CS Afumați a împrumutat patru jucători legitimați la cluburi din prima ligă, dar ”l-a pierdut” pe cel mai cunoscut. Alexandru Ciucur a renunțat la fotbal?!

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2024, 15:31 Liga 2
CS Afumați a împrumutat patru jucători legitimați la cluburi din prima ligă, dar ”l-a pierdut” pe cel mai cunoscut. Alexandru Ciucur a renunțat la fotbal?!

Antrenorul Afumațiului, Vasile Neagu, a adus întăriri la nivelul lotului, iar până acum a consemnat câteva achiziții, pentru că, după cum a anunțat chiar ”principalul”, nu vrea doar salvarea de la retrogradare în stagiunea 2024/2025.

Nou-promovată din Liga 3 în Liga 2, echipa din Afumați tinde la o clasare cât mai bună în noua stagiune, să evite retrogradarea fără probleme și să se situeze cât mai sus în clasament, la finalul sezonului regular și la finalul grupelor de play-off și play-out.

Schimbările de lot făcute de CS Afumați în această vară. Cine a venit, cine a plecat

Într-un dialog telefonic cu reporterul Liga2.ro, antrenorul a anunțat mutările parafate de echipa lui, venirile, dar și câteva dintre plecări. A transmis că a mutat la nivelul achizițiilor, după promovarea în Liga 2, dar a și negat că a făcut anumite mutări în dreptul noutăților.

Vasile Neagu a spus că la echipă nu au ajuns doi jucători de la FC Voluntari, Francis Florin Bălan (mijlocaș, 22 de ani) și Alexandru Munteanu (extremă, 22 de ani, a semnat cu SC Popești Leodeni), după cum a transmis un site local din Ilfov, dar a adăugat și că nu s-a ajuns la discuții clare în ceea ce privește venirea lui Andreas Chirițoiu, care s-a înțeles de ceva timp cu FC Bihor Oradea, unde a și fost prezentat oficial.

Antrenorul a confirmat pentru Liga2.ro că s-a ajuns la înțelegeri și au semnat deja acorduri Ștefan Cană (fundaș central, 23 de ani, ex CSM Alexandria, despre venirea căruia se știa deja), Robert Petculescu (extremă, 17 ani, împrumutat de la Universitatea Craiova), Mario Preda (atacant, 17 ani, împrumut de la FCSB), Ștefan Duțu (fundaș central, 17 ani, împrumutat iar de la Farul, după acordul din sezonul trecut), Alexandru Ionică (mijlocaș lateral, 19 ani, împrumutat de Dinamo, după ce bucureștenii l-au achiziționat de la Unirea Bascov) și Ștefan Gheoroae (mijlocaș, 20 de ani, adus definitiv de la Unirea Bascov, după ce sezonul trecut a fost împrumutat).

Alexandru Ciucur s-a retras din fotbal?! A schimbat domeniul

La nivelul despărțirilor, de la CS Afumați vor pleca în această vară șapte-opt jucători. Până acum, antrenorul a transmis că nu mai fac parte din lot Marian Obedeanu (mijlocaș, 23 de ani), Alexandru Ciucur (mijlocaș, 34 de ani, care activează în alt domeniu mai nou), Vlad Tudorache (extremă, 29 de ani, care a renunțat și el la fotbal).

  • Alexandru Ciucur era cel mai cunoscut jucător din lotul Afumațiului, dar el nu va continua la echipă în Liga 2. Din câte se pare, el a renunțat la fotbal, la vârsta de 34 de ani.
  • Cunoscut pentru experiența de la Pandurii Târgu Jiu, Ciucur a mai jucat, de-a lungul carierei, doar la cluburi din România, la CS Mioveni, Poli Iași, ACS Poli Timișoara, FC Voluntari sau Dunărea Călărași.
  • A adunat aproape 200 de meciuri în prima ligă, dar are și prezențe în Europa League, alături de Pandurii Târgu Jiu.

(N.r. – Despre venirile lui Bălan și Munteanu la Afumați) ”Cine își permite să scrie prostiile alea, să și le asume. (N.r. – Ei nu au venit?) Niciodată! Am mai văzut și alte știri, despre Chirițoiu, dar eu nu mă supăr cum se supără anumiți oameni de fotbal și prietenii mei.

(N.r. – Despre Andreas Chirițoiu) El nu s-a antrenat cu noi, a venit o singură zi la noi, la stadion, ne-am strâns mâna și asta a fost tot! Cineva a vrut să îl promoveze și știm despre cine e vorba… . Dar nu mai contează.

(N.r. – Despre plecări) Nu vreau să țin nimic secret, dar încă nu sunt toate rezolvate. Pot să spun de Cosmin Obedeanu, plecat la Dunărea Călărași, Alexandru Ciucur, care a decis să schimbe jobul, activează în alt domeniu acum din ce am înțeles, Vlad Tudorache, care a decis și el să încerce alt domeniu.

Mai sunt și alții care au plecat și care vor pleca, dar nu știu dacă s-au rezolvat actele. Oricum, vor fi, în total, în jur de șapte – opt plecări până când vom începe campionatul”, a transmis antrenorul Afumațiului pentru Liga2.ro.

Vasile Neagu, planuri mari cu CS Afumați

După promovarea în Liga 2, Vasile Neagu declara că speră ca terenul de casă al Afumațiului să fie ca o fortăreață, pe care adversarele să nu poată câștiga decât foarte greu. Antrenorul a surprins, spunând că nu vrea doar salvarea de la retrogradare pentru primul sezon al Afumațului în Liga 2 după promovare, ci calificarea în primele șase, să joace în play-off-ul competiției.

Sper să fie un teren greu de câștigat la Afumați, așa cum am fost în cei doi ani petrecuți la Liga 2. Sper să avem și un obiectiv îndrăzneț, să nu vrem doar evitarea retrogradării.

Noi ne vom juca șansa și sunt sigur că vom avea puterea să prindem play-off-ul, nici nu vreau să discut despre altceva”, declara Vasile Neagu în luna iunie.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2024, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă