”FC U” Craiova și-a numit noul antrenor! Ovidiu Stângă, varianta aleasă de olteni să îi ducă în Liga 1

Daniel VLAD, Bogdan SAVIN 24 Dec. 2020, 16:01 Liga 2
”FC U” Craiova și-a numit noul antrenor! Ovidiu Stângă, varianta aleasă de olteni să îi ducă în Liga 1

U Craiova 1948 SA și-a numit un nou antrenor. Ovidiu Stângă a fost alegerea conducerii pentru a îndeplini obiectivul, promovarea în Liga 1 la finalul campionatului. Anunțul a fost făcut joi seară, pe pagina de Facebook a clubului.

OVIDIU STÂNGĂ a semnat cu Fotbal Club Universitatea 1948!

Iată că istoria ne pune în situația ca, după 15 ani, antrenorul Științei să devină tot Ovidiu Stângă, cel care a reușit să obțină promovarea în Liga I, în sezonul 2005-2006.

Sperăm că divinitatea să fie la fel de generoasă cu noi ca acum 15 ani și să putem promova în Liga I în anul ce urmează.

Multa baftă, Ovidiu !”, se arată în comunicatul emis pe pagina de Facebook, Fotbal Club Universitatea 1948

Stângă preia echipa de pe primul loc în Liga 2 și cu 30 de puncte amulate în 14 partide. ”FC U” Craiova e la patru puncte peste locurile 2 și 3, Viitorul Pandurii și Rapid.


Știrea inițială: 

U Craiova 1948 SA, echipa din fruntea clasamentului Ligii a 2-a, este aproape să îl instaleze ca antrenor pe Ovidiu Stângă (48 de ani) și ar putea prelua postul de la Dan Vasilică. Stângă a primit un contract pe un an și jumătate și ar putea fi anunțat oficial joi.

Ovidiu Stângă: ”În următoarele câteva ore voi da răspunsul” 

Din 2015, fostul mijlocaș era antrenor secund la echipa de fotbal feminin a olandezilor de la PSV. El a reușit să promoveze trupa din Bănie în prima ligă în sezonul 2005 – 2006.

Este o ofertă tentantă pentru mine. În următoarele câteva ore voi da răspunsul. Însă, sunt foarte aproape să accept oferta domnului Mititelu. Eu am mai promovat Universitatea Craiova în Liga 1 în 2006.

Am mai lucrat cu Adrian Mititelu, iar cei din Peluza Sud 97 sper să înțeleagă că sunt antrenor profesionist, chiar dacă am lucrat și la echipa domnului Rotaru. Detaliile de staff le voi stabili cu conducătorii echipei atunci când voi ajunge la Craiova. Mă voi întoarce acasă cu inima deschisă” a declarat Ovidiu Stângă în exclusivitate pentru ProSport.

Despre Ovidiu Stângă:

  • Ovidiu Stângă este un produs sută la sută al școlii de fotbal craiovene
  • A debutat la 20 de ani în echipa națională a României și a jucat la două Campionate Mondiale, 1994 și 1998
  • A evoluat sub tricolor și la EURO 1996
  • Pentru echipa olteană a jucat între 1990 – 1995, 2002 – 2004 și 2005 – 2007
  • În străinătate a activat la PSV Eindhoven, Salamanca și Helmond Sport

Stângă a fost pe lista celor de la FCSB

”Eu nu stau acum să aleg și antrenorul secund. Dacă Vintilă îl vrea pe Stângă la echipă și ei doi se înțeleg, atunci îi facem contract cu echipa. Totul depinde de ei doi, eu nu am treabă. Vintilă alege pe cine vrea el” spunea Becali la momentul respectiv.

Altfel, U Craiova 1948 SA a reușit primul transfer al iernii. Liderul din Liga 2 a anunțat aducerea atacantului Arsene Luboya (28 de ani). ”A semnat pe o perioadă de șase luni, cu opțiune de prelungire pentru încă un an”.

 

 

 

Daniel VLAD, Bogdan SAVIN 24 Dec. 2020, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă