Leo Grozavu, înainte să urce în tren spre Banat, pentru meciul cu CSC Dumbrăvița: ”Toată lumea e conștientă de faptul că nu ne mai putem permite pași greșiți.” Ce îl îngrijorează cel mai mult pe antrenorul Iașiului

Narcis POHOAȚĂ 03 Nov. 2022, 16:25 Liga 2
Leo Grozavu, înainte să urce în tren spre Banat, pentru meciul cu CSC Dumbrăvița: ”Toată lumea e conștientă de faptul că nu ne mai putem permite pași greșiți.” Ce îl îngrijorează cel mai mult pe antrenorul Iașiului

Politehnica Iași a plecat joi la prânz, cu trenul, spre Timișoara, pentru meciul de sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, din etapa a 13-a a Ligii 2.

Înaintea unui drum lung, de aproape 18 ore!!! (dacă trenul nu va avea întârziere), antrenorul Leo Grozavu și stoperul Viorel Lică au prefațat disputa din Banat în cadrul unei conferințe de presă.

Leo Grozavu, înainte de meciul cu Dumbrăvița: ”Întâlnim o echipă care suferă în momentul de față”

Antrenorul se așteaptă la un meci dificil în fața nou-promovatei, însă a subliniat faptul că Poli Iași nu-și mai poate permite pași greșiți.

”Va fi o partidă dificilă, dar sunt încrezător în evoluția băieților. Chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor, cred că am făcut niște progrese. Sigur, avem cale lungă până să ajungem unde ne-am propus, dar cred că de la zi la zi ne îmbunătățim nivelul. Sperăm că va veni și prima victorie (n.r. cu Leo Grozavu pe banca tehnică). Întâlnim o echipă care suferă în momentul de față, vin după două deplasări în care au încasat multe goluri, sunt convins că vor fi foarte motivați, dar și noi la rândul nostru venim după două meciuri mai puțin reușite, cel puțin din punctul de vedere al rezultatelor. Sunt convins că la momentul jocului toată lumea e conștientă de faptul că indiferent de ce se întâmplă nu ne mai putem permite pași greșiți”, a declarat Leo Grozavu, care a punctat că elevii săi sunt obligați să obțină rezultate, indiferent de condiții: ”Am încredere în băieții mei, am văzut ce trebuie să corectăm și cu posibilitățile noastre actuale să înercăm să facem mai mult. Nu putem să facem transferuri, nu putem să facem minuni, dar de la zi la zi văd atitudine, dorință, ceea ce este important. La momentul acesta nu mai avem scuze, trebuie să intrăm pe teren să câștigăm. Indiferent de teren, de adversar, de starea vremii, trebuie să aducem puncte, pentru că asta e ceea ce ne lipsește în momentul de față.”

Pe Grozavu îl îngrijorează lipsa eficacității

Întrebat dacă îl îngrijorează faptul că Poli nu a marcat în ultimele două etape, antrenorul a răspuns că este preocupat de acest aspect și a adus în discuție numărul mic de goluri marcate în cele 12 etape. A amintit însă și de recordul negativ legat de lipsa golurilor în prima repriză.

”Sigur că mă îngrijorează faptul că nu am marcat de două meciuri. E o problemă mai veche și v-am spus, sunt lucruri care nu se pot îmbunătăți peste noapte. Sunt lucruri care țin și de profilul anumitor jucători. Cred că acolo în atac avem nevoie de multă inspirație, chiar și jucătorii care au profil defensiv trebuie să facă mai mult pentru această fază de finalizare. Cu ce avem la momentul acesta la dispoziție cred că putem să rezolvăm faza de apărare. Din păcate, unde am nelămuriri încă vizavi de potențialul jucătorilor este aspectul ofensiv. Cred că acolo avem nevoie și de mai mulți jucători, de dubluri pe posturi, chiar de mai multă calitate. Acest lucru se întâmplă de la începutul campionatului, nu doar de la venirea mea. Este un record negativ faptul că după 12 etape nu ai reușit să marchezi niciodată în prima repriză, că înscrii foarte puțin în general, la golaveraj nu stăm strălucit. Pentru o echipă care și-a propus play-off-ul și mai apoi promovarea, 12 goluri e foarte puțin. Dar ce putem face este să îmbunătățim”, a completat Leo Grozavu.

Față de meciul trecut, Poli l-a recuperat doar pe Del Priore de pe lista accidentaților, iar Plokhotnyuk, Knoflach și Hunte rămân indisponibili.

”Eu nu știu să joc urât și să câștig. Vreau să las ceva în urmă la Iași”

Antrenorul Politehnicii rămâne consecvent ideii de a imprima și un joc spectaculos echipei din Copou, în paralel cu obiectivul de a obține puncte. Grozavu spune că este un constructor de echipe și vrea să lase ceva în urma sa la Poli Iași.

”Niciodată nu am sacrificat calitatea jocului pentru puncte. Eu nu știu să joc urât și să câștig. Chiar nu știu! Eu cred că antrenamentul și munca la un moment dat te pot răsplăti. Dar e un proces de durată. În tot istoricul meu niciodată nu am încercat să fac lucruri pe termen scurt. Acolo unde sunt lăsat să lucrez și este răbdare, rezultatele se văd. Nu pot să fac minuni, dar sunt convins că în timp, cu ajutorul staff-ului și al băieților, putem reuși. Ei fac toate eforturile, fac progrese, dar nu ne putem aștepta dintr-odată. Eu cred că putem face ceva de durată la Iași, ceva care să rămână. Iar atunci când o să plec de aici să rămână ceva în spatele meu. Nu doar rezultat și atâta tot. Rezultatele trec, se uită, sunt statistică. Eu sunt un constructor, nu sunt doar un antrenor care se duce să facă rezultat. Așa am fost peste tot și așa voi rămâne”, a explicat Leo Grozavu.

Deplasare de 18 ore cu trenul

Grozavu s-a referit și la deplasarea infernală de cel puțin 18 ore cu trenul până la Timișoara: ”Asta este, va trebui să facem față și acestor provocări. Nu cred că m-am mai întâlnit cu o asemenea deplasare lungă. Dar asta e poziția noastră geografică, nu avem ce face. Timișoara a fost pentru noi, din păcate, o destinație foarte familiară în acest an (n.r. Poli are patru deplasări în Banat, trei în campionat și una în Cupă). Nu avem ce face. Am decis cu toții să mergem cu un mijloc de transport mai puțin uzitat, sper ca băieții să înțeleagă. Avem ce face pe drum, suntem înarmați, tehnica ne permite, sper să avem rețea. O să mai facem și discuții individuale, mai arătăm faze, folosim fiecare minut și pregătim jocul, dar le dăm și libertatea de a se relaxa.”

Viorel Lică: ”Avem un singur obiectiv: trei puncte”

La rândul său, fundașul central Viorel Lică s-a arătat încrezător că Poli va lua cele trei puncte la Dumbrăvița.

”Ne așteaptă o deplasare destul de lungă, cu o echipă care are în componență jucători tineri, arțăgoși, care practică un fotbal tipic de Liga a 2-a. Vom încerca să dăm absolut totul, pentru că ne-am antrenat bine în această săptămână și avem un singur obiectiv: trei puncte. Suntem datori în primul rând nouă înșine, clubului, suporterilor să obținem această victorie. Sunt convins că vom face o partidă bună, pentru că am mare încredere în colegii mei și în staff, mergem la Dumbrăvița să câștigăm”, a spus Lică.

Dumbrăvița a învins Poli Iași în urmă cu aproape o lună, în Cupa României

CSC Dumbrăvița și Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița. Înainte de debutul etapei a 13-a a Ligii 2, timișenii sunt pe locul 15, cu 13 puncte, iar ieșenii ocupă poziția a 6-a, ultima de calificare în play-off, cu 21 de puncte.

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe același terenu nu cu mult timp în urmă, în data de 27 septembrie, în play-off-ul Cupei României. A fost 0-0 după 90 și 120 de minute și 7-6 la lovituri de departajare pentru Dumbrăvița. Poli Iași a făcut atunci deplasarea cu jucătorii de rezervă, printre care și Viorel Lică, și fără antrenorul principal Claudiu Niculescu, rămas acasă cu titularii. Ulterior, după două jocuri, Niculescu era demis, iar una dintre cauze era și modul în care a tratat acel joc cu Dumbrăvița.

Conferința de presă în care au vorbit Leo Grozavu și Viorel Lică, înainte de CSC Dumbrăvița – Poli Iași:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-pentru-poli-iasi-echipa-face-deplasarea-cu-trenul-pentru-meciul-cu-csc-dumbravita-a-inchiriat-un-vagon-si-jumatate-cu-cusete-19251966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-de-promovare-atac-de-retrogradare-poli-iasi-are-cea-mai-slaba-ofensiva-dintre-echipele-situate-pe-primele-15-locuri-cei-trei-atacanti-straini-au-marcat-doar-cinci-goluri-in-patru-meciuri-19251907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

Narcis POHOAȚĂ 03 Nov. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă