Peluza Șepcile Roșii, atac distrugător asupra lui Ciprian Marica, după ce restanța ”U” Cluj – Farul a fost anulată: ”Cu complicitatea DSP Constanța a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust.” FRF, somată de suporterii clujeni, care vor ca echipa lor să câștige la ”masa verde”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 13:07 Liga 2
Peluza Șepcile Roșii, atac distrugător asupra lui Ciprian Marica, după ce restanța ”U” Cluj - Farul a fost anulată: ”Cu complicitatea DSP Constanța a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust.” FRF, somată de suporterii clujeni, care vor ca echipa lor să câștige la ”masa verde”

Peluza Șepcile Roșii, principalul grup de suporteri care susține Universitatea Cluj, a avut un comunicat tranșant privind anularea restanței dintre ”U” Cluj și Farul Constanța. Jocul trebuia să aibă loc astăzi, de la ora 16:45, însă nu se va mai desfășura, după ce formația de la malul mării a primit ieri șase rezultate pozitive la COVID-19, nu a primit aviz de deplasare de la DSP Constanța și a fost nevoită să se întoarcă din drumul pe care plecase deja spre Cluj Napoca.

Conform regulamentului făcut de FRF pentru această perioadă în care competițiile au loc pe timp de pandemie, un meci care nu se poate disputa prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată. Dacă jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, atunci meciul va fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza căreia nu a avut loc prima dată. În acest caz, ”U” Cluj va pierde cu 3-0 la ”masa verde”, fiindcă ea a fost cea care nu a putut juca prima dată și a solicitat amânarea.

Peluza Șepcile Roșii, atac la Ciprian Marica, Farul și DSP Constanța

Peluza Șepcile Roșii ”distruge” Farul pentru faptul că nu se prezintă la restanța cu ”U” Cluj, dar cel mai mult are de făcut reproșuri pentru Ciprian Marica, principalul acționar al clubului constănțean, pe care îl caracterizează înjositor.

”Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes”, acuză suporterii, care mai spun că ”acuzațiile noastre se bazează pe informații primite direct de la surse”.

?? COMUNICAT ???
LA Mulți Ani România!
“U Cluj-Napoca este singura echipă de fotbal din România înfințată în urma unui act istoric, Unirea Cea Mare!” – Corneliu Coposu
În zi de sărbătoare, “Simbolul Unor Inimi Românești” , Universitatea Cluj-Napoca, este batjocorită și umilită de niște personaje cu caracter putred și fără coloană vertebrală! Competiția sportivă din Liga a 2-a este victima unor interese obscure și lipsei de fair play!
Ciprian Marica, patronul FC Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța, a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play. Lipsuri de care poate da dovadă numai un om fără principii și valori morale. Este cu atât mai dureros că aceste acuzații sunt la adresa unui om care cândva juca sub culorile Naționalei României și reprezenta România a cărei principii, istorie și valori le sarbatorim azi.
În fapt, azi 1 Decembrie 2020 echipa de fotbal Farul Constanța “a fost întoarsă din drum” de către DSP Constanța, destinația fiind Cluj-Napoca în vederea disputării mâine a meciului restanță cu Universitatea Cluj-Napoca. Motivația acestei decizii a fost faptul că în urma testelor regulamentar efectuate au reieșit 6 rezultate pozitive, nu se știe în ce masură este afectat stafful, jucatorii, personalul auxiliar, etc..
Conform regulamentului “U” se face vinovată de reprogramarea meciului inițial și în consecință va pierde la masa verde cu 3-0, în cazul în care nici reprogramarea nu se va putea disputa, indiferent din cauza cărei echipe.
Pe de altă parte regulamentul specifică explicit și clar ca orice meci nu se poate disputa doar în cazul în care una dintre echipe nu poate prezenta un lot de minim 13 jucători valizi dintre care obligatoriu unul este portar, stabilit în urma unei anchete epidemiologice. În condițiile în care, conform informațiilor publice, lotul Farului este compus din minim 24 de jucatori, dintre care 4 portari, ne vine greu să credem ca toti cei șase infectați sunt jucatori, iar 4 dintre ei sunt portarii!
Conform regulamentelor, DSP Constanța trebuia să demareze în regim de urgență ancheta epidemiologică și retestarea contacților. DSP Constanța nu a finalizat ancheta epidemiologică din cauză că “azi este 1 Decembrie, este sărbatoare legală și nu are personal care să facă testarea în regim de urgență”.
Este evident că Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes: dobândirea celor 3 puncte la masa verde din culpa Universității Cluj-Napoca. Rezultatele sportive trebuie să fie dictate de competiția sportivă desfășurată pe teren, aceasta nu este o situație în care rezultatul meciului „U” Cluj – Farul Constanța să fie decis de către o instituție non-sportivă! Sub nici o formă deznodământul unei competiții sportive nu trebuie decis de interese obscure, escrocherii, lipsă de fair play sau corupție!
Concluzie: Dacă ești prieten cu DSP-ul autohton, scapi de o deplasare grea, cheltuieli, transport, cazare, etc. primești cele 3 puncte și +3 la golaveraj! Regulamente în ton cu mizeria evidentă din fotbalul românesc!
Acestea fiind zise și puse în context, PELUZA ȘEPCILE ROȘII susține aceste acuzații și fapte formulate și descrise clar, la obiect și asumate! Ele nu au nevoie de dovezi, mai ales dacă sunt cerute de oameni a căror credibilitate este îndoielnică, dovedit mincinoși de înregistrări video și aventuri amoroase desconspirate, de curvari sau funcționari corupți. Acuzațiile noastre se bazează pe informații primite direct de la surse și pot să fie susținute de milioanele de spectatori la acest spectacol jalnic al corupției și incompetenței, pe care fotbalul românesc îl oferă, spectacol care s-a depărtat mult de valențele sportive, decenței, demnității și ale fair play-ului.
Somăm pe cei menționați în aceste rânduri să iasă în public cu o replică la aceste fapte și acuzații susținute și asumate de noi, PELUZA ȘEPCILE ROȘII.
Somăm public FRF și orice altă instituție abilitată, să ia act de cele descrise în text și să acționeze în consecință”, scrie în comunicat Peluza Șepcile roșii.

Două meciuri în acest sezon de Liga 2 au fost decise la ”masa verde”

În acest sezon de Liga 2, alte două meciuri au fost decise la ”masa verde” din aceeași cauză ca cea întâlnită acum la ”U” Cluj – Farul.

Este vorba despre Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii 0-3 și Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3, în care gazdele nu au putut juca la programarea inițială din cauza cazurilor de COVID-19, iar la reprogramare nu au putut evolua formațiile oaspete, care au și fost declasate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF câștigătoare la ”masa verde”. Alte cinci jocuri din acest sezon de Liga 3 au avut aceeași soartă.

Tot miercuri, 2 decembrie, dar de la ora 14:00, trebuia să aibă loc și restanța Ripensia – CS Mioveni, însă nici aceasta nu va avea loc, fiindcă argeșenii au anunțat trei cazuri de COVID-19 și faptul că DSP nu le permite să facă deplasarea. Deci situația este și mai lejeră decât cea de la ”U” Cluj – Farul și tot nu se dispută.

Suporterii au pretenții față de conducerea ”U” Cluj și vor victorie la ”masa verde” pentru echipa lor

Totodată, Peluza Șepcile Roșii anunță că are prezenția din partea conducătorilor celor de la ”U” Cluj să ia cunoștință de cele scrise în comunicatul de mai sus și să face demersurile legale pentru ca jocul restant cu Farul. Suporterii au chiar pretenția, deloc nerealistă, dând dovadă că nu cunosc regulamentul, ca Universitatea Cluj să câștige la ”masa verde” împotriva constănțenilor.

”În aceeași ordine de idei avem pretenția ca reprezentanții Clubului Universitatea Cluj-Napoca, să ia la cunoștință cele menționate în prezentul comunicat și să facă toate demersurile legale astfel încât meciul din data de 2 Decembrie să se dispute, iar dacă rezultatul se va decide la “masa verde” acesta să fie favorabil Universității Cluj-Napoca. Conform faptelor interpretate în litera regulamentului, în cazul nedisputării meciului din 2 Decembrie 2020, Farul Constanța se face vinovată de neprezentare. Implicarea DSP Constanța nu este un motiv, este ca și cum ai motiva cu faptul că ai fost oprit de poliția rutieră sau „mi-a mâncat cățelul tema”.
Haide “U”!”, se mai arată în comunicatul suporterilor echipei clujene.

De altfel, ”U” Cluj a și transmis un comunicat în care spune că ”va uza de toate pârghiile pe care le are la dispoziție astfel încât rezultatul să fie decis pe terenul de fotbal, nu în altă parte”, astfel că a solicitat federației să reprogrameze meciul pentru a doua oară, în 24 sau 48 de ore. Comunicatul sună, mai degrabă, a acțiune făcută pentru a arăta suporterilor că șefii clubului nu stau degeaba, cu brațele încrucișate, și că au încercat să schimbe ceva.

Meciul ”U” Cluj – Farul este anulat de FRF pe baza imposibilității echipei constănțene de a juca, justificată cu acte de la DSP, iar regulamentul este clar: ”U” Cluj pierde cu 3-0 la ”masa verde”.

  • În acest moment, Farul ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri, iar cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” va urca pe locul 4, cu 23 de puncte, urmând să devanseze la golaveraj Viitorul Pandurii și Rapid. ”U” Cluj are 17 puncte strânse în 12 jocuri și e pe locul 13.
Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă