S-a stins din viață Remus Câmpeanu, un simbol al Universității Cluj. Va rămâne veșnic în memoria fanilor. ”Uneori ne trebuie așa de puțin să fim fericiți. Am trăit niște momente pe care nu credeam că le voi trăi”

Vlad MĂCICĂȘAN 04 Apr. 2021, 00:51 Diverse

”U” Cluj este în doliu, după ce Remus Câmpeanu s-a stins din viață astăzi, 3 aprilie 2021, la o săptămână după ce soția fostului jucător și conducător al ”șepcilor roșii” a trecut și ea la cele veșnice.

Remus Câmpeanu a fost mai mult decât un fost jucător al formației clujene. Acesta a reprezentat mereu legătura actualului club cu istoria și a fost mereu imaginea continuității și a tradiției alb-negrilor. A ajuns la Universitatea în 1960 și nu a mai plecat practic niciodată, ocupând în mai multe rânduri funcții în conducere, executive sau onorifice.

”Când eram mic și treceam pe lângă stadion mă rugam tot timpul să ajung să joc măcar un meci acolo. Acum sunt la a doua inaugurare a stadionului”, spunea Remus Câmpeanu într-un interviu în ProSport, la inaugurarea actualului stadion Cluj Arena.

Remus Câmpeanu a câștigat unicul trofeu din vitrina lui ”U” Cluj

Un model de echilibru și ținută, fostul fundaș a fost timp de aproape 5 decenii imaginea și vocea echipei care a câștigat singurul trofeu din istoria lui ”U” Cluj. A fost prezent în echipa din 1965, care a câștigat Cupa României, împotriva Argeșului lui Dobrin.

Iată ce spunea Remus Câmpeanu într-un alt interviu în ProSport despre sentimentul pe care îl are un jucător când câștigă un trofeu: ”E greu de explicat. De ce iubești pe cineva? Ce este fericirea? Sunt lucruri care nu se pot defini, ca și sentimentul. E ceva ce avem în noi. Uneori ne trebuie așa de puțin să fim fericiți și alteori așa de mult ca să fim triști. Am trăit niște momente pe care nu credeam că le voi trăi.”

Remus Câmpeanu s-a stins la vârsta de 82 de ani. A jucat pentru Universitatea Cluj 329 de partide în Divizia A și a marcat 15 goluri.

Am venit să văd, am venit să simt. Am venit să calc acea iarbă care tot verde a rămas și tuturor celor care iubesc acest verde le doresc mulți ani, fericire și bucurie!”, a spus Remus Câmpeanu pe Cluj Arena, la prezentarea lotului Universității Cluj înaintea sezonului Ligii 2, ediția 2020/2021.

”U” Cluj: ”Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru «U», pentru o viață în alb și negru”

Universitatea Cluj a anunțat, la rândul ei, decesul legendei Remus Câmpeanu.

”Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965. După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.
Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul clubului ”U” Cluj.

”Rămas bun Remus Câmpeanu.
Dumnezeu să te odihnească în pace!”, au scris și suporterii din Peluza ”Șepcile roșii”.

Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui…

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Sâmbătă, 3 aprilie 2021

Rămas bun Remus Câmpeanu.
Dumnezeu să te odihnească în pace!

Publicată de Sepcile rosii pe Sâmbătă, 3 aprilie 2021

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/cupa-romaniei/poveste-de-colectie-despre-u-cluj-remus-campeanu-si-istoria-unui-meci-vechi-de-50-de-ani-cum-e-sa-castigi-cupadar-de-ce-iubesti-pe-cineva-sunt-lucruri-care-nu-se-pot-explica-14104444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-u-cluj-inca-o-lovitura-de-imagine-felul-inedit-in-care-sepcile-rosii-isi-prezinta-noul-echipament-19144708

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ei-sunt-copiii-clujului-vezi-cum-arata-11-le-ideal-din-toate-timpurile-format-din-jucatorii-crescuti-de-u-si-cfr-8150196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-isi-anunta-candidatura-la-promovare-in-liga-2-dupa-transferurile-spectaculoase-adrian-falub-confirma-ramane-sa-ne-ridicam-la-nivelul-eforturilor-facute-play-off-u-19145844

Vlad MĂCICĂȘAN 04 Apr. 2021, 00:51 Diverse
Pe aceeași temă