Timizi în prima parte, puternici pe final! Poli Iași nu a marcat niciun gol în prima repriză în cele cinci etape. Semnale de alarmă în defensivă

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 06 Sep. 2022, 20:56 Liga 2
Timizi în prima parte, puternici pe final! Poli Iași nu a marcat niciun gol în prima repriză în cele cinci etape. Semnale de alarmă în defensivă

Politehnica Iași a ratat o șansă importantă de a continua seria bună din startul sezonului, fiind învinsă de Steaua, în Ghencea, cu scorul de 2-1, în deschiderea rundei a 5-a.

Deși venea după trei victorii consecutive, iar încrederea era la cote ridicate, Iașiul a jucat neașteptat de slab pe terenul Stelei. Urmarea, Poli a fost întrecută la toate capitolele de o formație care nu a excelat, dar care a știut să speculeze la maximum erorile din defensivă și apatia jucătorilor lui Claudiu Niculescu.

Goluri cu capul primite în ultimele meciuri

Evoluția Politehnicii s-a înscris, în linii mari, pe coordonatele din partidele anterioare. Joc apatic în prima parte, fără gol, reușită semnată pe final de meci. În plus, ce este mai îngrijorător pentru fanii acestei echipe, Poli a primit pentru al treilea meci la rând gol cu capul, ceea ce ar trebui să-i dea serioase motive de îngrijorare antrenorului Claudiu Niculescu.

După două etape fără gol primit la debut, adversarii Iașiului au reușit să puncteze în următoarele trei cu capul, dintre fundașii centrali. Mai mult decât atât, Steaua a marcat golul doi după o greșeală a lui Finica, jucător cu evoluții bune și foarte bune în alte meciuri.

Aceste goluri primite extrem de ușor sunt o bilă neagră pentru o echipă a cărei defensivă este considerată punctul forte.

Gol marcat din nou pe final

Ca și în meciurile anterioare, Poli Iași a marcat în Ghencea tot în repriza secundă. Și tot pe final. Interesant este faptul că echipa lui Claudiu Niculescu nu a reușit să înscrie în primele cinci runde niciun gol în prima repriză, toate cele șapte reușite venind în partea a doua. În plus, patru din cele șapte goluri au fost marcate după minutul 87! Doar FC Brașov (3 goluri) și Politehnica Iași (7) nu au reușit să înscrie în prima repriză în cele cinci etape derulate până acum.

Un aspect pozitiv este că Poli reacționează și are forța să revină pe final, așa cum s-a întâmplat la Dej și cu Chiajna, când a punctat decisiv în ultimele minute. O bilă albă și pentru antrenorul Claudiu Niculescu, care reușește să-și trezească elevii la pauză, după reprize modeste făcute. În același timp, trebuie subliniat faptul că Iașiul intră greoi în meci, dovadă că nu a reușit să desfacă încă nicio apărare în primele cinci runde.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 06 Sep. 2022, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă