Jocul slab al Politehnicii Iași nu a rămas fără urmări. Claudiu Niculescu, contestat de tot mai mulți suporteri. Reacția conducerii

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2022, 09:02 Liga 2
Jocul slab al Politehnicii Iași nu a rămas fără urmări. Claudiu Niculescu, contestat de tot mai mulți suporteri. Reacția conducerii

Politehnica Iași nu a început rău campionatul, fiind pe locul 4 după o treime din sezonul regulat, dar jocul slab al echipei a început să stârnească reacții negative în rândul suporterilor.

Și nu numai. Tot mai multe voci au început să critice prestația modestă a Politehnicii din ultimele etape.

Firesc, primul intrat în vizorul fanilor a fost antrenorul Claudiu Niculescu, acesta fiind tot mai des contestat pentru evoluțiile palide ale Iașiului, mult sub așteptări și sub condițiile oferite de către conducere.

Punctaj bun, joc modest pentru Poli Iași

Poli Iași ocupă locul 4 în Liga 2, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați, cele 14 puncte fiind strânse în fața unor adversari din partea superioară a clasamentului, precum SC Oțelul, Slobozia, Buzău, Dej sau Steaua.

Iașiul a pierdut un singur meci în primele 7 runde, 1-2 în Ghencea cu Steaua, după un meci foarte slab, în celelalte șase etape înregistrând două remize și patru victorii.

În ultima etapă, Politehnica a remizat norocos pe terenul Unirii Slobozia, scor 0-0, dar moldovenii au arătat extrem de modest, în special pe fază ofensivă.

Deși Claudiu Niculescu a declarat că a pregătit partida la victorie, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel, jucătorii nereușind să expedieze nici măcar un șut pe spațiul porții gazdelor. Mult prea puțin pentru o echipă cu pretenții la promovare.

 

Critici la adresa antrenorului Claudiu Niculescu

După evoluția modestă de la Slobozia, antrenorul Claudiu Niculescu și-a atras un val de critici pentru jocul slab al echipei. Suporterii sunt nemulțumiți de faptul că Poli a bifat mai multe meciuri consecutive slabe, în special în ultimele două deplasări, cu Steaua și Slobozia. Pe teren propriu, Iașiul are procentaj de sută la sută până acum, dar nici acasă jocul nu a fost strălucit de fiecare dată. Cu Chiajna, Poli s-a impus în prelungiri, iar cu Buzăul victoria a venit în urma unui autogol.

În mediul online, suporterii lui Poli critică în termeni duri evoluția Iașiului și consideră că Poli nu poate ajunge în play-off cu un astfel de joc. Mai mult decât atât, unii cer schimbarea lui Niculescu.

Managerul executiv Florin Briaur: ”Nu putem nega evidența”

Conducerea clubului recunoaște că jocul nu este cel pe care ieșenii și-l doresc. Managerul executiv Florin Briaur s-a declarat însă optimist că Poli va arăta altfel după întreruperea generată de meciurile echipelor naționale.

”Am obținut un rezultat bun la Slobozia, dacă ne uităm la adversarul întâlnit, dar foarte bun dacă ne uităm la ce am jucat noi. Am văzut și eu un val de critici la care suntem supuși. Și pe bună dreptate. Suporterii au dreptate, nici noi nu suntem mulțumiți de cum am evoluat la Slobozia, dar am încredere că vom redresa lucrurile. Ne-am fi dorit o victorie, pentru că dorința noastră era să intrăm în această pauză competițională de pe locul 1. Era o ambiție a noastră”, a declarat managerul executiv, care își pune un semn de întrebare referitor la evoluțiile slabe din ultimele două deplasări: ”Încercăm să găsim și noi explicații pentru evoluția slabă. Am vorbit și noi după meci, am vorbi și cu Claudiu Niculescu, cu președintele Cornel Șfaițer, nu ne dăm seama ce s-a întâmplat la pauză. Ne-am speriat că putem urca pe primul loc. Așa cum spunea și Costel Enache, ne-am speriat unii de alții și nu am jucat nici unii, nici alții nimic până la pauză. După pauză, s-a întâmplat ceva, cred că frica de victorie. Cred că e cea mai proastă repriză secundă de până acum. Nu jocul, cât atitudinea a deranjat mai mult, așteptam mai multă implicare, mai multă atitudine. Din păcate, nu am avut-o și acest lucru era să ne coste. Va trebui să ne trezim repede și sunt convins că ne vom trezi după această pauză competițională. E drept, sunt mulți jucători noi, o echipă aproape complet schimbată, este nevoie de timp pentru a roda echipa. A fost cea mai slabă repriză din acest sezon, dar și cel mai slab meci putem spune, după cel de la Steaua. Au fost două deplasări consecutive cu meciuri modeste și acesta e un semn de întrebare.”

Briaur: ”Am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea”

Oficialul ieșean este optimist că Poli își va reveni și va avea un joc de calitate, subliniind că punctele sunt foarte importante în acest debut de stagiune.

”Trăgând linie, am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea. Să nu uităm că am întâlnit echipe din prima parte a clasamentului și avem 14 puncte după 7 etape, o medie de două puncte pe meci, cu care se intră în play-off. Sigur, nu negăm evidența, au fost meciuri mai puțin reușite, dar pe de altă parte nu jocul spectaculos, ci punctele aduc promovarea. În același timp, trebuie să avem și un joc care să ne dea speranța că atunci când vom intra în play-off ne putem îndeplini obiectivul de a promova”, a punctat Briaur.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2022, 09:02 Liga 2
Pe aceeași temă