CSC Șelimbăr a renunțat la Paul-Henri Moussinga și i-a anunțat noua destinație. Mijlocașul continuă în Liga 2

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 19:58 Liga 2
CSC Șelimbăr a renunțat la Paul-Henri Moussinga și i-a anunțat noua destinație. Mijlocașul continuă în Liga 2

CSC Șelimbăr a decis să mai cedeze un fotbalist, chiar dacă a început sezonul de Liga 2. A anunțat că a încheiat conturile cu jucătorul camerunez cu cetățenie franceză Paul-Henri Moussinga, pe care l-a achiziționat în vara trecută.

Mijlocașul, în vârstă de 26 de ani, a semnat cu CS Afumați acum, astfel că el continuă aventura din România și din Liga 2. Paul-Henri Moussinga mai avea un sezon de contract cu CSC Șelimbăr, până în vara lui 2025.

Paul-Henri Moussinga, cedat de CSC Șelimbăr la CS Afumați

Paul-Henry Moussinga evoluează pe postul de mijlocaș central și înainte să ajungă la CSC Șelimbăr a evoluat în prima ligă din Macedonia de Nord, la FK Skopje. În cariera sa a mai trecut prin ligile inferioare din Franța, la juniorii U17 și U19 de la PSG și Amiens SC B, Portugalia, la Moura și GD Alvarenga, Norvegia, la Hodd, și Slovenia, la Fuzinar.

În ediția de campionat 2022/2023 a prins 22 de partide la FK Skopje și a înscris un gol. Cu Șelimbăr a semnat un contract valabil pe doi ani, dar iată că acum a fost cedat, după un an, la o altă echipă din Liga 2, la o nou-promovată, la CS Afumați.

Fără gol pentru Paul-Henri Moussinga în Liga 2

În stagiunea trecută de Liga 2, francezul nu a reușit să marcheze. A evoluat în 12 meciuri din sezonul regular și în șapte dueluri din play-off, dar nu a punctat în nici măcar o confruntare.

Mulțumim, Paul !

CSC 1599 Șelimbăr anunță cedarea defintivă a mijlocașului Paul Moussinga către formația C.S. Afumați.

Paul a îmbrăcat tricoul călăreților roșii în 19 partide și a contribuit la rezultatele remarcabile din sezonul trecut.

Mult succes, Paul!”, a transmis CSC Șelimbăr pe Facebook.

Jucătorii plecați de la CSC Șelimbăr în această vară

În această vară, clubul din Șelimbăr a mai anunțat că s-a despărțit de portarii Alexandru Roșca (transferat la Dinamo), Simion Bumbar și Marius Aldescu, fundașii Florinel Mitrea, Alexandru Gîț, Cătălin Alexe (toți trei plecați după fostul antrenor, Claudiu Niculescu, la FC Voluntari) și Raul Palmeș (întors la FK Miercurea Ciuc), mijlocașii Tudor Călin (Gloria Buzău), Gabriel Deac, Mickael Panos și Marvin Schieb (ultimii doi ajunși și ei tot la FC Voluntari) și de atacanții Alexandru Darius Pop, Raul Rotund (ajuns la Dinamo) și Stefan Visic.

Achizițiile Afumațiului în această vară

La nivel oficial, CS Afumați a anunțat acorduri, în privința venirilor, cu Ștefan Cană (fundaș central, 23 de ani, ex CSM Alexandria, despre venirea căruia se știa deja), Robert Petculescu (extremă, 17 ani, împrumutat de la Universitatea Craiova), Mario Preda (atacant, 17 ani, împrumut de la FCSB), Ștefan Duțu (fundaș central, 17 ani, împrumutat iar de la Farul, după acordul din sezonul trecut), Alexandru Ionică (mijlocaș lateral, 19 ani, împrumutat de Dinamo, după ce bucureștenii l-au achiziționat de la Unirea Bascov), Ștefan Gheoroae (mijlocaș, 20 de ani, adus definitiv de la Unirea Bascov, după ce sezonul trecut a fost împrumutat) și Valentin Dumitrache (atacant, 21 de ani, împrumutat de la Dinamo).

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă