Pedro Albino continuă în Liga 2 după despărțirea de Ceahlăul. O nou-promovată i-a oferit portughezului salariul pe care nemțenii nu i l-au putut da?

Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 14:25 Liga 2
Pedro Albino continuă în Liga 2 după despărțirea de Ceahlăul. O nou-promovată i-a oferit portughezului salariul pe care nemțenii nu i l-au putut da?

Încă un jucător fost la ACSM Ceahlăul a ajuns la nou-promovata în Liga 2 CSM Focșani.

Trupa vrănceană unde a fost numit recent președinte executiv Daniel Mahu Moisii a semnat și cu portughezul Pedro Albino, după ce, anterior, i-a anunțat ca achiziții pe fundașii Stejărel Vișinar și Cristin Jalbă.

Altfel, echipa antrenată de Călin Moldovan are programate două amicale pentru finalul acestei săptămâni.

Pedro Albino continuă în Liga 2, la CSM Focșani

A noua achiziție pentru noul sezon prezentată oficial de CSM Focșani este portughezul Pedro Emanuel Sousa Albino, în vârstă de 25 de ani, unul dintre jucătorii care în vara trecută semnau cu Ceahlăul, atunci ea nou-promovată în Liga 2, și se demonstra o mutare inspirată pentru nemțeni, printre multele altele ratate.

Pedro Albino a fost utilizat de Cristian Pustai în 24 din cele 25 de meciuri disputate de Ceahlăul în sezonul 2023-2024 de Liga 2, în toate a început ca titular, a fost înlocuit de șapte ori și a înscris un gol, în 4-0 acasă cu CSM Reșița. Lusitanul a jucat ca fundaș, în special în partea dreaptă, dar a urcat și la mijloc și a fost unul dintre preferații în executarea loviturilor libere.

”Portughezul Pedro Emanuel de Sousa Albino este un nou jucător care a semnat un contract cu echipa noastră.
Este fundaș dreapta, are 25 de ani și a jucat 1 an la Ceahlăul Piatra Neamț.
A evoluat în 24 partide, reușind să marcheze 1 gol, plus 3 pase decisive.
Bine ai venit, Pedro, în familia CSM Focșani 2007!”, sună anunțul clubului din Focșani, fără a preciza durata contractului semnat cu portughezul.

Pedro Albino ceruse salariu de 5.000 de euro la Ceahlăul, potrivit spuselor lui Anton Măzărianu

Ceahlăul și l-a dorit în continuare pe Pedro Albino, însă nu a reușit, nici când Mahu Moisii încă era la club, să obțină o nouă semnătură din partea sa. Acum, interesant, cu Mahu Moisii mutat la CSM Focșani, unde a transmis că are ”șansa de a fi un factor de decizie, de a avea un cuvânt de spus”, a reușit să-l coningă pe portughez să accepte oferta nou-promovatei în Liga 2.

La mijlocul lunii iunie, Anton Măzărianu, finanțatorul Ceahlăului, vorbea despre un salariu baban cerut de portughez pentru a-și pune semnătura pe un nou contract cu clubul nemțean, dar și că acesta a plecat în altă parte pe un salariu ”aproape triplu” față de cât primea la Piatra Neamț.

”Pedro Albino a cerut 5.000 de euro pe lună, portarul Krell a vrut 2.000 în plus. Albino a plecat la aproape triplu decât salariu de aici. Totuși, nu suntem un club finanțat de la bugetul de stat. În Liga 2 s-a ajuns la niște salarii incredibile, de aproape 10.000 de euro, ceea ce e aberant! Vișinar avea anumite pretenții pe care noi nu am putut să le asigurăm. Nu poți să vii cu pretenții cu salarii de 3-4-5.000 de euro. Cu Savu se negociază, Llullaku probabil va rămâne din ce știu”, spunea Măzărianu, referindu-se inclusi la Pedro Albino.

La acel moment, Mahu Moisii încă era la Ceahlăul și nu știa că o să meargă la CSM Focșani, astfel că Pedro Albino nu primise oferta de la trupa din județul Vrancea. Cel mai probabil, portughezul nu a mai semnat cu clubul care îi oferise ”triplul” sumei câștigate la Piatra Neamț, iar apoi a primit oferta de la CSM Focșani, prin noul său președinte executiv.

Nouă achiziții pentru CSM Focșani, până acum

Anterior, CSM Focșani i-a mai anunțat ca achiziții pe Andrei Ureche (portar, ex FC Botoșani), Florin Simion (fundaș, ex CSM Sighetu Marmației), Stejărel Vișinar (fundaș, ex ACSM Ceahlăul), Denis Brînzan (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Dodoi (atacant, ex CSM Alexandria), Cristin Jalbă (fundaș, ACSM Ceahlăul), Denis Rența (mijlocaș, împrumutat de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și Bogdan Creț (fundaș, împrumutat de la FC Botoșani).

Pedro Albino a devenit, astfel, a noua achiziție oficială a nou-promovatei în Liga 2!

Amicale cu FC Bacău și CSM Adjud în finalul acestei săptămâni

Altfel, CSM Focșani a transmis că în finalul acestei săptămâni va avea programate două amicale, unul pentru vineri și unul pentru sâmbătă.

Vineri, de la ora 11:00, pe stadionul Milcovul din Focșani, întâlnește formația din Liga 3 FC Bacău, iar sâmbătă, de la ora 11:00, tot acasă, va juca contra CSM Adjud, echipă nou-promovată în Liga 3 în această vară.

Intrarea spectatorilor la meciuri este liberă.

CSM Focșani a mai disputat până acum amicale cu ACSM Ceahlăul (scor 1-1), Aerostar Bacău (scor 1-0) și Steaua (scor 0-0).

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto), CSM Focșani și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă