Poli Iași, fără punct după trei etape, dar neînvinsă la pauză! Concluziile după debutul ratat de sezon al echipei lui Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2021, 19:02 Liga 2
Poli Iași, fără punct după trei etape, dar neînvinsă la pauză! Concluziile după debutul ratat de sezon al echipei lui Costel Enache

Previziunile celor mai pesimiști suporteri ieșeni atunci când au văzut țintarul sezonului regular al Ligii 2 s-au adeverit. Politehnica nu a obținut niciun punct în primele trei etape, a marcat un singur gol și a primit patru, fiind în subsolul clasamentului.

Ce-i drept, ieșenii au întâlnit în cele trei runde din debut adversare cu pretenții la promovare, ori cel puțin la accederea în play-off: Petrolul Ploiești (0-2 în deplasare), Concordia Chiajna (0-1 acasă) și FC Hermannstadt (1-2 în deplasare). Echipe mult mai omogene și cu loturi mai echilibrate pe posturi față de ce dispune acum Costel Enache.

Poli Iași n-a arătat însă atât de rău

Chiar dacă au pierdut toate cele trei meciuri disputate până acum, ieșenii nu au arătat însă atât de jalnic precum o arată situația din clasament. Au avut părți bune în fiecare meci, câte o bară în ultimele două partide, iar în prima rundă și în cea de-a treia au cedat pe final.

Echipa din Copou, egală la pauză cu adversarele din primele trei meciuri

Un aspect foarte interesant iese însă în evidență dacă privim minutele în care Poli Iași a încasat golurile.

În toate cele trei meciuri, cu Petrolul, Concordia și Hermannstadt, Iașiul a intrat la pauză cu scorul de 0-0. Ceea ce denotă că primul unsprezece al lui Costel Enache nu este chiar rău și că organizarea defensivă în prima parte a fost foarte bună în aceste trei prime părți. Și, cu excepția meciului de la Ploiești, când gazdele și-au creat ocazii bune în primele 45 de minute, în următoarele două întâlniri adversarii nu și-au creat situații de gol în prima parte.

Poli nu are ”bancă” și lasă de dorit la capitolul ofensivă

Situația s-a schimbat însă pentru Poli după pauză, când au apărut schimbările, ceea ce demonstrează odată în plus că echipa nu are ”bancă”. Și că elevilor lui Costel Enache le este extrem de greu să revină după ce sunt conduși. Cum s-a întâmplat în toate partidele.

La Ploiești, ieșenii au rezistat până cu un sfert de oră înainte de final fără gol, cu Chiajna au primit un gol în debutul părții secunde și nu au mai putut să revină, iar la Mediaș au încasat golul doi în minutul 88.

Concluzia? Iașiul nu a stat rău în primele 45 de minute ale celor trei partide din punct de vedere defensiv, dar a lăsat mult de dorit la capitolul ofensiv. Dovadă și faptul că unicul gol marcat a venit în urma unei mari gafe a portarului lui Hermannstadt, Ionuț Pop.

Pe lângă organizarea defensivă, Costel Enache trebuie să se aplece și asupra ofensivei dacă vrea ca echipa sa să înscrie goluri, fără de care nu poate obține victorii. Cum toate acestea țin de lotul de jucători, oficialii din Copou sunt obligați să caute în continuare soluții pentru a completa lotul și pentru a echilibra lotul pe fiecare post.

”Ce să spun, decât că suntem amărâți, suntem frustrați, cred că meritam mai mult de la jocul de azi. Eu sunt mulțumit de cum a arătat echipa, cu o organizare bună defensivă, am ținut această organizare până în momentul în care am primit gol. Am schimbat oarecum lucrurile, deși nu avem repetată din antrenament și o a doua strategie, încercăm să lucrăm la un plan de joc, la o idee de joc, planul B e destul de greu să-l pregătim. Dar în timpul jocului am mai schimbat un pic strategia, am încercat să fim un pic mai ofensivi pentru că acolo rămăsesem un pic datori. Am ajuns cu mingi în fața porții, am avut șansă și am egalat, am avut din nou șansă pe final să egalăm, dar mingea a lovit bara. Adversarul a marcat un gol oarecum atipic, un șut senzațional de la 40 de metri, lucrurile astea sunt în defavoarea noastră pe partea de șansă. Dar la modul general jucătorii au muncit, au luptat, cred că a fost cel mai bun joc al nostru de până acum”
Costel Enache, antrenor Poli Iași, după meciul de la Mediaș cu FC Hermannstadt

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-intors-fara-punct-si-de-la-medias-costel-enache-suntem-amarati-si-frustrati-meritam-mai-mult-gestul-jucatorilor-sibieni-care-l-a-facut-pe-antrenor-sa-se-simta-jign-19195750

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-decis-de-gafele-portarilor-fc-hermannstadt-castiga-duelul-retrogradatelor-cu-poli-iasi-19195743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-stoenac-declaratie-surprinzatoare-despre-obiectivul-echipei-poli-iasi-sa-nu-luam-bataie-in-primul-rand-pentru-ca-de-asta-suntem-la-fotbal-sa-nu-pierdem-19195808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-poli-iasi-da-start-etapei-a-3-a-a-ligii-2-meciul-de-la-medias-dintre-fostele-prim-divizionare-incepe-la-ora-1830-19195685

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2021, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă