Pandurii nu mai agrează filiera străină. Multe incertitudini la echipa gorjeană: ”Doar atunci putem discuta despre aceste aspecte”

Mircea OGLINDOIU 26 Jun. 2020, 19:50 Liga 2
Pandurii nu mai agrează filiera străină. Multe incertitudini la echipa gorjeană: ”Doar atunci putem discuta despre aceste aspecte”

Deși impresarul Willy Ngoma adusese, în luna februarie, mai mulți tineri jucători străni la echipa gorjeană, iar, recent, prezentase un staff stufos pe care să-l „înregimenteze” la Târgu Jiu, oficialii clubului Pandurii vor să dea credit fotbaliștilor autohtoni și vor continua tot cu Călin Cojocaru pe banca tehnică. Antrenorul timișorean va avea ultimul cuvânt în privința jucătorilor popuși de belgianul anunțat în iarnă, cu fast, drept noul director de scouting de la Pandurii.

”Willy e momentan în Belgia şi am înţeles că se va întoarce pe 3-4 iulie în România, ca să avem o discuţie. Totul va depinde de antrenor şi dacă el îşi doreşte acei jucători propuşi, îi vom aduce, altfel nu vom mai aduce străini. Doi dintre cei pe care îi adusese deja Willy şi se pregăteau cu echipa şi-au anunţat intenţia de a rămâne la Pandurii și vor să semneze un contract cu Pandurii. Cu ceilalţi încă nu am avut discuţii, mulţi erau copii, dar vom avea o discuție și în privința acestora. Willy a mai propus și anumiţi oameni în staff, dar, aşa cum se ştie, nu avem posibilitatea să mărim stafful şi să aducem oameni la echipă pentru că nu avem cu ce să îi plătim. Când vom avea resursele necesare, atunci vom putea să discutăm şi aceste aspecte”, a declarat directorul sportiv Camilian Floroiu la Radio Infinit.

Pe parcursul sezonului 2019-2020, Pandurii i-a avut în lot pe mijlocașul japonez Kazuki Takahashi (16 jocuri), pe apărătorul francez Ludovic Erhard (5 jocuri) și pe chinezul Lu Yuefeng (16 jocuri). Ultimul și-a reziliat contactul cu oltenii încă din luna februarie, deoarece a rămas blocat în țara natală, după izbucnirea pandemiei COVID-19. Ceilalți doi își vor încheia și ei contractul cu Pandurii la sfârșitul acestei luni și sunt șanse mici să mai revină la Târgu Jiu, ținând cont că au numeroase restanțe salariale.

Pandurii încă n-a stabilit data reunirii

Pandurii se va reuni luna viitoare, dar data încă nu a fost stabilită. Cert e că jucătorii trebuie testați medical, înainte să revină la antrenamente.

”Suntem obligați să-i testăm pe jucători. Astea sunt măsurile și va trebui să le respectăm. Reunirea va avea loc pe 6 iulie sau 13 iulie, nu am stabilit exact ziua. Avem două proiecte de pregătire, în funcție de cum va stabili Federația Română de Fotbal începerea campionatului. În funcție de această decizie, vom stabili și noi când ne reunim”, a spus Floroiu.

Pandurii așteaptă și anunțul FRF în privința obținerii certificatului de licențiere pentru următorul sezon din Liga 2.

Problema stadionului, încă incertă

Momentan, nu se știe nici arena pe care va evolua echipa în noul sezon. Deși primarul Marcel Romanescu declarase că Pandurii va putea utiliza noul stadion din Târgu Jiu contra sumei de 1 leu/joc, actele încă nu au fost semnate.

”Am trimis documente către primărie, am transmis notificări şi către Direcţia de Patrimoniu şi aşteptăm un punct de vedere din partea dumnealor, care, sper eu, să fie pozitiv. Rămâne să mai purtăm o discuţie cu cei care se ocupă de destinele oraşului, vom avea şi o întâlnire cu domnul primar Romanescu să vedem ce formă va avea contractul. Normal, logic, moral şi din toate punctele de vedere, trebuie ca Pandurii Târgu Jiu să îşi desfăşoare jocurile pe stadionul Municipal. Indiferent de situaţiile care se discută şi de tot ce se vorbeşte, până la urmă este vorba de echipa de tradiţie a municipiului Târgu Jiu, Pandurii este echipa Gorjului şi este vorba de echipa pentru care s-a construit acest stadion, prin performanțele obținute în trecut. Pandurii are dreptul şi meritul de a putea juca pe această arenă”, a afirmat Floroiu.

Pandurii a strâns doar 8 puncte în actuala stagiune și a evitat retrogradarea doar prin prisma faptului că sezonul a fost „înghețat” pentru echipele clasate sub locul 6 din cauza pandemiei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-in-echipamente-noi-in-sezonul-urmator-foto-cu-noile-tinute-19136472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-va-plati-1-leu-pentru-a-juca-pe-stadionul-municipal-primarul-romanescu-nu-mai-vrea-sa-auda-insa-de-contractul-de-comodat-dreptul-de-proprietate-al-arenei-nu-se-mai-discuta-aici-nu-19135866

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-arena-din-gorj-beneficiaza-de-tribunele-vechiului-stadion-al-echipei-pandurii-clubul-din-liga-3-care-va-avea-posibilitatea-sa-fie-urmarit-pe-viu-de-mai-multi-spectatori-19135609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-l-a-mustrat-pe-willy-sa-fie-mai-rezervat-in-ceea-ce-declara-oficialii-clubului-gorjean-n-au-fost-incantati-de-ultimele-actiuni-ale-impresarului-belgian-19134482

Mircea OGLINDOIU 26 Jun. 2020, 19:50 Liga 2
Pe aceeași temă