ACS Petrolul 52 va participa la noua licitație de atribuire a mărcilor Petrolul! Clubul are certificat fiscal ”pe zero”, însă cu datorii reeșalonate. Proiectul de asociere cu primăria va fi supus la vot

Marius ANGHEL 15 Oct. 2021, 23:42 Liga 2

La o zi distanță după ce își prezenta printr-un comunicat certificatul fiscal pe zero, din dorința de a le răspunde ”prietenilor clubului”, ACS Petrolul 52 a anunțat că Adunarea Generală a sa a aprobat, în unanimitate, participarea la licitația privind atribuirea licenței celor șase mărci Petrolul, pe care Primăria Municipiului Ploiești o va organiza peste două săptămâni.

Conducerea clubului ploieștean continuă să refuze să se întâlnească cu primarul Andrei Volosevici și consilierii locali privind discuțiile despre un posibil parteneriat între cele două părți, iar în ceea ce privește certificatul fiscal, ACS Petrolul 52 recunoaște cu acte că are datorii importante, însă a ajuns la un acord cu ANAF pentru reeșalonarea acestora. Cu un certificat pe care erau datorii, clubul nu putea participa la licitație.

Primarul Andrei Volosevici a anunțat, în sfârșit, supunerea la vot a proiectului de asociere între ACS Petrolul 52 și Municipiul Ploiești. Costel Lazăr a refuzat din nou dialogul

Miercuri, reprezentanții primăriei Ploiești l-au chemat din nou la discuții privind clubul din Liga 2 pe președintele Petrolului 52, Costel Lazăr, însă acesta a refuzat întâlnirea, la mai puțin de o zi distanță după ce își dăduse acordul. Între timp se consultase cu membri AGA și a decis să refuze din nou dialogul, alimentând mai departe reacții pro și contra din partea suporterilor divizați.

În schimb, la ședința la care au participat, printre alții, primarul Andrei Volosevici, viceprimarul Dan Nicodim, Valeriu Răchită, consilierii locali Dragoș Machițescu și Florin Ștefan sau Octavian Preda s-a vorbit despre imposibilitatea creări unui dialog între Municipalitate și club, privind asocierea sau licitația mărcilor Petrolul. Totodată s-a transmis inclusiv de către edilul-șef că Petrolul 52 ar avea datorii de 280 de mii de lei, fapt care ar face imposibilă participarea la licitația programată deja pentru data de 28 octombrie.

Volosevici a promis însă că săptămâna viitoare va include pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect privind aprobarea sau nu a proiectului de asociere între ACS Petrolul 52 și Municipiul Ploiești, prin Societatea Hale și Piețe SA, înaintat la data de 26 august de către club. Este proiectul la care Lazăr așteaptă un răspuns oficial din partea autorităților locale, motivul pentru care susține că tot refuză dialogul.

Ceea ce s-a vorbit în sala de ședinte a Consiliului Local despre club poți urmări mai jos:

Certificatul de Atestare Fiscală ”pe zero” pentru Petrolul 52, însă datorii reeșalonate mai mari de cât se credeau

În replică, a doua zi după această ședință în care s-a vorbit că ACS Petrolul 52 ar avea datorii la stat și s-ar afla în imposibilitatea de a participa la licitația pentru mărcile Petrolul, clubul a dat un comunicat în care și-a arătat certificatul fiscal, dorind să răspundă, astfel, ”persoanelor care doresc «binele» Petrolului”.

Este un certificat fiscal obținut ”pe zero” în data de 13 octombrie 2021, însă clubul recunoaște că s-a împrumut de 55.000 de euro de la un ”împătimit petrolist” și că are și alte datorii. Pentru a avea Certificatul de Atestare Fiscală ”pe zero”, ACS Petrolul 52 a semnat cu ANAF o convenție de reeșalonare a datoriilor. O inginerie financiară prin care clubul să-și poată atinge obiectivele în termen scurt, numai că datoria, reeșalonată, tot datorie se numește, ea trebuind achitată mai devreme sau mai târziu.

Și, surpriză, datoria reeșalonată nu este de 280.000 de lei, cum se credea neoficial, ci de aproape 350.000 de lei!

Iată comunicatul ACS Petrolul 52 despre situația sa financiară:

”CE TREBUIE REȚINUT DE FIECARE PETROLIST

ACS PETROLUL 52, echipa fanion a tuturor petroliștilor, cunoscută de-a lungul întregii sale istorii de aproape 100 de ani sub denumirea consacrată de PETROLUL PLOIEȘTI, a încheiat în luna august 2021 un prim mandat sportiv de 5 ani de la reînființare.

S-a reconstruit o echipă de la ”zero”.

Cu pasiune, cu atenția fiecărui detaliu, am reclădit Academia de fotbal PETROLUL.

Am valorizat de la bun început relația cu proprii suporteri – rațiunea supremă de existență a fiecărei echipe de fotbal.

Am susținut întregul proiect PETROLUL având sprijinul financiar al fostului Partener Finanțator.

Am făcut toate acestea împreună cu voi, PETROLIȘTII, pentru ca ASTĂZI, într-o succesiune firească a lucrurilor făcute bine, echipa de seniori să conducă cu autoritate clasamentul Ligii a 2-a de fotbal, Academia de fotbal PETROLUL să fie clasificată de către Federația Română de Fotbal pe locul 19 dintr-un total de 100 de academii, și tot Academia de fotbal PETROLUL să dea primei echipe 8 juniori capabili să susțină obiectivele de performanță asumate precum și convocările sosite pe adresa clubului pentru loturile naționale de juniori și tineret.

Tot ASTĂZI, energiile și resursele clubului sunt consumate într-un conflict artificial menit să destabilizeze grav activitatea clubului și obiectivele de performanță asumate. În epoca internetului și a rețelelor de socializare, fiecare petrolist este la curent cu presiunea mediatică exercitată asupra clubului de către anumite persoane care doresc ”binele” PETROLULUI.

Și tot ASTĂZI, clubul face eforturi considerabile pentru obținerea fondurilor necesare menținerii activității și îndeplinirii obiectivelor de performanță asumate. Pentru o informare corectă a fiecărui petrolist, începând cu data de 01.07.2021 clubul a încasat suma 100.000 euro aferentă unui contract de publicitate și promovare, dar insuficientă pentru acest nivel competițional, motiv pentru care clubul a semnat un contract de împrumut cu un împătimit petrolist pentru suma de 55.000 euro. Desigur, toate aceste sume nu au reușit să acopere în totalitate obligațiile financiare ale clubului.

Există la acest moment anumite restanțe salariale către jucători și staff, de aproximativ 20-25% din drepturile salariale aferente lunii august 2021. De asemenea, CONTRAR celor vehiculate și aruncate în spațiul public de către ”PRIETENII PETROLULUI”, clubul a semnat cu ANAF o convenție de reeșalonare a datoriilor, astfel că Certificatul de Atestare Fiscală (atașat prezentului comunicat) solicitat de club în data de 13.10.2021 este obținut ”pe zero”.

Clubul mulțumește și se identifică cu fiecare petrolist – membru al MARII FAMILII A PETROLULUI. Împreună în zile cu soare, uniți în zile cu vânt și ploaie, ne hrănim în fiecare zi cu iubirea PETROLUL PLOIEȘTI.

HAI PETROLUL !!!”

Mărcile Petrolul au fost scoase, din nou, la licitație. ACS Petrolul 52 și-a anunțat, de această dată, participarea

Iar la o zi distanță după prezentarea certificatului fiscal, ACS Petrolul 52 a comunicat public că va participa la noua licitație organizată de Primăria Municipiului Ploiești pentru vânzarea licenței mărcilor Petrolul. Cele șase mărci pe care asociația le-a deținut în ultimii patru ani, dar în această vară a expirat contractul, ulterior, la primele două licitații neparticipând din cauza lipsei banilor și din speranța că se va ajunge la o asociere și vor fi obținute gratis.

”Întrunită astăzi, Adunarea Generală a ACS Petrolul 52 a aprobat, cu vot unanim, participarea Asociației la licitația publică privind atribuirea celor șase mărci Petrolul, procedură ce va fi organizată, în data de 28 octombrie, de către Primăria Municipiului Ploiești.

«Discuțiile pe această temă au fost foarte scurte, iar concluzia membrilor Asociației a fost clară. Vom participa la această licitație și ne dorim să obținem dreptul de folosință al mărcilor Petrolul, pentru că Asociația noastră este singura îndreptățită să poarte această denumire, iar echipa este unanim recunoscută ca fiind Petrolul! Sperăm să rezolvăm cât mai repede situația mărcilor, astfel încât să ne putem concentra pe obiectivul ce îl avem de îndeplinit și pe care îl doresc realizat toți susținătorii noștri, anume promovarea în primul eșalon», a precizat Costel Lazăr, președintele Consiliului Director al ACS Petrolul 52.

În ședința de astăzi au fost nominalizate și persoanele împuternicite să reprezinte Asociația la procedura de licitație, acestea fiind Costel Lazăr, Octavian Grigore și Ion Cojocaru”, sună comunicatul clubului din Ploiești.

Prin obținerea mărcilor, ACS Petrolul 52 va fi considerată din nou continuatoarea emblematicului club multiplu campion, sperându-se, totodată, la atragerea de sponsori, pentru achitarea datoriilor și revenirea la zi cu plățile.

Primăria Ploiești a lua decizia, la 7 octombrie, de a scoate din nou la licitație cele șase mărci Petrolul (FC Petrolul Ploiești, Petrolul 95, Petrolul 52, FC Petrolul Ploiești, Fotbal Club Petrolul și Petrolul Ploiești), evenimentul urmând a avea loc la data de 28 octombrie 2021, la ora 10:00. Data limită pentru depunerea dosarului este 25 octombrie 2021, ora 11:00.

Prețul de pornire al licitației este de 100.913 lei, aceeași sumă fiind fixată și pentru garanție, iar taxa de participare este de 6.000 lei, în timp ce contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 lei. Este pentru a treia oară când mărcile Petrolul sunt scoase la licitație, după două încercări eșuate.

Sportiv, ACS Petrolul 52 ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2 după nouă etape, cu 24 de puncte, în runda a 10-a urmând să joace duminică, de la ora 12:30, acasă la FC Brașov (locul 15, 9 puncte).

 

Marius ANGHEL 15 Oct. 2021, 23:42 Liga 2
Pe aceeași temă