Petrolul, explicații despre decizia de a nu mai folosi mărcile și răspunsul pe care îl așteaptă de la primărie. ”Vă asigurăm că vom face toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 18:57 Liga 2
Petrolul, explicații despre decizia de a nu mai folosi mărcile și răspunsul pe care îl așteaptă de la primărie. ”Vă asigurăm că vom face toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații”

Clubul Petrolul e greu încercat în această vară, după trei sezoane în care a ratat de fiecare dată promovarea în Liga 1. A rămas fără partenerul finanțator, firma Veolia, care i-a asigurat traiul fără probleme în ultimii patru ani, iar de la 18 iunie a rămas și fără licența de a folosi mărcile Petrolul, în urma expirării perioadei pentru care câștigase licitația.

Rămasă fără aceste mărci, actuala echipă ploieșteană din Liga 2, care oficial a revenit la numele de ACS Petrolul 52, a fost nevoită să producă mai multe schimbări de imagine.

”Lupii” își schimbă părul, pentru moment!

În primul rând, sigla clubului de pe echipamentele de joc a fost acoperită, iar acest lucru s-a putut vedea prima dată la meciul în familie disputat weekendul trecut.

Altfel, Petrolul și-a schimbat nemunirea site-ului oficial în ACS Petrolul ’52, în loc de ”Petrolul Ploiești”, iar sigla clubului a fost ștearsă.

Schimbări asemănătoare au fost făcute și pe rețelele sociale ale clubului unde președinte este Costel Lazăr.

Petrolul a cerut primăriei Ploiești, deținătorul mărcilor clubului, printr-o adresă oficială, să fie lăsat în continuare să folosească mărcile până la finalizarea prodecurilor de atribuire prin licitație publică, însă instituția condusă de Andrei Volosevici încă nu a oferit un răspuns.

Petrolul explică public de ce nu mai folosește sigla pentru care nu mai are licență

Clubul din Liga 2 a anunțat printr-un comunicat motivele care au dus la aceste schimbări vizavi de mărci.

”În condițiile în care cele șase contracte de licență exclusivă asupra mărcilor Petrolul Ploiești s-au încheiat pe data de 18 iunie a.c., iar Consiliul Local al Municipiului Ploiești a adoptat o Hotărâre privind organizarea unei licitații publice pentru atribuirea acestora, clubul nostru a înaintat o adresă oficială către Primăria Municipiului Ploiești, solicitând dreptul de folosință pentru aceste mărci, până la finalizare procedurilor de atribuire prin licitație publică.

Considerăm, astfel, că s-ar ajunge la o continuitate firească, atâta vreme cât clubul nostru este recunoscut, atât printre suporterii săi, cât și la nivelul întregului fotbal românesc, drept FC Petrolul Ploiești, echipa de patru ori câștigătoare a titlului național și triplă câștigătoare a Cupei României.

Până la sosirea unui răspuns oficial, dar și pentru a respecta cadrul legal, clubul nostru a hotărât să nu folosească cele șase mărci în afara perioadei contractelor de licență.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că vom face toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații!

Hai Petrolul!”, comunică Petrolul.

100.913 lei/an este suma minimă pentru închirierea mărcilor Petrolul

Consiliul Local al Municipiului Ploiești a decis în ședința din 17 iunie 2021, la zece zile distanță după ce lua decizia de prorogarea a proiectului, ca licențele pentru mărcile clubului Petrolul Ploiești, aflate în posesia Primăriei Ploiești și închiriate în ultimii patru ani de ACS Petrolul 52, să fie scoase la licitație.

Prețul de pornite la licitația publică pentru cele șase mărci este de 100.913 lei/an. Pentru a participa la licitație trebuie achitată o faxă de 6.000 de lei, iar contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 de lei.

Cele șase mărci sunt: FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95.

4 titluri de campioană și 3 Cupe ale României a câștigat Petrolul Ploiești în istoria sa

Amical cu Tricolorul Breaza, primul pentru Petrolul. Sunt stabilite și alte patru teste

În altă ordine de idei, Petrolul a anunțat că joacă primul meci amical vineri, de la ora 17:00, la stadionul ”Parc” din Ploiești, cu Tricolorul Breaza. În weekendul trecut, Nae Constantin își testase toți jucătorii din lot într-un meci în familie.

Echipa prahoveană mai are amicale programate cu noul Farul Constanța (3 iulie, ora 17.00, Brașov), Unirea Ungheni (7 iulie), CS Mioveni (10 iulie) și FC Buzău (17 iulie), orele și locurile de desfășurare exacte urmând să fie stabilite în perioada următoare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-a-tras-primele-concluzii-la-petrolul-printre-jucatorii-nepastrati-in-lot-se-afla-fundasul-imprumutat-la-cinci-echipe-de-cand-a-semnat-cu-lupii-romario-moise-a-pl-19190046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-l-a-prezentat-oficial-pe-simon-mazarache-comunicatul-clubului-si-durata-contractuala-19189852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-incheiat-prima-saptamana-de-antrenamente-cu-un-amical-in-familie-jucatorii-utilizati-marcatorii-si-anuntul-clubului-despre-accidentarea-lui-marius-coman-19189729

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă