Sepsi OSK l-a cedat pe Denis Rența în Liga 2. Attila Hadnagy: ”Va avea mai multe șanse să joace. E un jucător de valoare, cu potențial”

Adi MARICA 18 Jul. 2024, 12:36 Liga 2
Sepsi OSK l-a cedat pe Denis Rența în Liga 2. Attila Hadnagy: ”Va avea mai multe șanse să joace. E un jucător de valoare, cu potențial”

CSM Focșani va debuta în Liga 2 cu un meci pe teren propriu tot cu o nou-promovată, AFC Câmpulung Muscel. Până atunci, gruparea vrănceană antrenată de Călin Moldovan continuă să facă achiziții.

Și-a prezentat până acum șase noutăți, semnați deja, iar o a șaptea este reprezentată de mijlocașul Denis Rența (20 de ani), de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Denis Rența a ajuns la Focșani și a jucat în amicalul cu Aerostar

Denis Rența a fost rezervă pentru covăsneni în primul joc oficial din sezonul 2024-2025 de Liga 1, în 1-0 cu Poli Iași. În sezonul trecut a jucat în 10 meciuri din prima ligă (430 minute), în patru ca titular.

Acum, fiindcă clubul a decis că pentru el ar fi mai bine să joace în altă parte, Rența a ajuns la Focșani și deja a debutat pentru nou-promovata în Liga 2. Momentan într-un amical cu Aerostar Bacău, câștigat cu scorul de 1-0, prin golul unui alt nou-venit, Gabriel Dodoi, din penalty.

  • Sâmbătă, CSM Focșani va susține un nou meci de verificare, pe teren propriu, cu Steaua, de la ora 10:00.

Attila Hadnagy: ”Rența are nevoie de meciuri în picioare“

Sepsi OSK și CSM Focsașni s-au înțeles pentru un împrumut al mijlocașului originar din Brașov pentru un sezon și urmează doar să fie finalizate actele.

”Pentru Rența e foarte important în acest moment să joace, să aibă meciuri în picioare, iar la Focșani va avea mai multe șanse. Este un jucător de valoarea, cu potențial de creștere”, a declarat, pentru Liga2.ro, Attila Hadnagy, directorul general la Sepsi OSK.

Rența a făcut primii pași în fotbal la ACSM Codlea, unde l-a avut antrenor Ionuț ”Nucu” Necula. A trecut apoi la FC Bența, iar în 2016 s-a transferat la Colțea Brașov, unde a lucrat cu Vasi Suciu. A debutat la seniori la SR Brașov în Liga a 3-a, cu Liviu Nicolae antrenor. Cu evoluții apreciate la gruparea brașoveană, Rența a atras atenția celor de la Sepsi OSK, iar în 2021 a semnat cu gruparea covăsneană. La început a jucat la echipa secundă, apoi a făcut pasul la prima echipă a celor de la Sepsi. De anul trecut, Rența este internațional U20.

  • Andrei Ureche (portar, ex FC Botoșani), Florin Simion (fundaș, ex CSM Sighetu Marmației), Stejărel Vișinar (fundaș, ex ACSM Ceahlăul), Denis Brînzan (mijlocaș central, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Dodoi (atacant, ex CSM Alexandria) și Cristin Jalbă (fundaș central, ex ACSM Ceahlăul) sunt primele șapte achiziții anunțate de CSM Focșani vara aceasta.
  • Întreg programul sezonului regular 2024-2025 de Liga 2 îl poți vedea AICI.

Foto: Sepsi OSK și Gigi Căldare (CSM Focșani)

Adi MARICA 18 Jul. 2024, 12:36 Liga 2
Pe aceeași temă