriel Vașvari a impresionat la testele fizice efectuate după vacanță, fiind pe primul loc.

Experimentatul fotbalist a spus că secretul constă în modul de viață echilibrat pe care l-a adoptat în întreaga carieră.

”Secretul este modul meu de a fi. Dintodeauna, de când mă știu nu mi-a plăcut să pierd nopțile. Când ajung la teren îmi place să dau totul, să nu am nicio undă de regret după un antrenament sau un meci, pentru că de asta suntem plătiți. Este vorba și despre modul meu de viață, de alimentație, de totul. Așa am fost dintotdeauna și așa voi continua până îmi voi încheia cariera. Cine mă cunoaște, cei cu care am mai lucrat, știu că nu am avut probleme și mereu am fost foarte bine la aceste teste”, a punctat Gabriel Vașvari.

  • 11 meciuri, toate începute ca titular, dintr-un total de 16, a disputat Gabriel Vașvari pentru Poli Iași în prima parte a campionatului Ligii 2. A înscris și 4 goluri, fiind golgheterul echipei, la egalitate cu Cătălin Hlistei.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 18 Feb. 2023, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă