Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre formațiile aflate în zona play-off. În schimb, stă cel mai bine în defensivă. Plusuri și minusuri în Copou după o treime din sezonul regular al Ligii 2

Narcis POHOAȚĂ 21 Sep. 2022, 12:44 Liga 2
Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre formațiile aflate în zona play-off. În schimb, stă cel mai bine în defensivă. Plusuri și minusuri în Copou după o treime din sezonul regular al Ligii 2

Politehnica Iași a ieșit cu bine din prima treime a sezonului regular al Ligii 2. Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a acumulat 14 puncte în primele 7 runde și ocupă locul 4, la egalitate cu alte trei formații, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați.

Adversari din prima parte a clasamentului Ligii 2

Exceptând Concordia Chiajna, echipă situată pe locul 14 după un start ratat de sezon, Iașiul a întâlnit în primele șapte etape ale sezonului șase echipe aflate în prima jumătate a ierarhiei.

Liderul la zi SC Oțelul, fostul lider Unirea Slobozia, alte două pretendente la play-off, Gloria Buzău și Steaua, precum și două revelații până acum, Viitorul Pandurii și mai ales Unirea Dej. Trăgând linie, patru victorii, dintre care trei în Copou, două remize albe, ambele în deplasare, și o singură înfrângere după șapte etape.

Un bilanț bun, care menține formația ieșeană în graficul luptei pentru play-off, dar nemulțumitor în raport cu așteptările. Chiar conducerea clubului a anunțat că și-ar fi dorit locul 1 la întrerupere, ori măcar clasarea pe loc promovabil.

Poli Iași, cel mai slab atac din zona play-off

În ciuda faptului că este pregătită de un fost mare atacant, Claudiu Niculescu, Poli Iași surprinde prin numărul mic de goluri.

Doar 8 goluri a reușit să înscrie Iașiul în cinci din cele șapte meciuri disputate până acum: cinci pe teren propriu și trei în deplasare.

Astfel, Poli are cel mai slab atac dintre echipele situate pe primele opt poziții, având mai puține reușite chiar și decât nou-promovata CSC Dumbrăvița (11). La acest capitol conduce, surprinzător, Unirea Dej, echipă care a înscris până acum 13 goluri, adică o medie de aproape două reușite pe meci!

Trebuie spus că două din cele opt goluri au fost înscrise din penalty, ambele de către căpitanul Gabriel Vașvari, iar unul a fost înscris de Gloria Buzău, în propria poartă!

Zestrea mică din dreptul numărului de goluri surprinde, în condițiile în care Poli, spre deosebire de sezonul trecut, are acum în lot trei atacanți cu CV-uri interesante: britanicul Harrison – 2 goluri, ucraineanul Plokhotnyuk și polonezul Tomczyk – ambii câte 1 gol. Celelalte reușite aparțin lui Vașvari – 2 și Finica, a opta fiind semnată de ”buzoianul” Trebotic.

Niciun gol marcat în prima repriză de echipa lui Claudiu Niculescu

Faptul că Iașiul are cel mai slab atac dintre echipele situate în zona play-off se datorează în mare măsură și faptului că elevii lui Claudiu Niculescu nu au reușit să înscrie până acum în prima repriză!

Iașiul a intrat greoi în toate meciurile, a suferit în mai toate partidele în prima parte, iar adversarii au remarcat acest aspect. Chiar Cristian Pustai, antrenorul celor de la Gloria Buzău, spunea că a pregătit partida din Copou luând în considerare și ineficacitatea Iașiului în prima parte.

Cum până la pauză nu au marcat, ieșenii au înscris toate cele opt goluri în repriza secundă. O premieră până acum în campionat. Interesant este faptul că patru din cele opt goluri au fost marcate pe finaluri de meci, după minutul 88.

Cea mai bună defensivă din campionat

Dacă în ofensivă a surprins neplăcut până acum, Poli Iași se poate lăuda în schimb cu cea mai bună ofensivă din campionat.

Echipa lui Claudiu Niculescu a primit 4 goluri, la fel ca și CS Comunal Șelimbăr, următoarele formații cu cele mai bune apărări fiind SC Oțelul, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac – câte 5 goluri primite.

Dincolo de toate aceste statistici, Poli Iași nu a convins prin jocul prestat, evoluția echipei lui Claudiu Niculescu fiind mult sub așteptări în prima treime a sezonului regular al Ligii 2.

Primele opt clasate în acest moment în Liga 2:

Întreg clasamentul Ligii 2

Foto principal: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-centralul-cristian-moldoveanu-ironizat-de-unirea-slobozia-cum-e-domnule-arbitru-iti-dam-un-indiciu-clubul-a-reactionat-pe-facebook-dupa-meciul-cu-poli-i-19246076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jocul-slab-al-politehnicii-iasi-nu-a-ramas-fara-urmari-claudiu-niculescu-contestat-de-tot-mai-multi-suporteri-reactia-conducerii-19246054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-nu-intelege-de-ce-echipa-sa-a-iesit-tematoare-de-la-vestiare-ne-am-lasat-dominati-am-obtinut-un-punct-desi-nu-meritam-analiza-jocului-unirea-slobozia-19245959

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-enache-mandru-de-unirea-slobozia-chiar-daca-nu-a-reusit-sa-castige-cu-poli-iasi-antrenorul-a-remarcat-plusurile-dar-si-minusul-decisiv-din-jocul-cu-moldovenii-19245947

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-ochit-punct-lovit-poli-iasi-a-obtinut-un-punct-norocos-pe-terenul-unirii-slobozia-dupa-un-meci-in-care-nu-a-contat-in-ofensiva-gazdele-marile-ocazii-in-repriza-a-doua-19245937

Narcis POHOAȚĂ 21 Sep. 2022, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă