Daniel Mahu Moisii rămâne în Liga 2 după despărțirea de Ceahlăul. A fost numit președinte în locul lui Costel Lazăr la o nou-promovată: ”Am șansa de a fi un factor de decizie, de a avea un cuvânt de spus”

Narcis POHOAȚĂ 13 Jul. 2024, 23:37 Liga 2
Daniel Mahu Moisii rămâne în Liga 2 după despărțirea de Ceahlăul. A fost numit președinte în locul lui Costel Lazăr la o nou-promovată: ”Am șansa de a fi un factor de decizie, de a avea un cuvânt de spus”

La o zi după ce a fost oficializată despărțirea sa de ACSM Ceahlăul, Daniel Mahu Moisii, fost președinte al Consiliului de Administrație al clubului din Piatra Neamț, a semnat cu nou-promovata în Liga 2 CSM Focșani.

Cel mai vechi om de la noul Ceahlăul, aflat pe mai multe poziții în cadrul clubului în ultimii șase ani și trei luni, va fi noul președinte al secției de fotbal de la CSM Focșani.

Moisii preia locul lăsat vacant de Costel Lazăr, căruia clubul din Vrancea nu i-a mai prelungit contractul după un an de colaborare, deși s-a bifat promovarea în Liga 2.

Daniel Mahu Moisii explică motivul pentru care a semnat cu CSM Focșani: ”Am șansa de a fi un factor de decizie, de a avea un cuvânt de spus”

Daniel Mahu Moisii spune că a fost contactat de către conducerea clubului din Focșani imediat după apariția în Liga2.ro a articolului în care și-a anunțat demisia de la gruparea nemțeană. Iar dorința sa a fost să se ocupe de secția de fotbal a clubului nou-promovat în Liga 2.

”Nu am ajuns la un acord cu domnul Măzărianu și mi-am depus demisia la clubul Ceahlăul. Mi-am încetat contractul de colaborare și imediat după am semnat cu CSM Focșani. Voi fi președintele secției de fotbal la Focșani, mă voi ocupa de tot ce înseamnă fotbal. A fost o doleanță de-a mea de când am avut discuții cu președintele clubului, cu președintele Comitetului Director. Mi-am exprimat dorința de a încerca să dezvoltăm și Centrul de Copii și Juniori”, a declarat Mahu Moisii pentru Liga2.ro.

”A fost o decizie grea”

Acesta se desparte cu o urmă de nostalgie de clubul la care a activat în ultimii aproape șase ani și jumătate. Totodată, Moisii spune că a ales Focșaniul întrucât aici are un cuvânt de spus în luarea deciziilor, ceea ce și-ar fi dorit și la Ceahlăul.

”Mă despart de Ceahlăul după exact șase ani și trei luni. Ce mă încearcă…? Vă dați seama, am stat foarte mulți ani acolo, este echipa orașului meu, copilul meu joacă la Ceahlăul, la juniori. A fost o decizie foarte grea, tot timpul clubul Ceahlăul va reprezenta ceva pentru mine, dar am considerat că este momentul de a-mi oferi și mie oportunitatea de a merge în alt club, într-un alt loc în care mi s-a oferit putere, șansa de a fi factor de decizie, de a avea și eu un cuvânt de spus. Am considerat că trebuie să-mi ofer oportunitea să văd dacă pot face lucruri bune și la alt club, să mă dezvolt și în altă parte, nu doar pe plan local. Și îmi doresc să nu mă opresc aici, să reușesc să fac performanță la cel mai înalt nivel când vorbim de fotbal. Și nu neapărat ca președinte de secție. Fiind un club foarte bine organizat, cu multe secții, președintele secției de fotbal trebuie să fie un pic și director sportiv, funcție care mie îmi place, pentru că fac cursuri în acest moment”, a completat Mahu Moisii, care cu siguranță va avea inima îndoită în meciul direct cu fosta echipă: ”Când mă voi întâlni cu Ceahlăul, firesc că voi ține cu noua mea echipă. Sunt profesionist. Dar va fi un sentiment aparte. Reprezint totuși un alt club acum. Am venit aici să aduc un plus valoare. Dacă nu aduc plus valoare și nu sunt victorii înseamnă că nu îmi fac treaba.”

”Vrem să fim cam ce a fost Ceahlăul anul trecut”

Moisii spune că CSM Focșani are condiții dintre cele mai bune, iar obiectivul va fi menținerea în Liga 2, deși el crede că echipa își poate propune o țintă mai îndrăzneață.

”Obiectivul este modest, spun eu, pentru condițiile care sunt aici. Ne-am propus salvarea de la retrogradare, dar sperăm să fim surpriza campionatului, să fim echipa frumoasă. Avem un antrenor bun (n.r. – Călin Moldovan), un nucleu bun de jucători și ne dorim să fim ce a fost Ceahlăul anul trecut, să ajungem acolo sus, să facem o figură frumoasă și să nu avem emoții”, a punctat Mahu Moisii pentru Liga2.ro.

Printre jucătorii pierduți de CSM Focșani după promovarea în Liga 2 se numără Ciprian Perju, plecat la Metalul Buzău, altă nou-promovată în eșalonul secund, și Franck Tchassem, ajuns, surprinzător, în prima ligă, la ”U” Cluj. Perju a avut cuvinte dure pentru CSM Focșani după plecarea sa, iar Mahu Moisii i-a răspuns.

După ce Liga2.ro a scris despre numirea lui Mahu Moisii la CSM Focșani, clubul din Vrancea l-a anunțat și el pe fostul oficial al Ceahlăului.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Focșani

Narcis POHOAȚĂ 13 Jul. 2024, 23:37 Liga 2
Pe aceeași temă