Pandurii și-a numit director de scouting un agent de jucători. Clubul poate face legitimări pe puști, iar nou-venitul vorbește despre foști fotbaliști la Tottenham sau PSV

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 17:09 Campionat

Pandurii Târgu Jiu surprinde prin deciziile pe care le ia. Ultima clasată din Liga 2 nu are dreptul de a transfera/legitima jucători, însă, în ciuda acestui lucru, și-a numit un director de scouting. Impresarul belgian Jean-Willy Ngoma a fost prezentat, marți, într-o conferință de presă condusă de antrenorul Călin Cojocaru, în această funcție.

Dacă la UTA, liderul Ligii 2, tot ce mișcă e controlat de agentul Bogdan Apostu, mai nou, și Pandurii, ultima clasată din Liga 2, a decis să se bazeze pe ajutor din partea unui impresar. Clubul gorjean l-a numit director de scouting pe Jean-Willy Ngoma.

Călin Cojocaru a explicat această mutare și ceea ce va face Ngoma. „Se va ocupa de transferuri și de aducerea jucătorilor la echipă. Trebuie să creem condiții mai bune la echipă și, încet-încet, să redevenim ce am fost. După cum știți, avem voie să transferăm doar jucători născuți în 2003 și mai mici. O să vină jucători de calitate, care să poată să facă față la nivelul din Liga 2. Vor fi în special jucători străini. Jucătorii vor veni începând de astăzi și pe parcursul zilelor următoare, fiindcă avem nevoie urgent. Avem un lot restrâns și nu putem să rămânem așa. Ne trebuie cel puțin patru-cinci fotbaliști, dar sperăm ca trei dintre ei să ajungă cât mai repede”, a spus antrenorul echipei Pandurii.

După ultimele schimbări din ROAF, Pandurii are dreptul de a legitima jucători care să aibă maximum 17 ani. În ultima ședință a Comitetui Executiv al FRF, clubul gorjean spera să obțină acordul de a transfera jucători care să aibă maximum 19 ani, însă regulamentul îi interzice acest lucru.

Pentru a legitima jucători străini, Pandurii trebuie să nu aibă nicio datorie la Stat și să aibă stabilit planul de reorganizare, condiții pe care clubul nu le îndeplinește.

Jean-Willy Ngoma: „A venit deja un jucător care a evoluat în trecut la Tottenham și urmează să vină un portar care a evoluat la PSV”

Jean-Willy Ngoma a vorbit despre jucători care au evoluat la Tottenham și PSV și vor ajunge la Pandurii! Dar și despre salvarea de la retrogradare, deși echipa are doar 8 puncte acumulate în 22 de etape, iar prima clasată deasupra zonei roșii are 22 de puncte.

„Sunt fericit să fiu aici și pentru că acest club mi-a dat această oportunitate. Am vorbit foarte mult cu antrenorul și mi-a explicat situația care este aici. Sunt entuziasmat în privința proiectului, iar viziunea antrenorului coincide cu a mea. Am trimis deja un jucător aici, pe care antrenorul îl apreciază. Trebuie să discutăm și cu cei de la federație, ca să vedem exact care sunt jucătorii pe care îi putem aduce. Cel mai important obiectiv al echipei este acela de a se menține în liga secundă. Din ce am discutat cu antrenorul, este nevoie de un portat, un fundaș, un mijlocaș ofensiv și un atacant. A venit deja un jucător care a evoluat în trecut la Tottenham și Leyton Orient și vineri urmează să vină un portar care a evoluat la PSV.

Cunosc foarte bine fotbalul de aici și primele două divizii. Antrenorul îmi spune pe ce post are nevoie de un jucător, eu îi prezint o listă cu jucători care pot evolua acolo, dar antrenorul este cel care ia decizia celor care vin aici. Știu istoricul clubului, știu că a jucat în cupele europene, suntem ambițioși în acest moment și cu jucătorii pe care îi vom aduce aici sperăm să nu retrogradăm. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în fotbal, am încredere în antrenor, antrenorul trebuie să aibă încredere în jucători și trebuie să lupte”, a spus cel care va fi director de scouting la Pandurii.

Jean-Willy Ngoma i-a adus în România pe Moussa Sanoh (Poli Iași), Oumar Diakite (Sepsi) sau Hervin Ongenda (FC Botoșani).

Pandurii a pierdut cu 4-1 primul meci oficial din 2020, pe teren propriu, cu CSM Reșița, după ce la pauză avea 1-0. În etapa următoare, echipa gorjeană o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe cealaltă formație de Liga 2 din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii. Pandurii e ultima în Liga 2, pe 19, cu 8 puncte, iar Viitorul Pandurii se află pe poziția a 10-a, cu 30 de puncte.

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă