Reunirea Chindiei, mutată din nou, fără explicații! Clubul e într-o tăcere dubioasă, iar președintele Lorin Petrescu e căutat insistent de jucători pentru a le semna rezilierea contractelor

Bogdan ISTRATE 06 Jan. 2024, 16:54 Liga 2
Reunirea Chindiei, mutată din nou, fără explicații! Clubul e într-o tăcere dubioasă, iar președintele Lorin Petrescu e căutat insistent de jucători pentru a le semna rezilierea contractelor

Noul an a început prost la Chindia, de fapt mai rău decât s-a terminat precedentul. Nu mai există comunicare sub nicio formă între conducerea clubului și suporteri, între club și jucători, litigiile apasă tot mai greu, cu pericolul iminent al unor depunctări și noi amenzi sau interdicții, iar la acest moment nu există nici măcar un program de pregătire pentru pauza competițională!

Incredibil, în condițiile în care colegele din campionat au început deja să se reunească. Inițial, reunirea lotului echipei din Târgoviște fusese anunțată pentru 8 ianuarie, cu o zi mai devreme prezența obligatorie a jucătorilor în oraș. Cel puțin asta se transmisese în vestiar după ultimul meci oficial din 2023, cel cu FC Hermannstadt, din 7 decembrie, din Cupa României.

Chindia nu se mai reunește în data de 11 ianuarie

Apoi, după Crăciun, planurile s-au schimbat: reunirea a fost reprogramată pentru 11 ianuarie. Astăzi la prânz, 6 ianuarie, potrivit informațiilor Liga2.ro, jucătorii au fost înștiințați pe grupul comun de WhatsApp că se anulează și această dată.

”Ni s-a spus că așa a stabilit domnul antrenor Longo, ca reunirea să aibă loc pe 15 ianuarie. Dar nici asta nu e sigur, nu mai avem încredere în nimeni și în nimic. Nu știm dacă vom merge în cantonament, nu știm când vom relua pregătirile, nu știm absolut nimic. Alții au făcut antrenamente fizice pe Zoom și în perioada dintre Crăciun și Revelion, cu preparatorii fizici. Antrenorul nostru a plecat acasă după două meciuri, era obosit probabil”, transmit surse din vestiar.

Cert este că fosta prim-divizionară din Târgoviște este printre puținele echipe din Liga 2 care nu au comunicat oficial un program de pregătire, incluzând amicale, nu a stabilit locația cantonamentului, iar bâjbâiala cu reunirea este cireașa de pe tort.

Restanțe, memorii, litigii, procese. Nu mai sunt bani nici de apă!

Niciodată în istoria post-Revoluție, o echipă din fotbalul târgoviștean nu a ajuns atât de chinuită de amatorismul și impotența celor care o conduc precum actuala Chindia.

Clubul este realmente sufocat de probleme, de toate felurile, de la litigii în instanțele civile cu foști angajați sau cu furnizori de servicii, până la dosare pe mesele tuturor comisiilor de specialitate ale Federației Române de Fotbal. Practic, la câteva zile, Chindia are ori un termen la Tribunal, ori o scadență la FRF sau FIFA. Toate presează, de la potențiale executări silite ale hotărârilor judecătorești, la interdicții la transferuri – deja aplicate – sau și mai rău, la depunctări.

În tot acest timp, președintele clubului, Lorin Petrescu – despre care s-a tot spus că și-ar fi înaintat demisia – refuză dialogul. Cu presa, cu jucătorii, cu suporterii, cu toată lumea.

Ultimii care au chemat în judecată Chindia sunt furnizorii de apă plată din ultimii ani, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Târgoviște în data de 19 decembrie 2023. Vorbim de societatea Central Moreni SRL, cu o cifră de afaceri care a depășit 100 de milioane de euro în 2022. Nu este clară suma totală a datoriei Chindiei către en-gros-ul din vecinătatea orașului Târgoviște.

Jucătorii, antrenorii și angajații Chindiei, păcăliți de sărbători!

Jucătorii acumulează restanțe salariale importante, câtă vreme au primit banii pe jumătăți de lună, zero bonusuri – pentru că nu a fost cazul – zero chirii, pentru cei din afara orașului.

”Jumătate de lună septembrie, salariul întreg pe octombrie, jumătate de noiembrie și în curând toată luna decembrie”, explică jucătorii datoriile din prezent ale clubului către cei legitimați din vară încoace.

Alții, cazurile Ioniță, Dinu sau Șerban, singurii seniori rămași în lot după retrogradare, au de primit bani și din primăvară, pe lângă restanțele din actualul sezon.

”De la sfârșitul lui noiembrie ni s-a promis un salariu. Zi de zi, săptămână de săptămână. L-am tot sunat pe președinte nu ne răspunde. Vrem să ni se spună clar ce au de gând sau să ni se accepte rezilierile”, vorbesc fotbaliștii.

Contractele la Chindia sunt în medie de 2.500 – 3.000 de euro, departe de, ca și exemplu, Concordia Chiajna sau Steaua, ultima fără drept de promovare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-principal-asteptat-la-chindia-spune-altceva-decat-presedintele-clubului-19296681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindia-isi-acopera-incompetenta-prin-a-da-vina-pe-altii-19296648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-isi-cauta-un-nou-presedinte-al-treilea-in-acest-sezon-19296598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

Bogdan ISTRATE 06 Jan. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă