Licitația pentru mărcile Petrolul, anulată fiindcă ACS Petrolul 52 a fost singurul ofertant! Când are loc ”a doua strigare” și apelul făcut de primar

Marius ANGHEL 28 Oct. 2021, 19:06 Liga 2
Licitația pentru mărcile Petrolul, anulată fiindcă ACS Petrolul 52 a fost singurul ofertant! Când are loc ”a doua strigare” și apelul făcut de primar

Mărcile Petrolul rămân, pentru moment, tot în gestiunea Primăriei Municipiului Ploiești, după ce ACS Petrolul 52 s-a lovit la licitația pentru achiziționarea lor de o procedură care n-a ținut de club.

Fiindcă a fost singurul licitator, liderul Ligii 2 trebuie să mai aștepte acum încă 21 de zile până la organizarea unei noi licitații, la care, dacă tot nu se va prezenta un contracandidat, poate obține cele șase sigle mult dorite.

Licitația pentru atribuirea mărcilor Petrolul, anulată și reprogramată

Până la termenul limită de participare la licitația de astăzi, 28 octombrie, de la ora 10:00, expirat la data de 25 octombrie, ora 11:00, s-a înscris doar ACS Petrolul 52. Clubul din Liga 2 anunța public acest lucru prin președintele Costel Lazăr.

Numai că licitația de astăzi nu a mai avut loc și a fost anulată și mutată pentru o dată viitoare, la 18 noiembrie, deoarece acum nu a îndeplinit procedura legală cerută de Codul Administrativ. Era nevoie de cel puțin doi licitatori pentru ca evenimentul să fie valabil.

Mai multe despre acest lucru a vorbit Dragoș Machițescu, consilier local din partea PNL, un suporter vechi al clubului Petrolul: ”Astăzi dimineață am avut comisia de licitație, la ora 10:00. Conform Codului Administrativ, la prima strigare trebuie să avem doi ofertanți. O asociație, în speță ACS Petrolul 52, a fost singura care a cumpărat documentația de atribuire și a plătit taxa de participare. Astfel, licitația a fost anulată. Se face republicarea în cele două publicații online, iar pe data de 18 noiembrie va avea loc a doua strigare, cea în care, conform Codului Administrativ, putem să avem și un singur ofertant, dacă, între timp, nu mai cumpără altcineva documentația de atribuire. Termenul limită este până în data de 17 noiembrie.”

https://www.youtube.com/watch?v=_ybJDLzrkNw&feature=emb_title

ACS Petrolul 52 a deținut licența mărcilor Petrolul și în ultimii patru ani

Cele șase mărci Petrolul sunt FC Petrolul Ploiești, Petrolul 95, Petrolul 52, FC Petrolul Ploiești, Fotbal Club Petrolul și Petrolul Ploiești, pe care actualul club din Liga 2 le-a avut cesionate din vara anului 2017 până la finalul lunii iunie 2021, când a expirat licența achiziționată de fostul partener finanțator, Veolia.

Clubul a sperat în această vară la o asociere cu primăria pentru a primit în mod gratuit mărcile, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar discuțiile de asociere nu sunt încheiate nici în ziua de astăzi.

Prețul de pornire al licitației este de 100.913 lei, aceeași sumă fiind fixată și pentru garanție, iar taxa de participare este de 6.000 lei, în timp ce contravaloarea documentației de atribuire este de 1.000 lei. Până astăzi, mărcile Petrolul au mai fost scoase la licitație de două ori, însă au fost încercări eșuate, fiindcă nimeni nu s-a arătat interesat.

Prin obținerea mărcilor, ACS Petrolul 52 va fi considerată din nou continuatoarea emblematicului club multiplu campion.

”Cu sprijinul membrilor fondatori ai Asociației și cu concursul colegilor mei din club am întocmit și depus documentația necesară participării la licitație. Mărcile trebuie să revină acasă, la singura echipă cunoscută de toată lumea drept Petrolul, și avem speranța că lucrurile vor intra cât mai curând în normalitate”, spunea președintele ACS Petrolul 52, Costel Lazăr, înainte de această licitație la care, alături de el, au participat ca împuterniciți să reprezinte asociația și Octavian Grigore și Ion Cojocaru.

Primarul Volosevici, apel către societăți: ”Ajutați Petrolul, este vorba despre un fenomen care privește Ploieștiul sau, mai exact, ploieștenii”

Altfel, ieri, 27 octombrie, primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, lansa un apel către societăți, să ajute financiar echipa.

”Eu îi rog public să o ajute pentru că, și dacă erau pe ultimul loc, ceea ce nu-i cazul, și îi felicit pentru că sunt pe primul loc, este vorba despre un fenomen care privește Ploieștiul sau, mai exact, ploieștenii, și nu numai ploieștenii, prahovenii, și este în inima tuturor. Așa că, dacă doresc să se implice financiar și pot ajuta, să o facă”, a transmis Volosevici, citat de Observatorul Prahovean.

Petrolul ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2 după 11 etape, cu 30 de puncte, în runda a 12-a urmând să joace duminică, de la ora 12:30, în deplasare, derby-ul cu Astra (locul 19, 2 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-prejmerean-fostul-capitan-al-echipei-viitorul-pandurii-a-semnat-cu-petrolul-mijlocasul-a-castigat-litigiul-cu-fostul-sau-club-19207204

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

Marius ANGHEL 28 Oct. 2021, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă