Pandurii și-a definitivat lotul. Antrenorul Călin Cojocaru crede că a găsit înlocuitorul lui Martin Remacle, din Liga 5 a Franței. Impresarul Willy Ngoma pune acum piedici clubului gorjean

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2021, 14:51 Liga 2
Pandurii și-a definitivat lotul. Antrenorul Călin Cojocaru crede că a găsit înlocuitorul lui Martin Remacle, din Liga 5 a Franței. Impresarul Willy Ngoma pune acum piedici clubului gorjean

După ce s-a despărțit în pauza de iarnă de mai mulți jucători, la care antrenorul Călin Cojocaru a renunțat sau care au plecat la cluburi stabile financiar, Pandurii a adus înlocuitori.

Antrenorul echipei gorjene este de părere că francezul Maurice Sylla, adus în Liga 5 din Hexagon, este înlocuitorul perfect pentru Martin Remacle, plecat la FC Voluntari. Cojocaru a făcut, pentru gorjeanul.ro, o caracterizare a unora dintre sportivi.

”Daniel Filip și Carlos Corduneanu sunt fundași dreapta, iar Filip poate să joace și fundaș stânga. Sunt jucători tineri, care au calitate, și sunt convins că ne vor ajuta. Maurice Sylla este un mijlocaș central care a venit pe aceeași poziție cu Remacle. Este un jucător agresiv, cu profil defensiv. Ștefan Răchișan este un jucător de bandă, care joacă în stânga și în dreapta. Este un mijlocaș care are viteză, tehnică bună. A revenit și Ovidiu Rasoveanu, un jucător crescut aici, la Târgu-Jiu, care are calitate. Depinde doar de ei. Toți jucători din lot au calitate și pot să aducă un plus. Toți s-au integrat foarte bine”, a declarat Cojocaru.

Antrenorul a promis, încă o dată, că echipa va avea o altă față în partea a doua a campionatului: ”Știu că suporterii sunt nemulțumiți că nu suntem unde ne-am dori, dar muncim, în fiecare zi, pentru a recupera punctele față de celelalte echipe. Suntem pregătiți să jucăm fotbal împotriva tuturor.”

Fostul scouter al clubului nu-l mai lasă pe Bakary la Pandurii

Ultimul sosit în tabăra gorjenilor este fundașul Marian Pleașcă, revenit practic la Pandurii, după 7 ani. Acesta încă n-a semnat contractul, dar oficialii de la Târgu Jiu speră să-l poată legitima luni, la FRF, după ce ultima dată a fost sub contract cu UTA.

La capitolul plecări, Pandurii i-a mai pierdut, pe lângă belgianul Remacle (24 ani), pe ghanezul Prince Bauben (32 ani) și pe gambianul Bakary Jaiteh (21 ani).

Ultimul, fost junior la AS Roma, nu mai e lăsat de impresarul Jean Willy Ngoma să revină la Târgu Jiu. În urmă cu un an, belgianul cu origini africane Ngoma era prezentat noul scouter de la Pandurii. Ulterior, acesta s-a lăudat prin presa din Franța că este noul director sportiv de la clubul gorjean și că va readuce Pandurii în Europa, iar relațiile dintre cele două părți s-au răcit.

Aflată pe ultimul loc în Liga 2, cu doar 7 puncte, Pandurii se joacă duminică, cu începere de la ora 14:45, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, cu Petrolul Ploiești, în etapa a 17-a.

Plecări Pandurii: Martin Remacle (FC Voluntari), Alexandru Vasilescu (Axiopollis Cernavodă), Adrian Tănăsoiu (Foresta Fălciceni), Leonard Gheorghe (Gilortul Târgu Cărbunești), Alexandru Cuțitoiu (ACSO Filiași),Albert Cornicioiu (ACSO Filiași), Andrei Gal (Comuna Recea), Bakary Jaiteh, Prince Bauben (destinații necunoscute).

Sosiri Pandurii: Ovidiu Rasoveanu (ex CSM Reșița), Daniel Filip (22 ani, ex ACS Gloria Lunca Teuz Cermei), Ștefan Răchișan (22 ani, ex – SR Brașov), Carlos Corduneanu (21 ani, ex Știința Miroslava), Maurice Sylla (27 ani, ex – FC Noysi le Grand, Liga 5 Franța), Marian Pleașca (31 ani, ex UTA Arad).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-vrea-ca-pandurii-sa-intre-in-play-out-cu-mai-multe-victorii-gandul-nostru-e-acum-la-meciul-cu-petrolul-care-este-situatia-jucatorilor-okeke-buaben-si-jaiteh-19171113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-din-targu-jiu-revine-la-sentimente-mai-bune-fata-de-echipa-fanion-a-gorjului-marcel-romanescu-voi-propune-ca-pandurii-sa-joace-tot-gratis-pe-stadionul-municipal-19170699

https://liga2.prosport.ro/special/oferta-valorica-a-ligii-2-din-ultimul-deceniu-uta-a-dat-cei-mai-multi-jucatori-spre-liga-1-prin-transfer-urmata-de-chindia-mioveni-si-petrolul-19170908

Mircea OGLINDOIU 26 Feb. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă