Poli Iași câștigă cu emoții la Clinceni, 2-1 cu Unirea Constanța, și încheie anul pe locul 2, la egalitate cu SC Oțelul. Satelitul neoficial al FCSB preia ”lanterna roșie” în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2022, 16:10 Liga 2
Poli Iași câștigă cu emoții la Clinceni, 2-1 cu Unirea Constanța, și încheie anul pe locul 2, la egalitate cu SC Oțelul. Satelitul neoficial al FCSB preia ”lanterna roșie” în Liga 2

La ultima reprezentație din acest an, Politehnica Iași a obținut victoria de care avea nevoie în fața Unirii Constanța pentru a încheia 2022 pe locul secund în Liga 2.

Succesul ieșenilor, cu scorul de 2-1, în etapa a 16-a a sezonului regular, s-a conturat, însă, cu foarte mari emoții în fața unui adversar care, în urma acestui eșec, a ajuns pe ultimul loc în clasament.

Condusă încă din minutul 3 cu 1-0, Poli Iași a reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, după o primă repriză pe care a dominat-o.

Contrar așteptărilor, deși au ieșit de la cabine în avantaj, moldovenii au trăit periculos în repriza a doua, când Unirea a avut câteva ocazii uriașe pe final.

Unirea Constanța a marcat prima, rapid

Unirea a deschis scorul încă din minutul 3, prin Andreas Chirițoiu, cu un vole spectaculos. Finica a greșit o minge la mijlocul terenului, pe partea dreaptă, constănțenii au plecat pe contraatac, centrarea l-a găsit nemarcat pe partea opusă pe Chirițoiu, iar acesta a înscris din 8 metri, din vole, de lângă Martac.

Iașiul a întors rezultatul în 11 minute

Ieșenii nu au acuzat șocul și au reușit să întoarcă rezultatul până la pauză.
În minutul 19, Martac i-a centrat perfect lui Alin Roman în careu, de pe partea dreaptă, mijlocașul Iașiului a preluat și a șutat plasat, de la aproximativ 13 metri, în dreapta portarului, restabilind egalitatea.

Sub privirile fostului președinte Florin Prunea, care a urmărit partida din loja Iașiului, Poli a întors soarta meciului în minutul 30. Alin Roman a aruncat o minge spre careu pentru Harrison, atacantul britanic l-a întors ușor pe Tudose în careu și a șutat fără speranțe pentru portarul Udrea. Alin Roman putea face dubla cinci minute mai târziu, însă șutul său, din poziție centrală, a fost reținut de Udrea.

Dominată de Poli, prima repriză s-a încheiat cu o ocazie bună a Unirii, Chirițoiu ratând de puțin egalarea cu un șut trimis pe lângă, din careu, în urma unei faze fixe.

Ocazii uriașe ratate de Unirea în repriza secundă

Repriza secundă a debutat cu o nouă șansă importantă la poarta Iașiului, Călin Tudose găsindu-l la post pe portarul Ianoș Brînză, cu un șut de la 30 de metri.

După această fază, Poli a dat impresia că ține meciul sub control, a pasat mai mult în jumătatea adversă, fără însă să-și creeze ocazii notabile.

De prin minutul 70, Unirea a început din nou să-și arate colții, iar Iașiul a trăit periculos ultimele 20 de minute.

Mai întâi a ieșit la rampă Ardelean. Abia intrat în teren în locul lui Niță, jucătorul Unirii l-a lobat spectaculos de la 30 de metri pe portarul Ianoș Brînză, ieșit mult din poartă, dar balonul s-a dus în transversală. În minutul 75, același Ardelean a fost din nou aproape de egalare, șutul său din câțiva metri fiind respins de Brînză.

Ieșenii nu au luat în serios cele două avertismente și au fost foarte aproape de a scăpa victoria printre degete, pe final, la fel cum s-a întâmplat și la Brașov.

În minutul 88, Tudose a șutat din 11 metri, nemarcat, însă ieșenii au avut noroc, balonul fiind deviat în corner de căpitanul Plămadă, aflat pe traiectoria mingii.

Poli Iași iernează pe locul 2, Unirea Constanța coboară pe ultima poziție

În cele din urmă, elevii lui Leo Grozavu au răsuflat ușurați după fluierul final al arbitrului Sergiu Mavriche și s-au impus cu 2-1.

O victorie scontată, dar obținută cu mari emoții, care urcă Poli Iași pe locul 2 în clasament la final de an. Poli profită de pasul greșit al Unirii Slobozia și închide 2022 pe locul secund, la două lungimi de liderul Steaua. Iașiul se află la egalitate de puncte cu SC Oțelul Galați – 31, însă elevii lui Leo Grozavu sunt în față datorită unui gol marcat în plus (20, față de cele 19 ale Oțelului).

De cealaltă parte, Unirea Constanța, care nu a arătat deloc a echipă aflată la retrogradare, a preluat ”lanterna” după eșecul cu Poli Iași, făcând rocadă cu Poli Timișoara. Ambele au doar câte 12 puncte după primele 16 etape, însă bănățenii au un golaveraj mult mai bun.

Campionatul se întrerupe până la 25 februarie, când Iașiul va juca pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, echipa fostului său antrenor Claudiu Niculescu, în timp ce Unirea Constanța va avea meci în deplasare cu Dinamo.

UNIREA CONSTANŢA – POLITEHNICA IAŞI 1-2

Andreas Chirițoiu 3 / Alin Roman 19, Shayon Harrison 29

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Cană (Coza 80′), Arnold, C. Tudose, Al. Enache – Pandele, Ciuciulete (L. Mitrică 70′), Ad. Niță (Ardelean 59′), Malama – Rob. Tudor, Chirițoiu (I. Neacșu 80′)
Rezerve neutilizate: Andr. Ștefan – Șerbănescu, Poașcă-Giulescu, R. Constantin, Timiș
Antrenor: John Ene (Dacian Nastai era suspendat)

Poli Iași: Brînză – Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica (Ștefanovici 46′) – Vașvari (Marchioni 71′), Tud. Telcean – A. Roman (Fr. Cristea 81′), Hlistei, Ant. Dumitru (Bujor 90′) – Harrison (Tomczyk 90′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Kouadio, Ciaun, Del Priore
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov). Arbitru central: Sergiu Mavriche (Bacău). Arbitri asistenți: Damian Antal și Alexandra Theodora Apostu (ambii din Bacău). Arbitru de rezervă: Ionuț Cătălin Nanu (Buftea). Observator de arbitri: Cristina Babadac (Reşiţa). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-din-selimbar-trantiti-de-pe-cal-de-timisenii-de-la-dumbravita-echipa-lui-claudiu-niculescu-umilita-pe-teren-propriu-la-ultimul-joc-in-2022-19255678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-terminat-anul-surprinzator-de-bine-dar-eugen-trica-ramane-ferm-pe-pozitii-reactia-antrenorului-dupa-victoria-dramatica-impotriva-unirii-slobozia-19255668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-considerat-echitabil-egalul-cu-steaua-dar-e-dezamagit-nu-stiu-cand-i-am-putea-prinde-intr-o-astfel-de-situatie-din-nou-antrenorul-gloriei-buzau-si-a-taxat-din-no-19255430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2022, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă