Oțelul de bronz: trupa din Galați a terminat sezonul regular pe locul 3. Dorinel Munteanu, după remiza cu Dumbrăvița: ”Nu pot să fiu mulțumit de rezultat”

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 23:53 Liga 2

SC Oțelul Galați a terminat cu scorul de 1-1 meciul de la Dumbrăvița, ultimul al sezonului regular, la finalul căruia echipa lui Dorinel Munteanu a terminat pe locul 3, dar distanța față de primele două clasate s-a mărit.

Nou-promovata țintește la SuperLigă, iar antrenorul se gândește și la varianta unui baraj, în condițiile în care pe primul loc e o formație fără drept de promovare, deci poziția pe care se află acum SC Oțelul devine direct promovabilă.

Alexandru Piftor a deschis scorul pentru CSC Dumbrăvița în minutul 11, iar Octavian Ursu a egalat pentru SC Oțelul în minutul 14.

Totul e bine când se termină cu bine. Munteanu, mulțumit și cu egalul

SC Oțelul era sigură de prezența în play-off dinainte de această rundă. Cu obiectivul îndeplinit, dar și cu prestația pe terenul moale de la Dumbrăvița, antrenorul Munteanu a fost mulțumit de joc și de punctul în care a ajuns formația sa.

”Vreau să-mi felicit echipa pentru tot parcusul pe care l-am avut în acest an. Ca nou-promovată, cred că ne-am prezentat foarte bine. Poziția în clasament este pe deplin meritată. Sigur, azi mă așteptam la un asemenea meci foarte greu, pe un teren foarte greu, o echipă incomodă, care aleargă foarte mult. Dar nu pot să fiu mulțumit de rezultat, întrucât după ocazii trebuia să câștigăm și să obținem cele trei puncte. Nu am ce să reproșez. N-am început bine jocul, am primit gol foarte rapid, când echipa noastră nu a primit de patru sau cinci etape gol. De aceea sunt puțin supărat, că am primit gol, dar am revenit foarte rapid, am avut ocazii, am marcat, am egalat. Sigur, orice punct, și de astăzi, și de acum încolo, este foarte important în economia promovării. Mă bucur că se joacă pe trren, nu în culise. S-au făcut multe speculații. Totul a fost pe teren, cum a fost și astăzi la noi. Dumbrăvița și-au apărat șansa. Sper să rămână în Liga 2, pentru că merită”, a declarat Munteanu după meci, unul despre care înaintea sa spunea că va fi de play-off.

Dorinel Munteanu și-ar dorit SC Oțelul pe primele două locuri din play-off

Așa cum e firesc, ținând cont de evoluția echipei, chiar dacă e o nou-promovată, SC Oțelul vrea să promoveze. Munteanu crede că toate echipele, în afara Stelei, au șansa lor.

”Pentru noi de abia acum începe greul, adică ne propunem să ne batem pentru promovare. Va fi foarte greu, dar ținând cont că am intrat în obiectiv, adică în play-off, vom face tot posiblul ca echipa noastă să fie în primele patru. Ne dorim în primele două, dacă nu primele patru, ca să putem să avem speranțe la revenirea în SuperLigă. Lupta va fi în cinci. Ținând cont că Steaua nu poate să promoveze, va fi în cinci. Orice punct acumulat sau victorie poate avantaja orice echipă”, a punctat ”Neamțul” despre acest aspect.

Cuvinte de laudă pentru Dumbrăvița

Dorinel Munteanu e originar din Cacova, județul Caraș-Severin, nu departe de granița cu Serbia. El nu e surprins că acum, din regiunea unde fotbalul a fost mereu iubit, tocmai o comună stă cel mai bine. Munteanu e conștient că Dumbrăvița a ”crescut” pe decăderea celor de la Poli și Ripensia.

”Nu mă surprinde, ținând cont ce s-a întâmplat pe la Poli Timișoara sau pe la Ripensia. Chiar dacă este o echipă de comună, are potențial financiar foarte mare. Sigur, sunt de abia la început și ei, nou-promovați. Dar sunt convins că pe viitor, dacă microbul acesta al fotbalului intră în oameni care vin alături e echipă cu sponsorizări, va crește și, de ce nu, ia fața echipelor cu tradiție”, a punctat antrenorul Oțelului.

E convins că primăria va plăti restanțele

SC Oțelul nu este tocmai cu banii la zi, iar Munteanu a mai criticat primăria pentru asta. De data aceasta a avut un ton mai împăciuitor.

”Tot timpul am avut susținerea lor. Avem ceva restante, sigur, dar în scurt timp, poate chiar săptămâna viitoare, se vor rezolva aceste restanțe și jucătorii vor avea gândul doar la cele zece meciuri rămase pentru a mai aduce Oțelul pe prima scenă a fotbalului româensc”, a spus Munteanu despre aspectul financiar.

SC Oțelul Galați în meciul cu CSC Dumbrăvița: R. Pop – Farcaș, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Jardan (Mih. Adăscăliței 77’), I. Neagu, Cruceru (Zivulic 61’) – Oct. Ursu (Nica 71′), K. Fatai (Cîrjan 71’), Mitoi (Laur. Maxim 61’). Rezerve neutilizate: Paharnicu – Andr. Rus, D. Panait, Cr. Ciobanu.

În play-off s-au mai calificat Steaua, Poli Iași, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo. Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului.

Foto și video: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-in-play-out-dar-egala-cu-sc-otelul-cosmin-stan-nu-cred-ca-am-fost-cu-nimic-inferiori-daca-eram-mai-atenti-la-anumite-faze-cred-ca-am-fi-castigat-19263033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 23:53 Liga 2
Pe aceeași temă