Patru goluri pentru numărul 5. ”U” Cluj s-a impus cu 4-2 la Slatina și fotbaliștii au dedicat golurile memoriei lui Remus Câmpeanu

Vlad MĂCICĂȘAN 04 Apr. 2021, 14:32 Liga 2
Patru goluri pentru numărul 5. ”U” Cluj s-a impus cu 4-2 la Slatina și fotbaliștii au dedicat golurile memoriei lui Remus Câmpeanu

Este destul de ciudat ca într-o zi în care toată suflarea Universității Cluj îl plânge pe Remus Câmpeanu să vorbești despre CSM Slatina – ”U” Cluj, un meci în play-out-ul Ligii 2, pe care istoria echipei clujene nu-l va consemna niciodată.

Dar Remus Câmpeanu ar fi urmărit acest meci, pentru că era îndrăgostit iremediabil de tot ce însemna Universitatea Cluj.

Primul meci al ”Șepcilor roșii” fără nea Remus a fost unul trist din toate punctele de vedere, pentru fanii acestei echipe. Niște fani îndoliați pentru dispariția celui care se confunda cu sigla lui ”U” și cu istoria formației ardelene, dar și dezamăgiți de încă un sezon ratat. Al treilea sezon când ”U” Cluj nu izbutește să promoveze și al doilea consecutiv în care pleacă cu pretenții de echipă mare și sfârșește printre echipele mici. Și ca în fiecare final de sezon ratat ”a picat un cap”.

Președintele Radu Constantea a fost cel care și-a asumat de această dată eșecul. O demisie care mai liniștește de obicei fanii supărați, la orice echipă din lume și creează entuziasm pentru un alt început.

Penalty scos de Ianis Stoica, în debut

Dar până la acest nou început, ”U” Cluj trebuie să treacă prin ”Purgatoriul” numit play-out și să nu se facă și mai mult de râs. Cam acesta ar fi obiectivul clujenilor în finalul de campionat. În schimb, CSM Slatina are o viață complicată în acest play-out. Până și locul de baraj era departe, la 8 puncte de olteni. Astfel că echipa lui Stănculețu avea nevoie mare de puncte de la partida cu ”U” Cluj.

Și totul a început entuziasmant pentru gazde. Ianis Stoica l-a păcălit și pe Dican și pe arbitrul Iulian Călin și a primit penalty. Astfel, din minutul 4 s-a făcut 1-0 pentru gazde, după golul lui Daniel Rogoveanu.

Golul fundașului stânga, ce a amintit de Remus Câmpeanu

Părea că Slatina poate da lovitura, dar ”U” Cluj a început să controleze meciul. Iar la câteva ore după dispariția lui Remus Câmpeanu a marcat tot un fundaș stânga. Poate nu întâmplător, a înscris tocmai Carol Taub, cu o execuție de o frumusețe ce nu-i este specifică și care a dus automat cu gândul al Remus Câmpeanu.

Două schimbări în minutul 30

Costel Enache a arătat că aceste meciuri din play-out sunt ca niște jocuri de pregătire pentru sezonul viitor și că reprezintă teste pentru anumiți jucători. Altfel n-ar fi făcut două schimbări tocmai din minutul 30. Au fost mutări ofensive, cu Pîrvulescu și Meșter, iar ”U” Cluj a căutat golul care să o ducă în avantaj, în finalul primei părți.

Schimbările aveau să pară inspirate, ”U” Cluj devenind mai ofensivă. Pîrvulescu a lovit bara (45), iar după pauză Dican a făcut 1-2, cu un șut din drop, înscris după un corner (50).

Slatina a cedat în final

Diferența dintre cele două era tot mai evidentă, chiar dacă Slatina a avut o mică răbufnire după golul primit. Iar ”U” Cluj a făcut 3-1, pe un contraatac din care a marcat și tânărul Meșter (68). Avea să se facă și 4-1 pentru clujeni, după ce Dican a atacat din nou colțul scurt la un corner și a realizat dubla (75). Stoica a marcat și el frumos, cu capul, din centrarea perfectă a lui Doman (88).

Pentru Slatina evitarea retrogradării ar fi un miracol, în timp ce ”U” Cluj s-a salvat matematic, cu această victorie. Un succes însă prea mic pentru pretențiile ardelenilor. Mai important este că i s-au dedicat patru goluri lui Remus Câmpeanu.

CSM SLATINA – UNIVERSITATEA CLUJ 2-4

Daniel Rogoveanu 4′ – penalty, Ianis Stoica 88′ / Carol Taub 27′, Victor Dican 50′, 75′, Cosmin Meșter 68′

CSM Slatina: Nic. Grecu – Pisăru (Deta 57′), M. Manea, Cr. Preda, Bodri – Ov. Popescu (Doman 57′), D. Toma (cpt.)(M. Grigore 71′), Rogoveanu (C-tin. Radu 57′), Oprescu – Necşulescu, I. Stoica
Rezerve neutilizate: Velcu – Iana, Cotigă, Vlada, Ceapă
Antrenor: Cristian Stănculeţu

”U” Cluj: Muţiu – Dican (cpt.), Telcean, Andr. Răuţă, Ilieş (Meșter 30′) – D. Acka (Nic. Pîrvulescu 30′), Negrean (Chacana 76′), Taub – Ribeiro, Al. Pop (Golan 46′), Ogbu (Gavra 76′)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Luchin, Ştefănescu, Sburlea
Antrenor: Costel Enache

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt); Fără spectatori; Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş); Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Vlad Bârleanu (Bucureşti); Rezervă: Mihai Motan (Târgovişte); Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).

Cu acest rezultat, ”U” Cluj acumulează 32 de puncte și urcă pe locul 2 în Grupa A a ply-out-ului Ligii 2, la un punct în spatele liderului Farul Constanța. CSM Reșița, cu 15 puncte, ocupă penultimul loc, 6, și este ca și retrogradată direct.

În etapa a 2-a, ”U” Cluj stă, iar CSM Slatina va juca în deplasare la Pandurii (10 aprilie, ora 11:00), pe terenul ultimei clasate.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-u-cluj-se-disputa-de-la-ora-1230-in-incheierea-primei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-clujenii-joaca-pentru-a-evita-matematic-retrogradarea-directa-19177628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/s-a-stins-din-viata-remus-campeanu-un-simbol-al-universitatii-cluj-va-ramane-vesnic-in-memoria-fanilor-uneori-ne-trebuie-asa-de-putin-sa-fim-fericiti-am-trait-niste-momente-pe-care-nu-cre-19177617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-nu-mai-are-presedinte-radu-constantea-si-a-incheiat-mandatul-si-isi-lasa-postul-vacant-motivand-ca-isi-asuma-a-treia-ratare-consecutiva-a-promovarii-in-liga-1-plecarea-si-o-anunt-19176924

Vlad MĂCICĂȘAN 04 Apr. 2021, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă