Poli Iași caută revanșa la Dumbrăvița, comună în care a fost eliminată rușinos din Cupa României. Leo Grozavu, încă în așteptarea primului succes pe banca moldovenilor

Narcis POHOAȚĂ 04 Nov. 2022, 12:19 Liga 2
Poli Iași caută revanșa la Dumbrăvița, comună în care a fost eliminată rușinos din Cupa României. Leo Grozavu, încă în așteptarea primului succes pe banca moldovenilor

Politehnica Iași nu are deloc amintiri plăcute legate de comuna timișeană Dumbrăvița.

La sfârșitul lunii septembrie, echipa moldoveană pregătită atunci de Claudiu Niculescu era eliminată rușinos de formația locală CSC Dumbrăvița, în play-off-ul Cupei României, bănățenii reușind să se impună cu scorul de 7-6 la loviturile de departajare (0-0 după 120 de minute).

Pe lângă eliminare, clubul din Copou a suferit enorm atunci și la capitolul imagine, după ce antrenorul Claudiu Niculescu a decis să rămână acasă și să trimită rezervele în comuna bogătașă din Timiș.

Leo Grozavu așteaptă primul succes și primele goluri pe banca Iașiului

La o lună și o săptămână distanță, Iașiul revine la Dumbrăvița, sâmbătă, de această dată pentru disputa din campionatul Ligii 2, din etapa a 13-a. Cu sete de revanșă, dar și cu un nou antrenor – Leo Grozavu, care încă nu s-a bucurat de primul succes pe banca Iașiului.

Poli Iași vine după două meciuri fără victorie și fără gol marcat și are nevoie de trei puncte pentru a rămâne în plutonul fruntaș al aspirantelor la play-off. Cu un succes la Dumbrăvița, elevii lui Leo Grozavu vor urca cel puțin două poziții, ba chiar pe podium dacă Unirea Slobozia și SC Oțelul vor remiza în meciul direct.

De altfel, antrenorul Politehnicii a subliniat importanța celor trei puncte înainte de plecarea spre Timiș, deplasare făcută cu trenul.

”Va fi o partidă dificilă, dar sunt încrezător în evoluția băieților. Întâlnim o echipă care suferă în momentul de față, vin după două deplasări în care au încasat multe goluri, sunt convins că vor fi foarte motivați, dar și noi la rândul nostru venim după două meciuri mai puțin reușite, cel puțin din punctul de vedere al rezultatelor. Sunt convins că la momentul jocului toată lumea e conștientă de faptul că indiferent de ce se întâmplă nu ne mai putem permite pași greșiți. La momentul acesta nu mai avem scuze, trebuie să intrăm pe teren să câștigăm. Indiferent de teren, de adversar, de starea vremii, trebuie să aducem puncte, pentru că asta e ceea ce ne lipsește în momentul de față”, spunea antrenorul Leo Grozavu.

CSC Dumbrăvița, două eșecuri la scor în ultimele etape

Ca și Poli, timișenii de la CSC Dumbrăvița vin după două meciuri fără victorie și fără gol marcat. Elevii lui Cosmin Stan au suferit două eșecuri la scor, 0-3 la Miercurea Ciuc și 0-4 la Brașov, rezultate ce au dus trupa bănățeană pe loc de baraj.

Nou-promovată în liga secundă CSC Dumbrăvița a disputat până acum cinci meciuri pe teren propriu. Le-a pierdut pe primele trei, în fața unor adversari aflați acum pe poziții de play-off (Dej, Steaua, Slobozia), după care au urmat două succese, cu Ripensia și Slatina.

Iașiul, fără victorie în deplasare în ultimele două luni și jumătate!

În ceea ce privește Iașiul, trupa lui Leo Grozavu nu s-a simțit deloc bine pe teren străin în ultima perioadă. Poli nu a mai câștigat în deplasare de două luni și jumătate, singurul succes ”afară”, 2-1 la Dej, datând din 20 august, după un meci cu cântec, cu două decizii pro ale arbitrului. De atunci, moldovenii au înregistrat un parcurs incredibil, trei înfrângeri și o remiză.

Poli Iași nu va conta în meciul de la Dumbrăvița pe portarul Knoflach, mijlocașul Torino Hunte și atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk, toți trei fiind accidentați.

Echipa probabilă a Iașiului: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă, Finica – Vașvari, Marchioni, A. Roman – Ant. Dumitru, Harrison, Hlistei.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-inainte-sa-urce-in-tren-spre-banat-pentru-meciul-cu-csc-dumbravita-toata-lumea-e-constienta-de-faptul-ca-nu-ne-mai-putem-permite-pasi-gresiti-ce-il-ingrijoreaza-cel-m-19252058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-pentru-poli-iasi-echipa-face-deplasarea-cu-trenul-pentru-meciul-cu-csc-dumbravita-a-inchiriat-un-vagon-si-jumatate-cu-cusete-19251966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-de-promovare-atac-de-retrogradare-poli-iasi-are-cea-mai-slaba-ofensiva-dintre-echipele-situate-pe-primele-15-locuri-cei-trei-atacanti-straini-au-marcat-doar-cinci-goluri-in-patru-meciuri-19251907

Narcis POHOAȚĂ 04 Nov. 2022, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă