Poli Iași, eliminată de CSC Dumbrăvița din Cupa României după ce a mers fără antrenor și mai mulți titulari în Banat. ”Secundul” Cornățeanu, explicații hilare

Anda DELIU 28 Sep. 2022, 00:19 Cupa României

Politehnica Iași a spus ”adio” Cupei României în acest sezon, după ce a fost eliminată de CSC Dumbrăvița, în urma unui meci terminat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar și reprizele de prelungiri, apoi adjudecat de timișeni cu 7-6 la loviturile de departajare.

Echipa din Iași a mers ca într-o excursie mai lungă la Timișoara, fără antrenorul principal și fără mai mulți titulari, dar declarativ a spus că a interesat-o competiția.

Mugurel Cornățeanu a condus-o pe Poli Iași la Dumbrăvița și vede loviturile de la 11 metri ca o loterie

Poli Iași ar fi putut fi favorită la acest meci, având în vederea condițiile și lotul net superioare Dumbrăviței. De altfel, după finalul jocului, nici nu era așa multă suferință în tabără moldovenilor în urma eșecului, iar ”secundul” constata că e bine că nu s-a ales cu jucători accidentați pe terenul foarte prost de la Dumbrăvița în urma ploilor căzute în ultimele două zile.

Mugurel Cornățeanu a apreciat că loviturile de departajare, care necesită mult antrenament și concentrare, sunt o loterie, minimalizând factori importanți din jocul de fotbal.

”Important este că am ieșit sănătoși cu toți jucătorii de pe teren. Într-adevăr, nu ne doream 120 de minute. Felicităm echipa gazdă, merge mai departe. La loterie se poate întâmpla orice. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, după o deplasare lungă pentru noi. A fost destul de greu. Un joc de bătaie, de luptă. Se putea încerca în anumite momente când mai puteam să și pasăm când ne-a permis suprafața de joc. Suntem mulțumiți ca atitudine. Am debutat și un copil de 16 ani, Niamțu. Suntem mulțumiți de felul în care am arătat”, a declarat ”secundul” lui Claudiu Niculescu.

”Secundul” Politehnicii Iași tot dorea să vorbească despre meciul cu Baia Mare

Întrebat de situația lotului deplasat în raport cu respectul pentru competiție, ”secundul” Politehnicii Iași a încercat să o dreagă. Desconsiderare competiției e însă clară pentru orice cunoscutor al fenomenului, mai ales că Mugurel Cornățeanu tot dorea să schimbe subiectul prin deschiderea subiectul meciului de campionat cu Baia Mare, până i s-a atras atenția că sunt întrebări ale presei despre meciul tocmai terminat. Despre cei absenți, antrenorul a spus că sunt accidentați!?

”A trebuit să împărțim, pentru că avem și noi problemele noastre medicale, avem jucătorii accidentați. Acasă au rămas doar opt jucători (n.r. – titulari în meciurile din campionat). Nu puteam să deplasăm toată echipa, în care unii să se antreneze pe unde puteam să ne antrenăm. Am preferat să împărțim în două, am luat și de la juniori. Asta e. Sperăm să luăm sâmbătă cele 3 puncte”, a spus Cornățeanu.

Claudiu Niculescu, rămas să oblojească ”accidentații”!

Cum a punctat despre probleme medicale din lot, Cornățeanu a fost întrebat ce l-a reținut pe Claudiu Niculescu să vină la meci, și ce anume a rămas să facă la Iași antrenorul principal.

Explicația a fost una hilară, cum că ”principalul” se ocupă de accidentați, de parcă ar fi kinetoterapeut. ”A rămas acasă cu jucătorii. Trebuia să rămână și cineva acasă să se antreneze. Aceasta a fost decizia clubului. Respectăm decizia clubului. Nu am eu ce să vă spun mai departe”, a mai spus Cornățeanu, încercând să dreagă situația.

Poli Iași în meciul cu Dumbrăvița: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′). Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche.

Eliminată din Cupa României după al doilea meci disputat în această ediție, după ce în primul a trecut cu 3-1 de echipa din Liga 3 Știința Miroslava, Poli Iași se va concentra în restul sezonului pe promovarea în prima ligă. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare ()locul 13, 8 puncte, în etapa a 8-a. Trupa moldoveană se află pe locul 4, cu 14 puncte acumulate în șapte meciuri.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-a-fost-din-nou-in-rol-de-david-in-fata-lui-goliat-tot-de-la-11-metri-cosmin-stan-a-pus-in-aplicare-in-fata-politehnicii-iasi-o-lectie-invatata-acum-zece-ani-19246760

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-executata-scurt-de-fc-u-craiova-in-play-off-ul-cupei-romaniei-iulian-muntean-atata-s-a-putut-19246798

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oltenii-n-au-avut-chef-de-vorba-nici-dupa-succesul-categoric-cu-ripensia-fostul-jurnalist-eduard-zelgin-acum-team-manager-a-vorbit-urat-presei-19246822

Anda DELIU 28 Sep. 2022, 00:19 Cupa României
Pe aceeași temă