Ceahlăul, târâș spre noul sezon de Liga 2! Finanțatorul clubului a anunțat obiectivul: ”Clar, evitarea retrogradării. Încercăm să o târâim cât putem!” Mai mulți jucători de bază pleacă

Narcis POHOAȚĂ 14 Jun. 2024, 20:03 Liga 2
Ceahlăul, târâș spre noul sezon de Liga 2! Finanțatorul clubului a anunțat obiectivul: ”Clar, evitarea retrogradării. Încercăm să o târâim cât putem!” Mai mulți jucători de bază pleacă

Speranțele suporterilor nemțeni de a avea cât mai rapid echipă în primul eșalon sunt năruite din fașă de către finanțatorul Ceahlăului Anton Măzărianu.

După un sezon recent încheiat în care echipa a visat la play-off, nemțenii sperau ca Ceahlăul să se bată la promovare în stagiunea viitoare a Ligii 2, dar omul cu banii de sub Pietrica le dă fanilor o veste proastă. Cel puțin pentru moment.

Obiectivul Ceahlăului va fi evitarea retrogradării din Liga 2, iar clubul va funcționa în regim de avarie!

Ceahlăul Piatra Neamț a fost la un punct de play-off în sezonul în care a fost nou-promovată în Liga 2 și implicit de o participare cel puțin în barajul de promovare în prima ligă, în condițiile în care două echipe din primele șase nu au avut drept de accedere în SuperLigă din cauza formei lor de organizare, Corvinul și CSC Șelimbăr.

Visul nemțenilor de a se bate la promovare s-a spulberat însă după acel eșec suferit la Miercurea Ciuc, în penultima etapă a sezonului regular, scor 0-2.

Dacă în stagiunea recent încheiată, din postura de nou-promovată, Ceahlăul a avut șanse mari la play-off, în campionatul care va începe în primul weekend din august lucrurile vor sta cu totul altfel. Cel puțin la nivel declarativ. Asta, dacă Ceahlăul va continua în Liga 2, în condițiile în care nu a primit, momentan, certificarea, din cauza problemelor financiare.

Invitat în emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, de la postul local de televiziune Monitor TV, încă finanțatorul Anton Măzărianu a anunțat că obiectivul echipei va fi evitarea retrogradării.

”Obiectivul va fi evitarea retrogradării. Clar, acesta va obiectivul echipei. Vom funcționa în regim de avarie până când găsim soluții de finanțare mai consistente. Dacă între timp se schimbă ceva, dacă vine un ajutor mai consistent de undeva, mai vedem”, a declarat Anton Măzărianu, care nu cu multe zile în urmă spunea că se retrage în proporție de 99 la sută!

Măzărianu este într-o căutare continuă de investitori la Ceahlăul, fără succes. ”Încercăm să o târâim cât putem!”

Omul de afaceri care a finanțat Ceahlăul în ultimii ani spune că nu mai are nicio calitate la club, dar va susține în continuare echipa! Măzărianu anunță că poartă discuții cu mai mulți potențiali investitori și a negat faptul că echipa va fi preluată de italieni!

”Căutăm să găsim unul sau mai mulți finanțatori potenți care să poată să asigure finanțarea echipei fără probleme în următorul sezon, pentru a nu mai depinde de bani de la autorități. Dacă vor veni. Pentru început aș dori să spun că echipa nu va fi preluată de italieni, așa cum s-a rostogolit o informație în presă. Am fost în discuții cu cineva din Belgia, dar nu au fost serioși. În momentul de față am rămas tot singur, dar căutăm în continuare. Am rămas, pentru că trebuie să meargă mai departe echipa, trebuia să ne organizăm. Dacă aș fi anunțat acum că nu mai dau niciun ban am fi intrat în insolvență. Nu aș fi putut să las echipa să moară sau să ajungă la desființare. Încercăm să o târâim cât putem, să zic așa, și când găsim pe cineva să devenim mult mai puternici. Oficial nu mai sunt la echipă, dar voi susține în măsura în care pot, astfel încât echipa să poată să funcționeze până la un moment dat. Nu vreau să mai fiu în club, dar voi susține echipa până voi găsi pe cineva potent financiar. Dar nu oricine. Este Ceahlăul și nu voi permite cuiva să vină să-și bată joc de Ceahlăul și de oraș. Nu voi accepta pe oricine”, a mai spus Măzărianu în cadrul emisiunii.

Akwasi, Pedro Albino, Neicuțescu și Vișinar pleacă! Vor veni 10-12 jucători

Finanțatorul Ceahlăului a vorbit și despre lotul de jucători, anunțând mișcări serioase de trupe la echipă, mai mulți jucători importanți urmând să plece.

Akwasi va rămâne jucătorul Ceahlăului, dar cel mai probabil va pleca împrumut, Pedro Albino și Neicuțescu vor părăsi și ei echipa, iar cu Vișinar nu s-a ajuns la un acord!

”Jumătate din lot a rămas. Noul antrenor are liber să-și facă echipa după concepțiile dânsului. Sunt deja 10-12 jucători care vor veni. Chiar dacă a fost perioada asta de incertitudine, lucrurile au mers înainte”, a spus Măzărianu, după care s-a referit punctual la câteva nume: ”Akwasi rămâne jucătorul nostru, dar va fi împrumutat probabil la Liga 1, nu știu dacă o să joace la Ceahlăul. E un jucător foarte important și trebuie lăsat să joace la un nivel înalt ca să poată să își păstreze calitățile. Pedro Albino a cerut 5.000 de euro pe lună, portarul Krell a vrut 2.000 în plus. Albino a plecat la aproape triplu decât salariu de aici. Totuși, nu suntem un club finanțat de la bugetul de stat. În Liga 2 s-a ajuns la niște salarii incredibile, de aproape 10.000 de euro, ceea ce e aberant! Vișinar avea anumite pretenții pe care noi nu am putut să le asigurăm. Nu poți să vii cu pretenții cu salarii de 3-4-5.000 de euro. Cu Savu se negociază, Llullaku probabil va rămâne din ce știu.”

De ce a plecat Cristian Pustai și cum s-a ajuns la un antrenor italian

Anton Măzărianu a explicat și cum a decis fostul antrenor Cristian Pustai să plece de la Ceahlăul, dar și cum s-a ajuns la varianta de a-l aduce în schimb pe italianul Marco Veronese.

”Am avut o discuție foarte directă și aplicată cu dânsul. El a vrut o siguranță privind stabilitatea pe termen mediu, iar eu i-am spus că nu pot să-i ofer acea stabilitate. Cum, de altfel, nici acum nu pot să ofer. Lucrurile au fost foarte simple. I-am spus că e liber să găsească alte variante în condițiile în care nu pot oferi garanții și ne-am despărțit în termeni amiabili.

În ceea ce privește noul antrenor, am ales un italian pentru că am vrut să mergem pe un concept nou, puțin mai modern, cu o strategie de antrenament aplicată, după anumite reguli și principii. Am vrut să ieșim un pic din zona acelor antrenamente mai clasice. Am avut discuții și cu antrenori români, dar s-a cerut între 7.000 și 10.000 de euro pe lună. Mi se pare destul de mult”, a explicat Măzărianu.

Ceahlăul se va reuni în data de 24 iunie. Până atunci, clubul va rămâne și fără președintele Consiliului Director, Daniel Mahu Moisii, cel mai vechi om din stafful administrativ, care a decis să plece fiindcă Măzărianu nu i-a dat lui șansa de a manageria clubul!

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 14 Jun. 2024, 20:03 Liga 2
Pe aceeași temă