Ovidiu Stângă primește a doua șansă de la suporterii din Peluza Sud ’97: ”Toți greșim în viață!” Când sunt pregătiți să intervină și cei doi antrenori care au refuzat inițial să preia ”FC U” Craiova

Marius ANGHEL 29 Dec. 2020, 15:04 Liga 2
Ovidiu Stângă primește a doua șansă de la suporterii din Peluza Sud '97: ”Toți greșim în viață!” Când sunt pregătiți să intervină și cei doi antrenori care au refuzat inițial să preia ”FC U” Craiova

U Craiova 1948 SA și-a numit, de curând, un nou antrenor principal, după o perioadă destul de lungă în care a fost condusă de interimarii Dan Vasilică și mai apoi de Valentin David, după plecarea lui Nicolo Napoli, produsă după meciul din etapa a 8-a a sezonului din care au trecut 15 etape până acum. Ovidiu Stângă (48 de ani) va conduce formația patronată de Adrian Mititelu spre promovarea în Liga 1.

Despre această mutare la ”FC U” a vorbit și unul dintre liderii Peluzei Sud 1997, galeria care susține echipa lui Adrian Mititelu și a urăște pe cea a lui Mihai Rotaru, ”CS U”.

Mircea Rednic și Bogdan Andone au refuzat să preia ”FC U” Craiova

Andrei Preda a dezvăluit detalii din discuțiile pentru numirea noului antrenor, dând de înțeles că Stângă nu a fost principala opțiune pentru banca tehnică, însă s-a ajuns la el după ce Mircea Rednic și Bogdan Andone au refuzat ofertele.

”Noi, Peluza Sud, nu ne aflăm într-un moment în care să mergem peste conducători și să punem antrenor. Am făcut asta o singură dată, când am mers peste conducători și l-am pus pe Eugen Trică în locul lui Nicolo Napoli. Acum suntem neînvinsi de un an și jumătate, suntem pe locul întâi în liga a doua și nu e cazul să facem noi ceva rău când lucrurile merg bine.

Conducerea ne-a promis că aduce antrenor și a adus, a promis că aduce președinte și jucători. Vor pleca vreo patru sau cinci și vin alții. Am aflat că au discutat cu Rednic și Bogdan Andone, dar amândoi au refuzat. Nu cred că Rednic are salariu mai bun decât îi ofeream noi, dar nu a venit la liga a doua. Câți antrenori din Liga 1 vin în Liga a 2-. Să ne gândim și la asta!”, spune cel poreclit Gogoașă, fost jucător de fotbal, portar la FC U Craiova, Rapid CFR Suceava, Farul Constanța sau ACSO Filiași.

Ovidiu Stângă primește, pentru moment, încredere din partea suporterilor din Peluza Sud ’97: ”Dacă apar probleme în clasament, abia atunci intervenim”

Ovidiu Stângă, un jucător de legendă al Craiovei, a condus în cariera sa de antrenor inclusiv echipa patronată de Mihai Rotaru, CS U Craiova, acum prezentă în Liga 1. Se întâmpla în sezonul 2013-2014, când îl avea ca secund pe Cornel Papură, chiar actualul principal al formației din prima ligă.

Gestul său de atunci a fost considerat unul de trădare de Peluza Sud ’97, însă acum suporterii sunt deschiși să-i ofere o șansă de împăcare lui Stângă. Cel puțin atât timp cât echipa pe care o susțin va merge bine în campionat și se va menține pe locul 1. Asta susține Andrei Preda.

”Dacă, Doamne ferește!, apar probleme în clasament, abia atunci intervenim. Acum e lipsit de sens. Îi dăm încredere și-l susținem pe Ovidiu Stângă și echipa noastră. Am fost prin cele mai cumplite locuri și momente, nu cedăm chiar acum, când mai e puțin. Erau momente, în 2013, când a ajuns acolo Stângă, iar mulți nu știau ce se întâmplă și aveau nevoie de un loc de muncă. Toți avem familie! Acel club este oricum, ceva, așa, trecător. În scurt timp, în Craiova, rămâne o singură echipă, dar pe suporterii trădători nu-i primim alături de noi în peluză.

Până și Rotaru spunea pe la televizor că dacă îi face Mititelu ofertă, el dă clubul. Vă dați seama despre ce club vorbim? Așa că nu trebuie să-l acuzăm pe Stângă.

Îmi aduc aminte, când jucam cu Universitatea, în anul 2013, Pleșan și Cristescu ne spuneau să ne ducem în vestiarul oaspeților. Am sărit la gâtul lor, dar Stângă a tăcut. Zâmbea și realiza momentul ridicol, când noi eram tratați ca niște oaspeți la noi acasă. Din luna martie, lumea se va convinge. Câștigăm procesul definitiv și gata! În trei luni ne vine un autocar, cum nu mai are cineva în Liga 1. Jucătorii și antrenorii au salarii de nivelul Ligii 1, plătite la zi. Se fac eforturi, ar fi culmea să stricăm totul.

Să fim serioși, toți greșim în viață și toți avem dreptul la a două șansă. Ovidiu Stângă, cel despre care toți știm că a fost la cealaltă echipă din oraș a jucat vreo 140 de meciuri pentru Universitatea, a marcat și vreo 38 de goluri și s-a bucurat pentru ele în față noastră. El știe ce înseamnă Peluza Sud, suporterii, clubul! A jucat și vreo 20 de meciuri pentru România și a mers și la Mondiale…”, a declarat Preda la Radio Sport 1.

  • După 15 etape desfășurate în actualul sezon al Ligii 2, nou-promovata U Craiova 1948 SA ocupă locul 1 în clasament, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri. Următoarele două locuri sunt ocupate de Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Rapid, ambele cu câte 26 de puncte. Campionatul Ligii 2 se va relua în jurul datei de 20 februarie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-continua-campania-de-transferuri-oltenii-au-luat-doi-de-la-turris-oltul-19163210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-la-un-pas-sa-numeasca-noul-antrenor-ovidiu-stanga-este-o-oferta-tentanta-pentru-mine-exclusiv-19163084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-celor-doua-craiove-sunt-buni-prieteni-cornel-papura-i-a-fost-secund-lui-ovidiu-stanga-chiar-la-actuala-echipa-din-liga-1-19163225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-stanga-nerabdator-sa-dea-drumul-la-treaba-la-fc-u-craiova-a-inceput-adrenalina-sa-se-activeze-in-corpul-meu-ce-spune-despre-atingerea-obiectivului-promov-19163116

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mititelu-junior-reactie-ferma-dupa-numirea-lui-ovidiu-stanga-la-fc-u-craiova-sa-arate-tuturor-ca-a-gresit-ce-spune-despre-tradarea-din-2013-19163104

Marius ANGHEL 29 Dec. 2020, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă