Steaua, egală într-un amical cu CSM Focșani! Nou-promovata vrănceană în Liga 2 și-a mai prezentat o achiziție

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 14:12 Liga 2

Steaua și CSM Focșani, viitoare adversare în noua ediție a Ligii 2, în etapa a 6-a a sezonului regular, s-au întâlnit sâmbătă dimineață, 20 iulie 2024, într-un amical disputat pe stadionul Milcovul din Focșani.

Echipele conduse de Daniel Oprița și Călin Moldovan au remizat la scorul de 0-0.

Încă un portar ajuns la CSM Focșani, dar și doi fundași. Toți au fost testați contra Stelei

În partea secundă a amicalului, pentru CSM Focșani a jucat portarul Alexandru Uțiu, goalkeeper de 21 de ani adus de la FC Hermannstadt, unde nu a jucat în prima ligă, ci a apucat să evolueze într-un singur meci în Cupa României. Este al doilea portar adus la vrănceni după promovarea în Liga 2, după Andrei Ureche, de la FC Botoșani, acesta fiind și anunțat ca achiziție.

Au evoluat pentru prima dată la echipă și Bogdan Creț (fundaș stânga) și Antonio Vlad (fundaș central).

Clubul a mai anunțat că Gabriel Dodoi, nou-venit, s-a accidentat în minutul 70 al meciului și a fost înlocuit cu Dragoș Oprea, dar și că are ”mai mulți jucători în probe, iar pe cei care vor semna contract cu CSM Focșani 2007 îi vom anunța în perioada următoare”.

În amicalul cu Steaua au jucat: Ureche – Săpunaru, Ciopa, Jalbă, Tamași, Gorovei, Brînzan, Rența, Al. Zaharia, Cr. Ciobanu, Rob. Enache, în prima repriză. În partea secundă s-a început în formula: Uțiu – Fl. Simion, Ciopa, Jalbă, Creț, Ungurianu, Mazilu, Mih. Stancu, D. Mihai, Dodoi, Dănăilă. Au mai jucat Al. Dumitru, Ant. Vlad, din minutul 61, Dr. Oprea, din minutul 71, și Dănilă, din minutul 77.

CSM Focșani a mai disputat amicale cu ACSM Ceahlăul (scor 1-1) și Aerostar Bacău (scor 1-0), iar următorul este cu FC Bacău, vineri, 26 iulie, de la ora 10:00, pe stadionul Milcovul.

Steaua, la al doilea amical din patru în care nu înscrie!

De partea cealaltă, Daniel Oprița a început amicalul de la Focșani în formula: R. Munteanu – Drăghici, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – Enceanu, Rober Sierra, Dani Iglesias – Păcuraru, Nacho Heras, Ad. Popa.

Încapabili să înscrie au fost și jucătorii utilizați în partea secundă, inclusiv golgheterul Stelei din ultimele patru sezoane, Bogdan Chipirliu, care chiar astăzi, 21 iulie, a împlinit 32 de ani. Au fost utilizați Frănculescu – Kereki, Nedelea, Răsdan, Dav. Matei, A. Raicu, Ad. Pop, Chipirliu, Maeschi, Dane și Roman.

Pentru Steaua, acesta a fost al patrulea amical din această vară și al doilea în care nu reușește să înscrie, după cele cu Farul Constanța (scor 0-3), CSM Slatina (scor 2-1) și Metalul Buzău (scor 2-1).

Oprița își va mai testa jucătorii în meciurile cu Metaloglobus (24 iulie) și CSM Alexandria (27 iulie), ambele organizate pe teren propriu.

Denis Rența, prezentat oficial de CSM Focșani

Cu o zi înainte de amicalul cu Steaua, CSM Focșani l-a anunțat ca transfer și pe Denis Rența, împrumutat de la prim-divizionara Sepsi OSK.

”Brașoveanul Denis Rența este noul jucător al CSM Focșani 2007!!
Este născut pe 26 aprilie 2004 și joacă pe postul de mijlocaș defensiv.
Vine de la Sepsi Sf. Gheorghe, fiind împrumutat pentru 1 an.
A debutat în Superliga României la Sepsi.
Denis este internațional în echipa U20 a României.
Bun venit în familia CSM Focșani 2007, Denis Rența!
Succes”, sună comunicatul nou-promovatei în Liga 2.

Anterior, CSM Focșani i-a mai anunțat ca achiziții pe Andrei Ureche (27 ani, portar, ex FC Botoșani), Florin Simion (19 ani, fundaș, ex CSM Sighetu Marmației), Stejărel Vișinar (26 ani, fundaș, ex ACSM Ceahlăul), Denis Brînzan (27 ani, mijlocaș central, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Dodoi (25 ani, atacant, ex CSM Alexandria) și Cristin Jalbă (26 ani, fundaș, ACSM Ceahlăul).

Foto: Gigi CăldareCSM Focșani

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă