Poli Iași, bilanț slab pe teren propriu în prima parte a campionatului! Un singur succes în patru meciuri, doar două goluri marcate. Cum explică antrenorul Costel Enache acest parcurs

Narcis POHOAȚĂ 06 Oct. 2021, 10:51 Liga 2
Poli Iași, bilanț slab pe teren propriu în prima parte a campionatului! Un singur succes în patru meciuri, doar două goluri marcate. Cum explică antrenorul Costel Enache acest parcurs

Poli Iași a suferit, sâmbătă, al doilea eșec consecutiv pe teren propriu, 0-1 cu Metaloglobus București, unicul gol al partidei fiind marcat de Claudiu Herea, în minutul 79. A fost al treilea eșec al ieșenilor în cele patru meciuri disputate în Copou în prima parte a campionatului, și toate cu același scor, 0-1.

Ieșenii au debutat în Copou în acest sezon cu un eșec în fața Concordiei Chiajna (0-1), au învins apoi Universitatea Cluj cu 2-0, după care au venit alte două înfrângeri la limită, 0-1 cu FC Buzău și tot 0-1 cu Metaloglobus. Bilanț slab pe teren propriu pentru Poli Iași, care a câștigat un singur meci din cele patru disputate și a marcat doar două goluri, într-o singură partidă.

Acesta pare să fie și unul dintre motivele pentru care antrenorul Costel Enache a vrut să demisioneze după eșecul cu Metaloglobus, faptul că nu a reușit să le ofere suporterilor ieșeni rezultate mai bune în Copou.

Parcurs mult mai bun în deplasare pentru Poli Iași

Dacă acasă au câștigat un singur meci, ieșenii stau mult mai bine în deplasare, elevii lui Costel Enache obținând trei victorii pe teren străin. Ce-i drept, două dintre acestea pe terenul unor formații aflate în subsolul clasamentului, Unirea Constanța (6-0) și Dunărea Călărași (3-2), surpriza venind prin succesul de pe Bega, cu Poli Timișoara (1-0).

Cum explică tehnicianul Costel Enache acest parcurs mai slab în Copou?

”Afară ne-am descurcat foarte bine până acum, dar acasă încă nu găsim soluțiile să câștigăm jocurile, deși ultimele au fost bune. Și nu cred că a fost vreun adversar care să ne fi dominat. Dar din păcate spectatorii, fanii, lumea care vine la stadion așteaptă altceva, o confirmare prin rezultate, nu neapărat printr-o creștere în joc. Acolo unde vrem să construim avem nevoie de niște automatisme, avem nevoie să ne cunoaștem, să ținem o posesie, avem nevoie de un alt model de joc. Pe care îl dezvoltăm, doar că nu merge peste noapte. Ai nevoie de o calitate foarte bună la jucătorii de ofensivă și puține automatisme, omogenitate, sincronizare. Acolo unde jocul e un pic mai direct spre poartă ne descurcăm foarte, foarte bine”, a explicat antrenorul Iașiului într-un interviu oferit pentru Liga2.ro.

Echipă oscilantă

Rezultatele din prima parte a campionatului scot în evidență și oscilațiile echipei ieșene. Fapt pe care Costel Enache l-a subliniat încă dinaintea startului. ”Vom avea fluctuații și în rezultate, dar și în timpul unui meci”, avertiza antrenorul. Și a anticipat bine.

După cele trei eșecuri din start (0-2 la Petrolul, 1-0 cu Concordia și 1-2 la FC Hermannstadt), Poli a obținut două victorii consecutive importante în campionat, acasă cu Universitatea Cluj și în deplasare cu Poli Timișoara. Ieșenii nu au reușit însă să continue seria bună, revenirea în Copou soldându-se cu un eșec, 0-1 cu FC Buzău.

După eșecul cu formația din Crâng, ieșenii au obținut alte două victorii, ambele în deplasare și din nou seria pozitivă a fost întreruptă de un eșec la limită survenit tot pe teren propriu, de această dată cu Metaloglobus, scor 0-1.

Evoluția Politehnicii arată ca o sinusoidă și în timpul unui meci, elevii lui Costel Enache nereușind până acum să facă un meci bun cap coadă, nici măcar în fața adversarilor mai modești.

Pentru Poli Iași urmează o serie de patru meciuri cu adversari abordabili la prima vedere – FC Csikszereda (în deplasare), Viitorul Pandurii (acasă), Dacia Unirea Brăila (în deplasare) și Unirea Slobozia (acasă), iar pentru a emite pretenții din nou la play-off elevii lui Costel Enache ar trebui să obțină maximum de puncte. Acesta este de fapt și obiectivul trasat de către conducere pentru următoarele patru etape – punctaj maxim!

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-explica-de-ce-a-vrut-sa-renunte-la-poli-iasi-de-mult-nu-am-mai-trait-o-astfel-de-suparare-am-si-eu-nevoie-de-reusite-acestea-ma-incarca-19204274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-razgandit-costel-enache-ramane-la-poli-iasi-managerul-general-al-clubului-a-facut-anuntul-dupa-o-discutie-avuta-cu-antrenorul-are-tot-sprijinul-nostru-19203809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-demisionat-de-la-poli-iasi-simt-ca-nu-putem-progresa-managerul-briaur-nu-accepta-decizia-antrenorului-19203751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-resuscitata-de-poli-iasi-dupa-doua-umilinte-cu-1-4-trupa-lui-nicolae-grigore-a-castigat-in-copou-iasiul-si-a-aratat-din-nou-limitele-pe-plan-ofensiv-19203777

Narcis POHOAȚĂ 06 Oct. 2021, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă