Antrenorii celor două Craiove sunt buni prieteni. Cornel Papură i-a fost secund lui Ovidiu Stângă chiar la actuala echipă din Liga 1

Cosmin STAICU 28 Dec. 2020, 19:23 Liga 2

Cele două echipe craiovene au acum pe bancă antrenori locali. Cornel Papură şi Ovidiu Stângă sunt craioveni get-beget, fac parte din aceeaşi generaţie de jucători ai şcolii de fotbal din Bănie şi au şi rămas buni prieteni şi în prezent.

Papură a împlinit 47 de ani pe 5 septembrie, zi considerată de naştere şi a Ştiinţei Craiova, iar Stângă a împlinit 48 de ani luna aceasta, pe 5 decembrie. Cei doi au jucat la Universitatea Craiova din 1991 până în 1995, apoi şi-au continuat carierele peste hotare, revenind să joace în Bănie între 2002-2004, precum şi în 2005.

Stângă și Papură au făcut echipă pe banca CS U Craiova, în sezonul 2013-2014, în Liga 2

Ultima dată când a antrenat o echipă de club din România, respectiv pe CS Universitatea Craiova, în sezonul 2013-2014, Ovidiu Stângă l-a avut secund chiar pe Cornel Papură, în Liga 2. Cei doi fuseseră coordonatori ai academiei actualei vicecampioane şi au fost promovaţi împreună pe banca tehnică a primei echipe, în locul lui Erik Lincar.

Stângă şi Papură au înfruntat şi echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, într-un duel pe „Ion Oblemenco”, încheiat 0-0, în urmă cu 7 ani.

Cornel Papură şi Ovidiu Stângă au fost colegi şi la cursurile PRO, dobândind licenţa în 2012. Anterior, Stângă promovase, ca antrenor-jucător, cu FC Universitatea Craiova în Liga 1 în 2006.

Şi Papură a lucrat la clubul lui Adrian Mititelu, fiind secund al olandezului Mark Wotte, dar şi antrenor principal la echipa a doua.

Papură şi Stângă, cei doi jucători ai Craiovei în lotul pentru World Cup 1994

Cornel Papură şi Ovidiu Stângă au fost cei doi jucători de la Universitatea Craiova convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu în lotul pentru Campionatul Mondial din 1994, din SUA. Atunci, Gică Craioveanu a fost lăsat acasă, deşi fusese de două ori golgheter al Ligii 1 şi era la începutul unei cariere de 11 ani în Spania, în locul său fiind preferaţi jucători precum Marian Ivan, Iulian Chiriţă sau Jean Vlădoiu.

Cornel Papură, care a strâns 12 selecţii în tricolor, a şi intrat pe final în două partide de la turneul final din America, de fiecare dată schimbându-l pe eroul meciului. Cu Columbia, Papură l-a înlocuit pe Florin Răducioiu, iar cu Argentina a intra în locul lui Ilie Dumitrescu.

În schimb, Ovidiu Stângă nu a jucat la World Cup 94, dar, faţă de Papură, a fost în lot şi la Europeanul din 1996, fiind integralist în meciul tricolorilor cu Spania, încheiat 1-2. Stângă, care a acumulat 24 de selecţii în naţională, a oferit assist-ul pentru reuşita lui Răducioiu, singura a României la acel turneu final.

Vicecampioana, mesaj aniversar pentru antrenorul rivalei

Ovidiu Stângă a trecut recent prin momente dificile, el pierzându-şi tatăl anul acesta. Stângă a împlinit luna acesta 48 de ani, iar CS Universitatea Craiova l-a felicitat printr-un mesaj postat pe site-ul oficial.

„Ovidiu Stângă este un produs sută la sută al școlii de fotbal craiovene. Internațional de juniori, Stângă a debutat la 20 de ani și în echipa națională a României, cu care a jucat la două turnee finale ale CM (1994 și 1998) și unul de CE (1996). A fost unul dintre jucătorii titrați ai Universității Craiova. A făcut carieră și peste hotare, jucând la PSV Eindhoven, Salamanca și Helmond Sport. Ovidiu Stângă a fost cooptat în proiectul renaşterii fotbalului craiovean în funcţia de director al Centrului de Copii şi Juniori. În etapa a cincea a campionatului 2013-2014, el a fost promovat antrenor principal la prima echipă, înlocuindu-l în funcţie pe Erik Lincar. În cele 12 partide din campionat cu Ovidiu Stângă pe banca tehnică, Universitatea a înregistrat 8 victorii, două egaluri şi două înfrângeri”, a fost mesajul vicecampioanei pentru Stângă, cel care a devenit recent antrenorul rivalei locale.

Cosmin STAICU 28 Dec. 2020, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă