Petrolul celebrează promovarea, dar deja a început munca pentru pregătirea sezonului de Liga 1. Conducerea a stabilit bugetul de care are nevoie pentru prinderea play-off-ului și face demersuri pentru atragerea de bani publici și privați

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2022, 11:26 Liga 2

Jucătorii, stafful, conducerea Petrolului și așa mai departe au sărbătorit într-un cadru organizat promovarea în Liga 1. Pe lângă faptul că s-au bucurat de accederea în prima divizie, Claudiu Tudor, Costel Lazăr și Nicolae Constantin au început să facă planurile pentru următorul sezon.

Petrolul vrea să rezolve, în primul rând, problemele cu banii pe care le-a avut în acest sezon de Liga 2 și pe care nu le-a întâlnit în anii trecuți. Chiar dacă au reușit să promoveze, conducătorii și antrenorul Nicolae Constantin își doresc ca acestea să nu persiste și în stagiunea care vine.

Claudiu Tudor, detalii despre atragerea investitorilor privați, implicarea CL și venirea lui Budescu

Claudiu Tudor se așteaptă ca autoritățile locale să vină alături de Petrolul, să găsească metoda legală potrivită pentru a putea ajuta echipa cu bani, dar, din declarația oferite la evenimentul petrecerii private a Petrolului, a mai dat câteva informații despre situația lui Constantin Budescu.

Tudor a lăsat impresia că părțile sunt foarte aproape să se înțeleagă, dacă nu s-au înțeles deja asupra unui contract care va fi semnat în perioada următoare.

Sperăm ca Petrolul, pe viitor, să aibă susținere totală și să poată emite pretenții la campionat și la cupe europene, la meciuri cu echipe de afară. Petrolul trebuie, ușor-ușor, să crească, să aibă gânduri și aspirații foarte mari. O luăm pas cu pas, vedem ce putem face ca să construim o echipă bună, dar e clar că pe viitor Petrolul trebuie să se bată la o cupă europeană.

Ne pregătim pentru Liga 1, vrem să păstrăm o parte din familia construită, dar e clar că trebuie să îmbunătățim unde e de îmbunătățit.

(N.r. – Despre atragerea de noi sponsori) Suntem în discuții cu sponsori, și conducerea discută foarte mult. Sperăm ca în curând să putem face anunțuri.

(N.r. – Despre implicarea Consiliului Local) Avem promisiuni din partea Consiliului Local. Acum, după anul acesta, care a fost foarte greu și în care am făcut eforturi, nu cred până nu văd, dar sper totuși că această echipă, care a adus bucurie, merită sprijinul autorităților, pentru că e echipa orașului Ploiești.

(N.r. – Despre Constantin Budescu) Am discutat cu el, în primul rând trebuie să fie sănătos ca să îl avem alături de noi pentru perioada care urmează. Faptul că a ținut să fie prezent alături de noi la masa de după meci (n.r.- cu Concordia Chiajna), spune multe”, a declarat Claudiu Tudor.

Costel Lazăr, convins că Petrolul, cu un buget de 6 milioane de euro, poate spera la play-off-ul Ligii 1!

Președintele Costel Lazăr a vorbit mai amplu despre banii de care Petrolul are nevoie dacă vrea să performeze în Liga 1 încă de la primul sezon. Conducătorul e convins că e nevoie de un buget de aproximativ 6 milioane de euro pentru o clasare în primele șase la finalul sezonului regular. În caz contrar, Petrolul trebuie să schimbe obiectivul.

Sunt convins că vor veni parteneri alături de noi, mai ales că societățile pot contribui cu 20 la sută din impozitul pe profit. Aș ruga ca acele societăți puternice, care pot susține și pot veni cu 20 la sută din impozitul pe profit, să o facă, pentru că investesc într-un proiect de viitor.

Trebuie să îmbunătățim totul după această promovare, e o prăpastie între Liga 2 și Liga 1. Am experiență, știu că trebuie să schimbăm totul după această promovare. Am avut o discuție cu o parte dintre fondatori și le-am explicat cum văd lucrurile, ce ar trebui să se întâmple pentru ca prezența în Liga 1 să nu fie ratată și să nu regretăm ce am făcut.

Dacă vom avea bugetul pe care l-am previzionat, undeva la 5.5 milioane de euro – 6, putem emite pretenții pentru play-off. Cu un buget mai mic trebuie să rezistăm. Plătim taxe foarte mari, vor crește cheltuielile, prețurile s-au modificat, inflația a crescut. Nu vorbim de mofturi, spun realitatea. Nu pot denatura adevărul. Fără 5-6 milioane de euro nu poți spera la play-off.

(N.r. – Despre implicarea autorităților locale și județene) Sper din tot sufletul că se vor implica și factorii locali, pentru că există potențial și există cadru legal. Vreau să fac un apel către Consiliul Local, pentru că sunt căi legale prin care pot ajuta acest club. Către Consiliul Județean am făcut o cerere în scris de a susține echipa în continuare.

(N.r. – Despre Budescu) Budescu se prezintă bine din punctul de vedere al greutății, văd că e super ok. Nu cred că are kilogram în plus, e mai bine decât atunci când juca. Poate fi o soluție pentru noi și sper să fie o soluție pentru noi când va putea juca”, a declarat președintele Petrolului.

Nicolae Constantin, numai un zâmbet în ultimele zile: ”Până începem reunirea, o să tot râd”

Nicolae Constantin a atras și el atenția, din nou, asupra importanței bugetului pentru primul sezon de Liga 1. E pregătit să treacă la treabă încă după finalul ultimei etape din Liga 2, de duminică, împotriva Unirii Slobozia, pentru a putea încerca să formeze un lot cât mai bun.

Până începem reunirea, o să tot râd. Cred că merităm petrecerea aceasta, la câte s-au întâmplat în acest an. Urmează meciul de duminică, după care o vacanță așteptată. Însă, în vacanță vom avea mult de muncă sau sper să avem mult de muncă. Aș vrea să am mult de muncă, dar nu ține doar de mine. Ține de bani, vedem ce putem face pentru anul care vine”, a afirmat Nicolae Constantin.

Imagini de la petrecerea privată a Petrolului

Foto: Ramatuelle
Video: Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-sarbatoare-organizata-dupa-promovarea-in-liga-1-lupii-galbeni-isi-cheama-suporterii-sa-celebreze-din-nou-momentul-asteptat-de-ani-n-ai-cum-sa-lipsesti-de-la-asa-19231157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolistul-nae-constantin-tine-pumnii-universitatii-cluj-la-barajul-cu-dinamo-sunt-sanse-50-50-dar-mi-as-dori-sa-promoveze-echipa-din-liga-2-avertisment-pentru-rapid-video-19231116

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-circumspect-in-privinta-revenirii-lui-budescu-la-petrolul-chiar-daca-echipa-revine-in-liga-1-video-19231072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-nu-s-a-incheiat-meciurile-din-ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-se-joaca-in-acelasi-timp-steaua-e-singura-ramasa-fara-miza-19231050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-ia-in-calcul-plecarea-de-la-petrolul-dupa-ce-a-promovat-o-in-liga-1-nu-vreau-sa-ma-injure-lumea-variantele-care-aduc-in-discutie-decizia-surprinzatoare-19231037

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2022, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă