Ce se întâmplă cu locul Farului din Liga 2, după fuziunea cu Viitorul și ”promovarea” în Liga 1! Ciprian Marica: ”Nu vom pierde cel puțin gratis acel loc.” Echipa care va beneficia de locul vacant

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 15:27 Liga 2
Ce se întâmplă cu locul Farului din Liga 2, după fuziunea cu Viitorul și ”promovarea” în Liga 1! Ciprian Marica: ”Nu vom pierde cel puțin gratis acel loc.” Echipa care va beneficia de locul vacant

Cluburile constănțene de fotbal Viitorul (Liga 1) și Farul (Liga 2) au fuzionat în această vară, pentru a forma ”o singură echipă, un singur brand, o singură iubire” în Dobrogea, așa cum au comunicat atât trupa lui Gheorghe Hagi, cât și cea a lui Ciprian Marica.

Noul club se va numi Farul Constanța și va evolua în Liga 1 pe locul celor de la Viitorul, campioana României în 2017, însă o întrebare rămâne și în privința a ceea ce se va întâmpla cu locul din Liga 2 pe care fosta Farul l-a câștigat pe merit sportiv, menținându-se în acest eșalon sportiv prin încheierea play-out-ului pe locul 1 în Grupa A.

Locul Farului în Liga 2 nu va fi pierdut ”cel puțin gratis”, spune Ciprian Marica

Fostul internațional Ciprian Marica, deținătorul brandului Farul Constanța din 2018, principalul acționar al echipei din Liga 2, în prezent acționar la formația care va evolua în Liga 1, a vorbit pe scurt despre locul din eșalonul secund.

Marica a spus că locul din Liga 2 nu se va pierde ”cel puțin gratis”.

”Locul Farului în Liga a 2-a a fost obținut prin muncă, sacrificiu și încercăm ca toate lucrurile pe această unitate să le aducem la un loc. Tot ce e bun într-o parte, tot ce a fost construit și folositor nu se pierde. Cu siguranță că nu vom pierde cel puțin gratis acel loc”, a spus Ciprian Marica în cadrul conferinței de presă în care s-a prezentat fuziunea dintre Viitorul și Farul.

Prin ceea ce a declarat, fostul atacant dă de înțeles că nu s-a discutat despre o posibilă formare a unei echipe secunde a Farului în Liga 2, lucru care, teoretic, se putea realiza.

Viitorul avea echipa a doua în Liga 3, unde în sezonul recent încheiat a terminat pe locul 5 din 10 în Seria a 3-a, la egalitate cu locul 3 și 4, SC Popeşti Leordeni și Axiopolis Sport Cernavodă, în care lider a fost CS Afumați.

Fotbal Comuna Recea, viitoarea CS Dacia Maramureș, e prima echipă care rămâne în Liga 2 în cazul unui abandon

În cazul în care noul club Farul Constanța, care va evolua în Liga 1, nu dorește să-și facă o echipă secundă în Liga 2, pe locul deținut de formația la care acționar a fost Ciprian Marica, atunci acesta îi va reveni primului club aflat sub linia retrogradării de la finalul sezonului 2020/2021.

Această echipă este Fotbal Comuna Recea, care a retrogradat în urma pierderii barajului de menținere jucat cu Unirea Slobozia. A fost 2-0 la Recea și 0-3 la Slobozia. Clubul din Maramureș este și el într-un proces de schimbare de identitate în această vară, urmând să ia numele de CS Dacia Maramureș, în urma asocierii dintre Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Local Recea și Consiliul Județean Maramureș, și să joace pe stadionul din Baia Mare.

Din informațiile Liga2.ro, Ciprian Marica a avut deja discuții de cedare a locului Farului din Liga 2 către noua echipă din Baia Mare, viitoarea CS Dacia Maramureș, în schimbul unei sume de bani. Sursele Liga2.ro spun că ar fi vorba de circa 200 de mii de euro, bani cu care Marica va stinge din datoriile pe care le avea la Farul.

  • CS Dacia Maramureș este prima echipă care va beneficia automat de un loc vacant în Liga 2, fie din cauza neînscrierii Farului în acest eșalon sau a unei alte echipe, astfel că trupa din nord-vestul țării poate reveni în liga secundă și fără a da bani. Însă trebuie să aștepte neînscrierea unui club cu drept de joc în Liga 2. Prin cumpărarea locului Farului nu se face decât să se asigure că trupa constănțeană se va retrage din competiție.

Au retrogradat din Liga 2 și primesc o șansă de revenire în cazul în care există vreun abandon sau desființare, în următoare ordine, echipele: Fotbal Comuna Recea, CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă