CSC Dumbrăvița, în play-out, dar egală cu SC Oțelul. Cosmin Stan: ”Nu cred că am fost cu nimic inferiori. Dacă eram mai atenți la anumite faze, cred că am fi câștigat”

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 20:14 Liga 2
CSC Dumbrăvița, în play-out, dar egală cu SC Oțelul. Cosmin Stan: ”Nu cred că am fost cu nimic inferiori. Dacă eram mai atenți la anumite faze, cred că am fi câștigat”

CSC Dumbrăvița a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe teren propriu cu SC Oțelul Galați din ultima rundă a sezonului regular al Ligii 2.

Astfel, echipa timișeană a terminat prima parte a campionatului fără să piardă niciun duel cu vreuna dintre celelalte patru nou-promovate, iar antrenorul Cosmin Stan e mulțumit că a ținut în șah formația moldavă, ocupantă locului 3 din campionat și calificată în play-off înaintea acestei etape.

Dumbrăvița a deschis scorul cu SC Oțelul, dar avantajul l-a ținut trei minute

Elevii lui Cosmin Stan au reușit să deschidă scorul în minutul 11. Faza a pornită de la Olaru, care a trimis la Capătă, iar atacantul a centrat pentru Alexandur Piftor, care s-a demarcat și a marcat cu capul. Peste doar trei minute, Cruceru a pasat pentru Octavian Ursu, care a marcat printre picioarele lui Cătălin Trifon.

Gazdele au mai ratat în prima repriză prin Olaru, iar oaspeții prin Fatai și Mitoi. Dumbrăvițenii au avut destule nesincronizări la fazele ofensive spre finalul primei jumătăți.

În repriza a doua, ritmul de joc a fost unul de slab de ambele părți. Pentru gazde, Capătă a șutat periculos, dar pe lângă poartă, în minutul 49. Deși Stan a făcut nu mai puțin de patru schimbări, aportul ofensiv al echipei sale a ”decedat”. SC Oțelul a fost periculoasă în minutul 65, dar Trifon a intervenit la acțiunea finalizată de Zivulic.

CSC Dumbrăvița în meciul cu SC Oțelul: Trifon – Moțiu (Amariei 66’), Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Andr. Olaru (Curea 66’), Salhi – Paulevici, Zaluschi (I. Tănase 66’), Piftor (L. Bodri 81’) – Capătă (P. Simon 66’). Rezerve neutiliate: Mikloș – Niakate, Bura-Koț, Martinov.

Cosmin Stan, mulțumit că echipa sa a fost de nivelul Oțelului

Cosmin Stan a fost mulțumit de echipa sa, chiar dacă nu a câștigat.

”Am făcut un meci bun cu una dintre cele mai constante echipe ale campionatului. Nu cred că am fost inferiori cu nimic adversarului nostru. Adversar care trage la promovare, pentru prima ligă. Cred că ne-am descurcat destul de bine. Clar ne-am ridicat la nivelul adversarului. Cred că dacă eram puțin mai atenți în anumite faze, cred că astăzi am fi câștigat partida. Cred că dacă nu luam gol așa de repede, cred că am fi fost stăpâni în teren. Cred că asta a fost șansa lor, că au egalat foarte repede”, a spus antrenorul principal despre meci.

Acesta a apreciat și că elevii săi au reușit să reziste la forța ”oțelarilor” în duelurile fizice, deși a admis că la acest aspect s-ar fi putut face diferența. ”La duelurile fizice. Știam că vom avea un meci foarte greu din punct de vedere fizic, pentru că ei sunt o echipă atipică pentru fotbalul românesc: foarte mult pe dueluri fizice, foarte mult pe pregătire fiică ireproșabilă. Acolo ne-am temut puțin că poate nu o să ne putem ridica la nivelul lor din punct de vedere fizic. Dar cred că în multe momente am arătat cam peste ei din punct de vedere fizic”, a mai spus Stan.

Locul 13 și moralul bun pentru CSC Dumbrăvița

Sezonul regular al Ligii 2 s-a terminat cu CSC Dumbrăvița pe locul 13, la egalitate de puncte, 24, cu CS Comunal Șelimbăr, pe care a devansat-o la rezultat direct.

Echipa va juca în Grupa B de play-out, cu Concordia Chiajna (29), FC Brașov (28), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (25), Progresul Spartac (17), Ripensia Timișoara (16) și Unirea Constanța (12).

Timișenii sunt pe locul 4 în această grupă, poziție care îi asigură menținerea în Liga 2 și pentru noul sezon.

Moralul e la cote ridicate la alb-verzi. ”Faptul că suntem neînvinși de mult timp, că o echipă care trage la pormovare nu reușește să se impună în fața noastră ne dă un moral mult mai bun pentru ceea ce urmează. Începem de săptămâna viitoare jocurile din play-out. E foarte important începutul. Cred că dacă începem bine, pe final vom fi scutiți de emoții”, a mai spus Cosmin Stan.

Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

Foto: CSC Dumbrăvița și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 20:14 Liga 2
Pe aceeași temă